Etusivu » Vakuudellisen kulutusluoton hinta lokakuussa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Vakuudellisen kulutusluoton hinta lokakuussa

Taloustaito vertailee joka kuukausi vakuudellisten kulutusluottojen hintoja. Lokakuun vertailussa hinnat olivat lievästi korkeammat kuin syyskuun vertailussa, mutta osapuilleen samalla tasolla. Lue tuloksista tarkemmin alta.

Miten tutkittiin?

Taloustaito 20. syyskuuta pankeilta ja Hypoteekkiyhdistykseltä tarjouksen 10 000 euron vakuudelliseen luottoon, jonka maksuaika on 3 vuotta. Pankit saivat itse valita, mihin viitekorkoon laina sidottiin. Vain yksi pankki tarjosi lyhyttä 3 kuukauden Euriboria. Suurin osa valitsi 12 kk Euribor-koron.

Nordea on halvin, Handelsbanken kallein

Edullisimman tarjouksen teki Nordea, joka ainoana sitoi luoton miltei ilmaiseen 3 kk Euribor-viitekorkoon. Nordean korko on 5,40 %. Helsingin Osuuspankin 6 kk Euriboriin kytketty laina oli miltei yhtä edullinen: 5,50 %.

Ylivoimaisesti kalleinta lainaa tarjosi Handelsbanken, jonka omaan Prime-korkoon sidottu laina kerää korkoa 9,46 % vauhdilla. Se on yli kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin Aktian laina, joka on toiseksi kallein.

Katso kaikki tulokset seuraavasta taulukosta:

PankkiKorko-%Viitekorko
Nordea5,40 %3 kk Euribor
Helsingin Op5,50 %6 kk Euribor
Ålandsbanken5,53 %Prime
Suupohjan Op6,22 %12 kk Euribor
Danske Bank6,33 %12 kk Euribor
Hypo6,38 %12 kk Euribor
Lähi-Tapiola6,93 %12 kk Euribor
Aktia7,25 %12 kk Euribor
Handelsbanken9,46 %Prime

 

Hintakehitys

Myös edellisten kuukausien vertailuissa Handelsbanken on ollut ylivoimaisesti kallein ja Nordea halvin kulutusluottojen tarjoaja. Nordean lainakorko sen sijaan on noussut pariin edelliseen vertailuun nähden yli puoli prosenttiyksikköä. Muuten luottojen hintataso on pysynyt miltei samana. Korkojen nousu on ollut hyvin lievää.

Palaamme asiaan ensi kuussa ja jännitämme, onko Nordea onnistunut säilyttämään johtoasemansa ja pitääkö Handelsbanken tiukasti kiinni korkeista koroistaan.

Lue lisää:
Mitä maksaa kulutusluotto (Taloustaito)