Etusivu » Sosiaalista luottoa ei usein haeta ajoissa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Sosiaalista luottoa ei usein haeta ajoissa

Sosiaalista luottoa ei yleensä haeta kyllin ajoissa. Ulosoton sattuessa sosiaalinen luotto ei ole enää vaihtoehto. Katso tästä, mikä ongelman aiheuttaa ja miten sosiaalista luottoa pitäisi käyttää.

 

Sosiaalista luottoa haetaan liian myöhään

Vantaan sosiaalisen luototuksen esimies kertoo Vantaan Sanomissa, että yhä useampi sosiaalista luottoa hakeva on tilanteessa, jossa lainaa ei voida enää myöntää. Sosiaalisen luoton maksimimäärä on Vantaalla 10 000 euroa ja sitä suurempia velkoja sillä ei voida järjestellä. Muissa kaupungeissa yläraja saattaa olla toinen. Esimerkiksi Helsingissä myönnetään jopa 15 000 euron sosiaalisia luottoja.

Tällaisessa tilanteessa apu löytyy sosiaalisen lainan sijaan velkaneuvonnasta.

Vantaan kaupungin edustajan mukaan tilanne on erittäin synkkä. Yhteydenottajat ovat talven ja kevään aikana olleet todella ylivelkaantuneita ja heidän tilannettaan on miltei mahdotonta setviä enää kunnialla.

 

Pikavipit ovat ainainen ongelma

Pikavipit, tililuotot ja muut pankkien ulkopuoliset kulutusluotot ovat kesto-ongelma. Aiemmin tämä on ollut pulmana etenkin nuorten kohdalla, mutta nykyään myös eläkeläiset sortuvat vippikierteeseen. Nuoria vippeihin ajavat työttömyys ja pätkätyöt. Vanhukset saattavat haksahtaa lainaan ymmärtämättä täysin sen kuluja. Eläkkeelle juuri siirtyneillä voi myös olla ongelmana yli varojen eläminen – kun työelämässä on totuttu korkeampaan elintasoon kuin minkä eläke mahdollistaa.

Sosiaalinen luotto on parempi vaihtoehto kuin pikavippi vaikeassa paikassa olevalle. Omaa kotia hankkiva nuori tai eläkkeelle siirtyvä vanhus voivat hyötyä sosiaalisesta luotosta. Sosiaalisen luoton on tarkoitus toimia korkeakorkoisen pikavipin edullisena vaihtoehtona tiukassa tilanteessa. Se ehkäisee velkakierteiden syntymistä. Sosiaalista luototusta pitää kuitenkin hankkia ajoissa. Jos velat ovat kovat, luototus ei ole enää vaihtoehto.

 

Näin sosiaalinen luotto toimii

Sosiaalista luottoa haetaan omalta kunnalta. Kaikilla kunnilla ei kuitenkaan ole tällaista palvelua tarjolla. Sosiaalinen luotto toimii samoin kuin pankkilaina. Sitä voi käyttää kulutushankintoihin, kuten lasten kasvaessa isompiin sänkyihin, muuttamiseen, takuuvuokraan, pesukoneen korjaamiseen, työtarkoituksessa omistetun auton korjaamiseen tai vaikkapa silmälaseihin.

Sosiaalisen luoton korko on yksi prosentti ja maksuaika enintään viisi vuotta.

Sosiaalista luottoa haetaan samalla tapaa kuin pankkilainaa. Oman kunnan sosiaaliseen luototukseen otetaan yhteyttä puhelimella ja sovitaan näin tapaamisaika. Sitten keskustellaan mahdollisuudesta luottoon kasvokkain.

Vantaalla sosiaalisen luoton puhelin on 09 839 20173.

 

Lue lisää:
Sosiaalista luottoa haetaan usein liian myöhään (Vantaan Sanomat)
Sosiaalinen luototus (Sosiaali- ja terveysministeriö)