Etusivu » Yhdistä lainat järjestelylainan avulla

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Yhdistä lainat järjestelylainan avulla

Lainojen yhdistäminen eli järjestelylaina on tapa hallita useita pieniä lainoja ja helpottaa henkilökohtaista taloutta. Lue tästä lisää, miten yhdistät lainasi ja mistä järjestelylainaa kannattaa hakea.

Voit aina hakea lainaa suoraan eri rahoitusyhtiöiltä mutta suosittelemme tietysti omaa palveluamme! Jos haet lainaa yllä olevalla lomakkeella, lähetämme hakemuksesi yli 20 yritykselle – myös kaikille alla listatuille. Tämä tarkoittaa, että saat yhdellä hakemuksella jopa yli 20 tarjousta. Näin saat varmasti edullisimman mahdollisen lainan. Jos kuitenkin haluat tutustua yksittäisiin toimijoihin, lue lisää alta.

 

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen on keino, jolla useita pienempiä luottoja tuodaan saman lainasopimuksen alle. Tämä on hyödyllistä tilanteissa, joissa pienten lainojen lyhennysten hallitseminen tuottaa syystä tai toisesta vaikeuksia. Etenkin ihmisillä, jotka ovat kerryttäneet paljon luottokortti- ja vippivelkaa, on usein tarvetta järjestelylainalle.

Ihanteellisesti lainoja yhdistettäessä kuukausittaiset maksut pienenevät, lainojen kokonaiskulut pienenevät ja luottojen hallinnoiminen muuttuu helpommaksi, kun velallisen ei tarvitse neuvotella kuin yhden velkojan kanssa vaikkapa eräpäivän siirroista.

Käytännössä lainojen yhdistäminen voi onnistua kolmella tapaa:

  • Lainaa haetaan Takuu-Säätiön tarjoaman takauksen varassa.
  • Lainaa haetaan itsenäisestä pankilta tai netin rahoitusyhtiöltä.
  • Haetaan kunnan tarjoamaa sosiaalista luottoa.

 

Etulainaa.fi on paras kilpailutuspalvelu

Etulainaa on ehkä paras lainoja kilpailuttava nettipalvelu. Sen toimintaperiaate on selkeä ja monet myöhemmin perustetut kilpailutuspalvelut noudattavat samaa periaatetta.

Hakija täyttää verkossa hakulomakkeen. Lomakkeessa hakija kertoo, kuinka suuren lainan hän haluaisi ja millaisella laina-ajalla. Hän myös kertoo perustietojaan, jotka voivat vaikuttaa lainantarjoajien päätöksiin. Esimerkiksi siviilisääty, asumistilanne, perheen koko, työsuhteen muoto ja muiden velkojen suuruus ovat oleellisia tietoja. Lainaa on myös mahdollista hakea yhteishakijan kanssa, jolloin mahdollisuus saada etenkin suurempia lainoja kasvaa.

Lomakkeen tietojen perusteella Etulainaa.fi palvelun yhteistyökumppaneiden asiantuntijat ottavat yhteyttä rahoituslaitoksiin. Rahoituslaitokset koostuvat lainoihin erikoistuneista ulkomaalaisista pankeista (esim. Santander, Bigbank) ja pelkkiä kulutusluottoja kauppaavista verkkosivustoista (esim. Joustolaina, Halino). Etulainaa lähettää sänköpostitse hakijalle parhaan tai parhaat lainatarjoukset. Vasta tässä vaiheessa hakija päättää, haluaako hän sitoutua ottamaan lainaa vai torjuuko hän kaikki lainatarjoukset. Jos laina päätetään ottaa, kuluttaja siirtyy asioimaan suoraan lainantarjoajan kanssa ja Etulainaa.fi vetäytyy pois prosessista.

Lainan kilpailuttamisesta Etulainaa.fi kautta ei siis ole mitään kustannuksia kuluttajalle. Etulainaa.fi saa tulonsa suoraan yhteistyökumppaneiltaan.

