Etusivu » Vakuudellisten kulutusluottojen hinta marraskuussa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Vakuudellisten kulutusluottojen hinta marraskuussa

Kerran kuussa Taloustaito-lehti vertailuee vakuudelliset kulutusluotot. Marraskuussa lainojen hinnat ovat pysyneet miltei identtisinä nähden lokakuun hintoihin. Lue tästä tarkempi analyysi.

Miten tutkittiin?

Taloustaito-lehti pyysi 22.10. lainatarjouksen isoimmilta pankeilta ja Hypoteekkiyhdistykseltä. Lainan suuruus on 10 000 euroa ja maksuaika kolme vuotta. Kyseessä on vakuudellinen kulutusluotto. Pankit valitsivat itse haluamansa viitekoron. Kuten aiempina kuukausina, myös marraskuussa vain yksi pankki valitsi 3 kk Euriborina. Melkein kaikki muut sitoivat tarjouksen pitkään 12 kk Euriboriin, joka on pankille tuottoisampi.

Nordea on yhä edullisin, Handelsbanken yhä kallein

Kuten lokakuussa, myös nyt edullisimman tarjouksen esitti Nordea, joka tarjoaa tätä nykyä harvinaista 3 kk Euribor-viitekorkoa. Kyhyet korot ovat yhä miltei nollassa, mistä syystä pankit kaihtavat niitä. Nordean vakuudellisen luoton korko on vertailussa 5,40 %. Helsingin Op kytki oman lainansa 6 kk Euriboriin. Sen korko on melkein yhtä halpa eli 5,50 %.

Ylivoimaisesti kallein vaihtoehto oli Handelsbanken, jonka Prime-viitekorkoon sidotun kulutusluoton kokonaiskorko kohoaa aina 9,46 % saakka.

Kaikki Taloustaidon vertailun tulokset on koottu tähän taulukkoon:

PankkiKorko-%Viitekorko
Nordea5,40 %3 kk Euribor
Helsingin Op5,50 %6 kk Euribor
Ålandsbanken5,57 %Prime
Suupohjan Op6,22 %12 kk Euribor
Danske Bank6,32 %12 kk Euribor
Hypo6,37 %12 kk Euribor
Lähi-Tapiola6,93 %12 kk Euribor
Aktia7,15 %12 kk Euribor
Handelsbanken9,46 %Prime

 

Hintakehitys

Handelsbanken pysyy yhä ylivertaisesti kalleimpana vakuudellisena kulutusluottona. Heitä ei Taloustaidon vertailu ole hetkauttanut ja korkotaso pysyy viime kuukauteen nähden täysin muuttumattomana. Muutenkin sijoitukset listalla ovat täsmälleen samat kuin viime kuussa. Merkittävin nousu on ollut Ålandsbankenilla: heidän korkonsa on noussut 0,04 %. Huimaa.

Aktian korko on pudonnut eniten, kokonaista 0,1 %. Tällainen muutos tuntuu jo velallisen kukkarossakin. Nähtäväksi jää, jatkuuko Aktian linja tulevina kuukausina ja pystyykö pankki vähitellen kilpailemaan edullisempien vaihtoehtojen kanssa.

Lue lisää:
Mitä maksaa kulutusluotto (Taloustaito 1.11.2013)