Etusivu » Svea Direkt

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Svea Direkt

Svea Direkt on vakuudettomia kulutusluottoja myöntävä nettipalvelu. Svean erikoisin tuote on laina ilman luottotietoja. Tutustuimme Svea Direktiin tarkemmin.

Mikä on Svea Direkt?

Svea Direkt on ruotsalaistaustaisen Svea Ekonomin aputoiminimi, jonka kautta yritys tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja sekä tavallisille kuluttajille että luottotietonsa menettäneille.

Svea Ekonomi aloitti toimintansa jo vuonna 1981. Nykyään Svea on laajalla alalla toimiva rahoitusyhtiö. Se harjoittaa muun muassa yritysten laskurahoitusta ja factoring-palveluita, reskontraa ja perintäpalveluita. Se toimii kymmenessä Euroopan maassa ja työllistää noin 2000 henkeä. Suomessakin Svea on toiminut jo vuosia ja tunnetaan laadukkaana rahoitusalan toimijana.

Svea Direktin kulutusluotto 2000 – 50 000 euroa

Svea Direkt -kulutusluotto on vakuudeton kertalaina. Sen suuruus on 2000 – 50 000 euroa, ja maksuaikaa myönnetään 2-15 vuotta. Takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, mutta lainan voi maksaa takaisin myös etuajassa, jolloin velallinen säästää korkokuluissa.

Svean lainat ovat aina kertaluottoja. Jos takaisinmaksu sujuu hyvin, velallisella on kuitenkin mahdollisuus hakea lainankorotusta. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos tarvitset isoa lainaa. Uuden hakijan voi nimittäin olla vaikea saada isoimpia luottoja Svealta ennen kuin asiakassuhde on jatkunut jonkin aikaa.

Lainaa voi hakea myös yhteisvastuullisen hakijan kanssa. Tällöin Svean isompien lainojen saaminen helpottuu huomattavasti, ainakin jos molemmilla hakijoilla on vakaa taloudellinen tilanne.

Svean lainatuotteissa on monta erikoista ominaisuutta. Yksi niistä on laina-ajan alkuun anottavissa oleva lyhennysvapaa, joka on jopa 12 kuukautta pitkä. Toisin sanoen velallisen on mahdollista aloittaa luoton lyhentäminen halutessaan vasta vuosi lainan nostamisen jälkeen. Ennen tätä maksetaan joka kuukausi vain lainan korot ja kiinteät kulut. Tämä on hyvin poikkeuksellinen ominaisuus kulutusluotossa.

Svea Direkt -lainan hinta

Kuten monet isoja kulutusluottoja myöntävät nettipalvelut, myös Svea Direkt arvioi lainan nimelliskoron aina tapauskohtaisesti. Nettisivulla annetut lainojen hinnat ovat siis ehdottomasti vain suuntaa-antavia. Jokainen myönnetty Svea Direkt -kulutusluotto on erilainen. Tässä artikkelissa olemme käyttäneet lähtökohtaisesti Svea Direktin verkkosivuilla annettuja esimerkkihintoja. Lopullinen hinta voi poiketa tästä.

  • Svea Direktin nimelliskorko on alimmillaan vain 6,99 %. Tällöin todellinen vuosikorko on 9,30 %.
  • Viitekorkona Svea käyttää monien muiden nettilainojen tapaan 3 kk euriboria. Se on nykyään miinuksella, ja Svean sopimuksessa miinumerkkinen viitekorko pudottaa nimelliskorkoa. Tämä poikkeaa pankkien linjasta, jossa negatiivinen viitekorko ei aikuta lainkaan lainan hintaan. Nykyinen viitekorko siis suosii erityisesti Svean asiakkaita.
  • Lainasta peritään 99 euron avausmaksu. Tämä ei ole sen enempää halvin kuin kalleinkaan avausmaksu isojen kulutusluottojen markkinoilla.
  • Joka kuukausi lainasummaan lisätään 5 euron käsittelykulu. Tämä ei ole lyhyissä lainoissa iso ongelma, mutta jos maksuaikaa on 10 vuotta, kuukausimaksun hinta nousee kokonaisuudessaan nopeasti 600 euroon.

Svea Direkt -lainan kilpailuttaminen kannattaa

Koska Svea Direkt -lainan tarkka hinta riippuu asiakkaan taloudellisesta tilanteesta, lainavertailua varten Svealta pitää pyytää tarjous ennen kuin tekee päätöksen lainan vastaanottamisesta. Käytännössä tämä onnistuu helpoiten käyttämällä netin ilmaisia kilpailutuspalveluita, sillä Svea kuuluu useimpien näistä palveluista piiriin. Tällöin kuluttajan ei tarvitse itse tehdä niin paljon työtä, mutta lopputulos on yhtä hyvä.

Tämän sivun ylälaidassa on lomake, jonka täyttämällä voit kilpailuttaa nopeasti ja turvallisesti kulutusluottosi. Palveluntarjoaja välittää sinulle parhaiten toiveitasi vastaavan lainan – oli se sitten Svean tai jonkun kilpailijan lainatuote.

Muista kuitenkin, että netin vertailupalveluissa ei ole yleensä mukana kivijalkapankkeja. Toisin sanoen markkinoiden halvimmat kulutusluotot jäävät automatisoidun kilpailutuskierroksen ulkopuolelle.

Svea Direktin erikoinen myyntivaltti on hintatakuu

Svea Direktillä on hintatakuu. Tämä on nettilainojen maailmassa outo ominaisuus. Eli jos saat joltakin Suomessa toimivalta lainayritykseltä halvempaa luottoa kuin mitä Svea Direkt on sinulle luvannut tarjota, Svea pudottaa hintaansa.

