Etusivu » Vivus.fi

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Vivus.fi

Uusi asiakas voi hakea Vivus.fi palvelusta täysin kuluttoman lainan 400 euroon asti. Vanhoille asiakkaille myönnetään tililuottoa 2010 euroon asti. Vanhoille asiakkaille myönnettyjen lainojen todellinen vuosikorko on enintään 206,83 prosenttia, joka on selkeästi yli vuoden 2013 kuluttajansuojalain salliman 50 prosentin rajan.

Tutustu eri vaihtoehtoihin pikalainalle tästä.

Mikä on Vivus?

Vivus.fi on latvialaiseen 4finance-konserniin kuuluva pikalainasivusto. Se on toiminut pitkään Suomen pikalainamarkkinoilla. Jo viime vuosikymmenenä se myönsi suomalaisille kalliita vippejä.

Nykyään lainamarkkinat ovat erilaiset. Vanhanmallisia pikavippejä ei enää ole olemassa, vaan tililuotot ja isommat kulutusluotot ovat suurin nettilainojen sektori. Vivus onkin nykyään erikoistunut lähinnä hieman isompiin lainoihin, tosin se on mullistanut lainojaan vähemmän kuin monet kilpailijansa.

Monien muiden isojen nettilainaa tarjoavien yritysten tavalla 4finance on joutunut ajoittain ongelmiin kuluttajaviranomaisen ja markkinaoikeuden kanssa. 4finance ei ole ilmoittanut lainan vuorikorkoa lain edellyttämällä tavalla ja on perinyt kuluttajilta luvattoman korkeita viivästyskorkoja. Vivus ei vaikuttaisi olevan hyvä palvelu sellaiselle velalliselle, joka ei hoida maksueriä säntillisesti.

Ilmainen pikalaina

Vivus tunnetaan parhaiten ilmaisesta 10-400 euron ensilainastaan. Jos ensilaina maksetaan takaisin ajallaan, siitä ei koidu asiakkaalle mitään korkokuluja. 400 euron lainasta maksetaan siis takaisin 400 euroa.

Ilmaisen ensilainan maksuaika 3-30 vuorokautta. Käytännössä tässä tapauksessa ei ole mitään hyötyä valita lyhyempää maksuaikaa, sillä maksettava summa pysyy samana. Tavallisestihan lainan hinta nousisi laina-ajan noustessa, mutta korottoman pikavipin kohdalla näin ei luonnollisestikaan käy.

Muista ehdottomasti maksaa ilmainen Vivus-lainasi eräpäivään mennessä takaisin. Vivus on tunnettu ylisuurista viivästys- ja perintäkuluista.

Muita nettisivuja, joilta saa ilmaista ensilainaa, ovat mm. Ferratum.fi ja Risicum.fi.

Millaista lainaa Vivus tarjoaa vanhoille asiakkaille?

Kaikki Vivusin lainat ovat kertaluottoja, tosin ne toimivat teknisesti ottaen luottotilin kautta. Ensilainan jälkeen Vivus myöntää asiakkaalle luottotilin, jonka limiitti on 2010 euroa. Asiakas voi nostaa tililtä lainaa aina luottolimiittiin saakka pieninä tai isoina nostoina.

Toisin kuin varsinaisissa tililuotoissa Vivusilla ei ole tarjolla osamaksumahdollisuutta. Useimmat 2000 euron kulutusluottoja myöntävät yritykset antavat lainalle maksuaikaa jopa vuosia. Vivus sen sijaan vaatii, että laina maksetaan takaisin viimeistään 61 vuorokauden kuluttua. Tämä on melko tiukka vaatimus 2010 euron lainasummalle, etenkin kun asiakaskunta on suurimmaksi osaksi maksuvaikeuksissa kieriviä riskitapauksia.

Vivus kiertää pikavippien hinnoittelussa lakisääteistä korkokattoa

Vivus-lainan hinta koostuu pelkästä korosta. Vuosikorkona laskettuna se on enimmillään 206,83 %, joka on enemmän kuin nykyisen kuluttajansuojalain asettaman korkokaton mukaan saisi olla. Vivus kuitenkin välttää lakia kahdella tavalla.