Etulainaa tarjoaa kulutusluottoja poikkeuksellisen laajalla skaalalla. Lainojen suuruus on 100 – 50 000 euroa ja laina-aika 1-15 vuotta.

Etulainaa, kuten monet kilpailevat sivustot, välittää normaalien kulutusluottojen lisäksi järjestelylainoja, joiden avulla on mahdollista yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi isommaksi ja halvemmaksi luotoksi.

 

Näin Takuu-Säätiön takaus toimii

Takuu-Säätiö voi tarjota takauksen pankkilainalle, vaikka velallisen luottotiedot olisivat jo menneet ja velka olisi perinnässä tai ulosotossa. Muita takaajia tai vakuuksia lainalle ei tällöin tarvita. Takuu-Säätiön takauksen avulla voi saada enintään 34 000 euron järjestelylainan.

Takaus myönnetään vain yllättävistä syistä velkakriisiin joutuneille. Kuka tahansa ei sitä saa. Velallisen elämäntilanteen pitää olla vakiintunut ja itse velkaantumisen syyt pitää olla hallinnassa. Yleensä Takuu-Säätiö myöntää takauksen yhdelle ihmiselle vain kerran.

Takuu-Säätiöllä on pitkä jono. Mikään pikaratkaisu velkaongelmiin se ei siis ole. Tällä hetkellä käsittelyjono on yli neljän kuukauden mittainen ja jonossa on 172 hakemusta. Voit tarkistaa jonon tilanteen täältä.

Ilman Takuu-Säätiön takausta järjestelylainan saaminen kivijalkapankilta voi olla erittäin vaikeaa. Pankit ovat nykyään hyvin tiukkoja heikosti maksukykyisten asiakkaiden auttamisessa. Siksi monille velallisille ainoaksi vaihtoehdoksi sosiaalinen luotto tai netin kulutusluotto.

 

Tällainen on kunnan sosiaalinen luotto

Sosiaalinen luotto on kunnan asukkailleen myöntämä edullinen laina, jota voi käyttää välttämättömiin menoihin tai velkojen pois maksamiseen. Tällä hetkellä sosiaalista luottoa myönnetään noin kolmessakymmenessä kunnassa ympäri Suomea. Tarkista oman kuntasi tilanne kunnan nettisivuilta tai tiedustelemalla suoraan kunnan toimistosta.

Sosiaalista luottoa myönnetään vain vähävaraisille, mutta maksukykyisille asukkaille. Kukin kunta määrittelee itse omat kriteerinsä. Sosiaalisen luoton päämääränä on kuitenkin auttaa ihmistä jaloilleen ja ehkäistä syrjäytymistä. Sen hakeminen voi vaatia rohkeutta, sillä ennen lainan myöntämistä hakijan talous ja elämä syynätään läpi melko tarkasti.

Yleensä sosiaalisen luoton enimmäismäärä on 2000-5000 euroa, mutta joissakin kunnissa myönnetään jopa 10 000 euron sosiaalista lainaa.

Sosiaalinen luotto on äärimmäisen edullista. Kunta ei myönnä sitä tehdäkseen voittoa. Sen korko vastaa Suomen Pankin viitekorkoa, joka on tällä hetkellä 0 % ja viivästyskorkona 7 %.

 

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen kannattaa tilanteessa, jossa käsissä on monta korkeakorkoista pienlainaa. Kaikissa tapauksissa siihen ei kuitenkaan kannata ryhtyä. Esimerkiksi jos lainat koostuvat lähinnä kohtuullisesti hinnoitelluista luottokorttilainoista, netin kautta löytyvä järjestelylaina ei välttämättä pudota lainakorkoa eikä lyhennysten suuruutta.

Ylipäätään on syytä miettiä tarkkaan, helpottaako järjestelylaina oikeasti velallisen tilannetta. Kaiken a ja o on epätasapainoisen talouden saattaminen takaisin tasapainoon. Vain tällä tapaa voidaan välttää uusi velkaantuminen.