Etusivu » HS: Suurin osa pikavippifirmoista on kuopattu

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

HS: Suurin osa pikavippifirmoista on kuopattu

Uusi korkokattolaki on ajanut melkein kaikki vippifirmat ulos markkinoilta. Suomen Pienlainayhdistyksen mukaan enimmillään vippiyrityksiä oli 80, kun kesäkuun puolivälissä niitä oli jäljellä enää 16.

Ferratumin Saku Timonen paljasti Helsingin Sanomille, että yritysten määrän väheneminen on näkynyt suoraan liikenteen lisääntymisenä Ferratumin sivuilla. Asiakkaita tulee selvästi enemmän kuin aiemmin.

Vippifirmat kiertävät lakimuutosta tarjoamalla vähintään 2000 euron suuruisia joustolainoja, joita korkokatto ei kosketa. Joustoluottoa on mahdollista nostaa pieniä määriä kerrallaan ja käytännössä tuloksena on hyvin paljon vanhaa pikavippiä muistuttava laina. Helsingin johtava talous- ja velkaneuvoja Erkki Leistén arvioi, että lakiuudistus ei todellisuudessa tule auttamaan ylivelkaantuneita eikä merkittävästi vähennä velkaongelmaisten määrää.

Lähde: Lakimuutos hävitti valtaosan pikavippifirmoista (Helsingin Sanomat 17.7.2013)