Ensinnäkin Vivus avaa kaikille asiakkaille 2010 euron luottotilin, vaikka lainaa käytännössä nostettaisiin vähemmän. Tämä tarkoittaa, että pienetkin Vivus-pikavipit lasketaan korkokattolain ulkopuolelle. Ne nimittäin koskevat vain alle 2000 euron lainoja, joka Vivus ei näin teknisesti ottaen ole.

Toiseksi Vivus-laina pitää maksaa takaisin 61 vuorokauden sisällä. Tämä tarkoittaa, että vaikka vuosikorko on teknisesti 206,83 %, lainan todellisen maksuajan puitteissa korko on vain noin 35 %. Se on selvästi alle lain asettaman 50 prosentin korkokaton.

Voit hakea Vivus-lainaa myös lyhyemmällä maksuajalla. Tällöin korkoa kertyy parhaimmillaan vain murto-osa pisimmän maksuajan korosta.

Näin haet Vivus-kulutusluottoa

Ilmaista Vivus-ensilainaa haetaan netin kautta niin kutsutulla vahvalla tunnistautumisella. Se tarkoittaa, että hakijalla tulee olla käytössään kotimaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmennus. Eli vain perustamalla asiakastilin Vivus-sivustolle hakija voi saada ilmaisen kulutusluottonsa.

Vanhat asiakkaat voivat hakea tililuottoa Vivus.fi-verkkosivulla olevan asiakasprofiilin kautta. Profiilin käyttäjätunnus on alkuperäistä hakemusta täytettäessä annettu sähköpostiosoite, ja salasana keksitään itse ilmaista ensilainaa haettaessa. Kaikille tililuoton hakijoille myönnetään samanlainen 2010 euron luottotili.

Voit nostaa tililuotolta pankkitilillesi rahaa joko nettipalvelun kautta tai soittamalla asiakaspalvelun numeroon 0600 550 750 (0.76€/min + mpm/pvm). Palvelunumero on auki arkisin klo 9-17.

Kenelle Vivus myöntää lainaa?

Vivus myöntää lainaa 20 vuotta täyttäneilleoikeustoimikelpoisille henkilöille, joilla on pysyvä osoite ja pankkitili Suomessa.

Vivus-lainaa ei myönnetä hakijalle, jolla on merkintä luottorekisterissä. 4finance kuuluu myös kulutusluottoyhtiöiden keskinäiseen verkostoon, jossa jaetaan positiivisen luottorekisterin tapaan tietoa velallisten lainakäyttäytymisestä. Näin 4finance voi jättää tarjoamatta lainaa, jos hakijalla on paljon velkaa muilta lainasivustoilta.

Muita Vivus-lainan ominaisuuksia

  • Vivus-lainan lasku lähetetään sähköpostiin. Laskun tiedot löytyvät myös verkkosivulta asiakasprofiilin kautta. Paperilaskuja ei lähetetä.
  • Vivus veloittaa lisämaksun asiakkaalle palauttamistaan liikasuorituksista ja aiheettomista maksusuorituksista. Maksun suuruus on 10 euroa. Tätä voidaan todellakin pitää kohtuuttomana lisänä. Pidä siis tarkasti huolta, ettet maksa Vivus-lainastasi vahingossa ekstraa.
  • Vaikka Vivus siirtää rahat hakijan tilille lähtökohtaisesti alle vartissa, lainayrityksen yhteistyökumppaneina on aika rajattu valikoima suomalaisia pankkeja. Seuraaviin pankkeihin siirto kestää päivän tai kaksi: Nordea, S-Pankki, POP-pankki, Ålandsbanken.

Vivus vs. Ostosraha

Ostosraha on kotimainen lainapalvelu, joka tarjoaa hieman erilaista kertalainaa kuin Vivus. Ostosrahan lainasummat ovat keskimäärin isompia – aina 10 000 euroon saakka. Ja maksuaikaa myönnetään enimmillään jopa 8 vuotta.

Ostosrahan nimellinen vuosikorko on 24,90 %. Lisäksi peritään 34-975 euron avausmaksu. Laina maksetaan pois tasaerissä.