Hintatakuussa vertaillaan nimenomaan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kulut. Tämä on fiksua ja kuluttajankin kannalta reiluinta. Huomaa, että Svean kilpailijalta saadussa lainatarjouksessa tulee olla sama lainasumma ja laina-aika sekä mahdollinen sama yhteisvastuullinen hakija kuin Svean tarjouksessa. Mikään poikkema näissä lainatuotteen tai -hakemuksen ominaisuuksissa vapauttaa Svean lupaamastaan hintatakuusta.

Hintatakuu ei koske sellaisia lainoja, joissa hintaan on vaikuttanut kanta-asiakkuus, jäsenyys tai muu vastaava henkilökohtainen etu.

Saadakseen hintatakuun mukaisen hinnanalennuksen, kuluttajan pitää lähettää Svealle tieto kilpailijan esittämästä tarjouksesta 14 vuorokauden sisällä Svea Direkt -lainan myöntämisestä. Tämä onnistuu lähettämällä kopio kilpailijan lainatarjouksesta sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Hintatakuulla on kuitenkin rajansa: Jos kilpailijan tarjous alittaa Svean määrittelemän matalimman mahdollisen todellisen vuosikoron rajan, Svea laskee hintaa vain siihen rajaan saakka.

Svea Direkt -lainaa haetaan netin kautta

Svea Direkt -kulutusluottoa haetaan lähtökohtaisesti netin kautta. Hakijan tulee olla 20-73-vuotias ja ilman julkisia maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa myönnetään vain ihmisille, jotka ovat asuneet Suomessa viimeiste kolme vuotta.

Hakijalla pitää olla myös vähintään 18 000 euron vuositulot joko työstä tai eläkkeestä. Pyydettäessä tulotaso pitää pystyä todistamaan palkka- tai eläketositteella. Yrittäjällekin voidaan myöntää lainaa. Yrityksen pitää olla ollut toiminnassa vähintään kaksi vuotta.

Svealta saa myös järjestelylainaa

Svea Direkt -kulutusluottoa voi hakea myös järjestelylainaksi. Järjestelylainaa voi hakea, jos kuluttajalla on useita turhan kalliita pikkulainoja, esimerkiksi pikavippejä. Järjestelylainan avulla pienet lainat maksetaan pois ja korvataan isommalla Svea Direkt -lainalla.

Lainojen yhdistäminen on hyödyllistä tilanteessa, jossa pikkulainojen takaisinmaksu tuntuu vaikealta. Järjestelylainan avulla velan hallitseminen muuttuu helpommaksi, kuukausierät yleensä pienenevät ja myös vuosikorko madaltuu. Ennen lainojen yhdistämistä laske kuitenkin tarkasti, onko toimenpide kannattava. Huomioi myös, että laina-ajan pidentyessä lainan kokonaiskustannukset saattavat jopa nousta.

Svea Direkt -järjestelylainan ehdot ovat samanlaiset kuin muidenkin Svea Direkt -kulutusluottojen. Eli enimmillään lainasumma on 50 000 euroa, ja hinta riippuu viime kädessä hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Svean autorahoitus

Svealta saa myös osamaksurahaa auton tai muun moottoriajoneuvon tai jopa asuntovaunun hankkimiseen. Svealta voi hankkia netin kautta ennakkoluottopäätöksen jo ennen kuin lähtee etsimään autoa. Tällöin tietää ostoksille lähtiessään jo suunnilleen, millaiseen autoon on varaa. Svean autorahoitusta saatetaan tarjota osamaksusopimuksena myös autokaupassa.

Svea Privatlaina on max. 15 000 € laina ilman luottotietoja

Svea Ekonomin todellinen erikoisuus kuluttajaluottojen markkinoilla on Svea Direktin sisartuote Svea Privatlaina. Nykyään miltei mikään kulutusluotto ei ole sellaisten ihmisten saatavilla, joiden luottotiedot ovat menneet. Svea Privatlainaa voi kuitenkin hakea, vaikka kuluttajalla olisi maksuhäiriö pohjalla.

  • Privatlainan perusehdot ovat hyvin samankaltaiset kuin Svea Direktillä: Privatlainan hakijan pitää olla 20-73-vuotias ja asunut Suomessa kolme vuotta putkeen. Säännöllisten tulojen pitää olla vähintään 18 000 euroa. Ja niin edelleen.
  • Hakijalla saa olla enintään kaksi maksuhäiriömerkintää, ja molemmat velat, joista häiriöt aiheutuivat, pitää olla jo maksettu pois. Muuten Svea ei myönnä lainaa. Uusia maksuhäiriömerkintöjä ei saa myöskään olla kertynyt viimeisen vuoden ajalta.
  • Jos nämä ehdot täyttyvät, ja hakija läpäisee Svea Direktin luottokelpoisuusarvioinnin, hän voi hakea enintään 15 000 euron vakuudetonta lainaa. Lainan arvioitu nimelliskorko on 25,66 % vuodessa ja todellinen vuosikorko kaikkine kuluineen noin 31,17 %. Svea Privatlaina on ymmärrettävästi paljon kalliimpi kuin normaali Svea Direkt -kulutusluotto, sillä siihen liittyy huomattavasti korkeampi luottotappion riski.
  • Huomaa, että Privatlainaa haettaessa mukana voi olla myös yhteisvastuullinen hakija. Myös hänen tulotasonsa pitää olla vähintään 18 000 euroa vuodessa. Yhteishakijan liittäminen mukaan voi helpottaa huomattavasti lainan saamista, kun taustalla on julkinen maksuhäiriö.

Svea Direktin yhteystiedot Suomessa:

Svea Ekonomi
Mechelininkatu 1a
00180 Helsinki

Puhelin: 09 4242 3090