Etusivu » Vakuudellisten kulutusluottojen hinta joulukuussa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Vakuudellisten kulutusluottojen hinta joulukuussa

Taloustaito-lehti on julkaissut taas kuukausittaisen selvityksensä, jossa kilpailutetaan vakuudellisen kulkutusluoton hinta eri pankkien välillä. Onko pankkien järjestys muuttunut sitten viime kuun? Entä miltä kulutusluottojen hinnat näyttävät vuoden takaiseen verrattuna? Lue kaikki tästä artikkelista.

Miten tutkittiin?

20. marraskuuta Taloustaidon toimittaja esitti lainahakemuksen isoimmille pankeille sekä Hypoteekkiyhdistykselle. Kuten aiemmissakin vertailuissa, haetun kulutusluoton suuruus on 10 000 euroa. Takaisinmaksuaikaa pyydettiin kolme vuotta. Kyseessä on vakuudellinen kulutusluotto. Pankit saivat itse valita viitekorkonsa. Kuten aiemminkin syksyllä, vain pankki valitsi viitekoroksi 3 kk Euriborin. Muut sitoivat lainatarjouksen pidempiin Euriboreihin tai pankin omaan Prime-korkoon.

Nordea pitää pintansa, samoin Handelsbanken

Nordea on onnistunut jo useita kuukausia pitämään paikkansa lainavertailun halvimpana pankkina. Samoin Handelsbanken on sinnikkäästi pitänyt korkonsa ylivertaisesti muita pankkeja korkeammalla tasolla – ja heidän korkonsa on vain nousussa. Ehkä he ovat ainoa vastuullinen pankki, joka ei tarjoa alihintaista lainaa nykyisessä taloustilanteessa ja anna korkojen nousta rytisten vuoden päästä. Tai sitten he ovat vain ahneita. Mene ja tiedä.

Seuraavassa taulukossa on lueteltuna Taloustaidon vertailun tulokset. Lihavoidut korkoprosentit ovat laskeneet viime kuusta. Vain yksi korkoprosentti on noussut viime kuusta ja se on kursivoitu. Valitut viitekorot ovat pysyneet samoina koko syksyn.

PankkiKorko-%Viitekorko
Nordea5,40 %3 kk Euribor
Helsingin Op5,50 %6 kk Euribor
Ålandsbanken5,51 %Prime
Suupohjan Op6,22 %12 kk Euribor
Danske Bank6,28 %12 kk Euribor
Hypo6,33 %12 kk Euribor
Lähi-Tapiola6,93 %12 kk Euribor
Aktia7,10 %12 kk Euribor
Handelsbanken9,47 %Prime

 

Hintakehitys

Viime kuusta vakuudellisten kulutusluottojen hinnat ovat pudonneet lievästi. Kaikkein halvimman lainan tarjoaja Nordea ei ole pudottanut hintojaan. Sen sijaan suurin osa muista pankeista tarjoaa nyt hieman halvempaa lainaa kuin viime kuussa. Kaikkein suurin pudotus on ollut Ålandsbankenilla, jonka pankin omaan Prime-viitekorkon sidottu kulutusluotto halpeni 0,06 %.

Viime vuoden vastaavaan vertailuun nähden korot ovat tulleet roimasti ylös. Näin siitä huolimatta, että viitekorot ovat pysyneet miltei muuttumattomina. Vuosi sitten halvinta vakuudellista kulutusluottoa myönsi Helsingin Osuuspankki. Korko oli tuolloin 4,40 %, siis kokonaisen prosenttiyksikön alle tämän hetken halvimman vaihtoehdon.

Handelsbanken on tänä vuonna sitonut Taloustaidon vertailussa käytetyn lainan Euriborin sijaan pankin omaan Prime-korkoon. Muun muassa tästä syystä mutta myös korkomarginaalin nousun takia heidän kulutusluottonsa on kallistunut kokonaista 4,30 prosenttiyksikköä.

Myös vertailun keskimmäiseksi asettuva laina on kallistunut 1,11 %. (Vuosi sitten tämä paikka oli Handelsbankenilla, tänä vuonna Danske Bankilla.)

Katso taas ensi kuussa vakuudellisten kulutusluottojen hintavertailu Etulainaa.fi -sivustolta!

Lue lisää:
Mitä maksaa kulutusluotto (Taloustaito 2.12.2013)