Ostosraha on vuosikoron puolesta merkittävästi halvempi kuin Vivus. Sillä on myös lempeämpi takaisinmaksupolitiikka. Ostosraha on siis monille hakijoille parempi vaihtoehto. Vivus on parhaimmillaan erittäin lyhyiden, jopa vain muutaman päivän mittaisten vippien, tarjoajana. Tässä roolissa Vivus pitää pintansa myös Ostosrahaa vastaan.

Vivus vs. Risicum

Toinen Vivusin kilpailija on Risicum, jonka kertalainat ovat suuruudeltaan 500-1000 euroa. Maksuaika niissä kaikissa on yksi vuosi. Eli kun Vivus myöntää enintään 2 kuukauden mittaisia lainoja, Risicumin laina-aika on lempeämpi. Mutta kumpi on halvempi?

Risicumin vuosikorko on 24,5 % plus nostopalkkio 9,25 %. Tämä tarkoittaa, että Risicumin ja Vivusin hinta laina-aikojen puitteissa on euromääräisesti sama. Mutta Risicum tarjoaa vain pidempää maksuaikaa. Toisin sanoen Risicum peittoaa helposti Vivusin.

Tosin Ostosrahan tavoin Risicum ei tarjoa lainkaan kaikkein lyhyimpiä laina-aikoja. Jos tarkoitus on ottaa luottoa vain muutamalle päivälle, Vivus saattaa yhä olla parempi vaihtoehto kuin Risicum.

Huomaa muuten, että myös Risicum myöntää tililuottopuolelta ilmaista ensilainaa.

Vivus-nimellä tarjotaan myös joustolainaa

Vivusjousto.fi eli entinen Fleksiluotto on 4financen omistama joustolaina. Vivus on aiemmin tarjonnut vain kertalainoja, mutta uuden palvelunsa kautta se haastaa nyt muut kilpailijansa. Joustoluotot eli luottoliimitit ovat nimittäin viime vuosina muodostuneet merkittävimmäksi nettilainojen muodoksi – jonka huomaa siitäkin, miten räjähdysmäisesti niiden valikoima on kasvanut.

Laajasta valikoimasta huolimatta netin tililuotot on pääosin veistetty samasta puusta: Melkein kaikkien hinnoittelu on rakentunut kolmesta palikasta eli kuukausittain lainasummaan lisättävästä korosta, nostoprovisiosta ja tilinhoitomaksusta. Näitä palikoita pyörittelemällä eri lainayritykset painottavat tililuoton kuluissa hieman eri aspekteja. Mutta kokonaisuudessaan lainojen hinnat pysyvät kaikissa palveluissa korkealla.

Miten Vivusjousto sijoittuu tililuottojen markkinoille?

Vivusjousto tarjoaa tililuottoa aina 3000 euroon saakka. Se on melko nomaali summa nykyään, tosin markkinoilla on yhä paljon toimijoita, joilla maksimisumma on vain 2000 euroa. Toisaalta paljon Vivusjoustoa isompiakin luottolimiittejä löytyy – aina Euroloanin 10 000 euroon saakka.

Vuosikorko on enimmillään 180 %, joka vastaa suunnilleen monien kilpailijoiden enimmäisvuosikorkoa. Toki tililuoton tapauksessa todellinen korko riippuu merkittävästi siitä, miten luottolimiittiä käytetään. Vivusjousto voidaan maksaa kerralla ensimmäisessä erässä tai useassa erässä, jolloin lainan kokonaishinta nousee korkeammaksi.

Huomaa muuten, että Vivus-lainoja tarjoaa myös kolmas verkkosivu eli Vivusonline.fi. Sen lainatarjonta on identtinen Vivus.fi-verkkosivun kanssa. Eli sieltä voi hakea ilmaista kertaluottoa 400 euroon saakka ja sen jälkeen 2010 euroon asti pikavippejä, joiden maksuaika on enintään kaksi kuukautta.

Vivus yhteystiedot:

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 0600 550 750
Chat-asiakaspalvelu: ks. tämä linkki

Osoite:
4finance Oy
Lintulahdenkuja 10
00500 Helsinki