Etusivu » Vantaalaiset ja sairaanhoitajat ottavat ahkerimmin kulutusluottoa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Vantaalaiset ja sairaanhoitajat ottavat ahkerimmin kulutusluottoa

Etua Oy -lainayrityksen suorittaman selvityksen mukaan pääkaupunkiseudulla otetaan ahkerasti lainaa. Kaikki eivät ole kuitenkaan yhtä kiinnostuneita kulutusluotoista. Kaikkein eniten lainoja hakevat nimittäin vantaalaiset – ja hieman yllättävästi sairaanhoitajat. Katso tästä lisää tietoja pääkaupunkiseudun lainamarkkinoista.

 

Helsingissä kulutusluottoa haetaan idässä

Vakuudettomia 1000 – 30 000 euron suuruisia kulutusluottoja välittävä Etua-rahoitusyritys selvitti äskettäin, missä heidän palveluitaan hyödynnetään eniten – eli missä pankkien ulkopuoliset kulutusluotot ovat suosittuja. Paljastui, että pääkaupunkiseudulla ylipäätään kulutusluottoja nostetaan melko paljon. Eniten kulutusluottoja haetaan seuraavissa kaupunginosissa:

  • Puotinharju
  • Santahamina
  • Itäkeskus
  • Vuosaari
  • Kontula
  • Malminkartano

Erityisen paljon hakemuksia lähetettiin Vuosaaresta ja Kontulasta, mutta alueelle ei myönnetty lainoja yhtä usein kuin vaikkapa Santahaminaan.

Useimmilla yllä listatuilla alueilla asuu keski- ja matalatuloisia ihmisiä, jotka elävät usein vuokralla. Yllättävät kolhut ja muutokset elämäntilanteessa asettavat näiden kotitalouksien selviytymisen tiukoille, joten kalliisiin pankkien ulkopuolisiin kulutusluottoihin tartutaan helpommin kuin varakkaammilla alueilla. Kodin elektroniikka on tyypillinen lainan käyttökohde, mutta toisaalta myös elinkustannuksia katetaan luotolla. Samoin vaikkapa avioero voi pakottaa hakemaan lainaa, kun taloustilanne muuttuu äkillisesti eikä puskurisäästöjä ole.

Tietyt ammattiryhmät korostuivat selvityksessä. Sairaanhoitajat olivat yllättävästi kärjessä kulutusluottojen määrässä. Tämä kuvastanee ammattikunnan heikkoa tulotasoa nähden työn vaativuuteen. Toisaalta Santahaminan korkeat luvut kytkeytyvät kiinnostavasti ammattisotilaiden intoon ottaa lainaa.

 

Vantaalaiset ovat innokkaita lainaajia, espoolaiset eivät

Vantaan asemaa pääkaupunkiseudun vähävaraisena kuntana heijastelee asukkaiden keskimääräinen into ottaa runsaasti kulutusluottoa. Vantaalaiset hakevat enemmän lainaa kuin naapurikuntien asukkaat. Eniten luottoa nostetaan Petikossa ja Veromiehenkylässä. Petikkolaiset hakevat lainaa jopa kaksi kertaa todennäköisemmin kuin vaikkapa Hakunilan asukkaat. Toisaalta kaikkein vähiten lainaa koko pääkaupunkiseudulla haettiin Vantaan Ylästössä ja Vaaralassa – Espoon Laajalahden ja Kaitalahden ohella.

Espoossa kulutusluottoja haetaan ylipäätään hyvin vähän. Kun Etua listasi kaikkein eniten lainaa ottavia pääkaupunkiseudun kaupunginosia, ensimmäinen espoolainen kaupunginosa, Leppävaara, löytyy vasta sijalta 16. Toinen runsaasti kulutusluottoihin turvautuva espoolaislähiö on Siikajärvi.

Useimmat pääkaupunkiseudun asukkaat suosivat kulutusluottojen sijaan luottokorttia, joka on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin vakuudeton kulutusluotto – ja tarjoaa sitä paitsi turvaa esimerkiksi isojen nettiostosten yhteydessä.

Suomalaisilla on monien selvitysten mukaan nykyään yhä enemmän velkaa ja myös yhä useammin maksuhäiriöitä. Moniin maksuhäiriöihin liittyy liian kalliiden kulutusluottojen nostaminen. Etulainaa.fi kehottaakin malttiin lainaamispäätöksiä tehtäessä. Lainaa ei saa tiukassakaan tilanteessa ottaa enempää kuin mihin oma maksukyky riittää. Toisaalta ei myöskään kannata hyväksyä kaikkia lainatarjouksia, sillä esimerkiksi osa markkinoilla toimivista tililuotoista on sietämättömän kalliita. Harkintaa niin Vantaalle kuin muuallekin maahan!

 

Lue lisää:
Pk-seudulla nostetaan ahkerasti kulutusluottoa (Helsingin Uutiset)
Vantaalaiset ottavat ahkerasti luottoa (Vantaan Sanomat)