Etusivu » Risicum

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49 € avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %. Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 500 € ja takaisinmaksuajan 1 vuosi on kuukausierä 51.5 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 617,97 €. Todellinen vuosikorko 48.78 % . Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 5 kk ja 15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60.000 €.

Risicum

Risicum on kulutusluottoja tarjoava suomalainen verkkosivusto. Tällä sivulla esittelemme tarkemmin, millaisia kertalainoja ja tililuottoja Risicum myöntää.

Millainen yritys on Risicum-lainojen takana?

Risicum.fi on toiminut jo vuodesta 2005 asti. Alkuvaiheessa se oli yksi suurimmista suomalaisista pikavippisivustoista. Sittemmin se on vähentänyt pienimpien ja kalleimpien vippien osuutta valikoimastaan ja laajentanut toimintaansa etenkin kohti muodikkaita joustoluottoja.

Risicumin omistaa nykyään turkulainen Aurajoki Nordic Oy. Se on yksi Suomen suurimpia kulutusluottoihin ja perintään keskittyneitä konserneja. Aurajoki Nordic työllistää noin 70 henkilöä Turussa ja Helsingissä. Laajasti tunnettu iKassa-palvelu kuuluu myös Aurajoki Nordiciin. Se on erikoistunut laskuttamiseen ja perintään.

Risicum-kulutusluottojen lisäksi Aurajoki Nordic myöntää lainoja Laina.fi-sivustolla ja osamaksusopimuksia Jousto-palvelun välityksellä.

Risicumin kulutusluotto pähkinänkuoressa:

 • Risicum myöntää kahdenlaisia lainoja: kertalainoja ja tililuottoja.
 • Lainaa haetaan verkon kautta. Postitse tai tekstiviestillä ei voi lähtökohtaisesti hakea luottoa Risicumilta.
 • Luottopäätös tehdään yleensä muutamassa minuutissa ja rahat siirretään tilille välittömästi palvelun aukiollessa klo 7-22 arkena sai klo 7-21 viikonloppuisin.
 • Hakijan tulee olla 20-75-vuotias. Tätä nuoremmille tai vanhemmille ei myönnetä lainaa.

Risicumin lainasummat ja maksuajat

Risicum myöntää kahdenlaisia lainoja:

 1. Risicum Joustolaina on 2050-5000 euron suuruinen luottolimiitti. Joustolainan voi maksaa takaisin yhdessä erässä, jolloin kulut jäävät mataliksi, tai vähitellen, jolloin joka kuukausi avoimelle luotolle kertyy korkoa. Joustolaina toimii siis samalla periaatteella kuin luottokortin tili.
 2. Risicum Kertalaina on 500-1000 euron suuruinen vakuudeton kulutusluotto, joka maksetaan takaisin 12 kuukauden sisällä. Risicum Kertalaina muistuttaa sivuston aiemmin tarjoamia pikavippejä, mutta on hieman isompi.

Ilmainen 300 euron ensinosto Risicumin Joustolaina-tililtä

Risicum Joustolainan uudet asiakkaat saavat ensimmäisen 300 euron noston ilmaiseksi. Tavallisesti nostosta perittäisiin provisio. Mutta uuden asiakkaan tapauksessa riittää, että nostettu summa maksetaan takaisin ensimmäisen laskun yhteydessä. Näin sille ei kerry mitään korkoa eikä piilokuluja. Kyseessä on aidosti ilmainen luotto – samanlainen joita muutamat kilpailijatkin tarjoavat.

Joustolainan asiakas voi itse päättää, minä kuukauden päivänä luoton lyhennys erääntyy. Ilmaisen lainan maksuaika on 14-45 vuorokautta riippuen siitä, minkä päivän velallinen itse valitsee. Keskimääräinen maksuaika on siis 30 vuorokautta.

Mistä Joustoluoton hinta koostuu?

Risicumin Joustolainan hinta koostuu kolmesta osasta:

 • Nostopalkkio 12,5 % peritään aina, kun luottotililtä nostetaan rahaa pankkitilille.
 • Laskutuslisä 4,90 euroa lisätään laskuun joka kuukausi.
 • Nimelliskorko on 29-39 % vuodessa tapauksesta riippuen.

Risicum-tililuottojen hintataulukko

Risicumin Joustolainan todellinen hinta riippuu sen käyttötavasta, sillä kyseessä on jatkuva luotto. Asiakas voi nostaa lainaa haluamassaan tahdissa, kunhan avoimena olevan lainan määrä ei ylitä luottolimiittiä. Limiitti on 2050-5000 euroa. Lainan voi maksaa takaisin kertamaksuna noin kuukauden sisällä tai pienissä erissä. Jos laina maksetaan takaisin erissä ja jos sitä nostetaan aina lyhennyksen jälkeen uudestaan, luottotilin hinta voi noustaa todella korkeaksi. Järkevintä onkin käyttää tiliä hillitysti ja maksaa velka pois mahdollisimman nopeasti.

Seuraavassa taulukossa on ilmoitettu Joustoluoton kokonaishinta hitaimmalla mahdollisella maksuvauhdilla:

LainasummaMaksuaikaKokonaishinta
100 €3 kk33,65 €
500 €17 kk310,99 €
1000 €28 kk723,97 €
2000 €38 kk1464,16 €
5000 €52 kk3261,45 €

Huomaa, että lainan hinnasta poistuu huomattava osa, jos se maksetaan yhdessä tai kahdessa kuukaudessa, sillä tällöin velalle ei ehdi kertyä paljoakaan korkoa, eivätkä kuukausittaiset laskutuslisät pääse kumuloitumaan.

Risicumin kertalainojen hintataulukko

Risicumin vakuudettomien kertalainojen hinnoittelu on yksinkertainen, sillä lainasummia on vain kolme erilaista ja kaikkien niiden maksuaika on 12 kuukautta. Hinta koostuu nimelliskorosta 24,5 % vuodessa sekä lainan avausmaksusta, joka on 9,25 % lainasummasta.

Lainasumma12 kk
500 €115,65 €
750 €173,42 €
1000 €231,18 €

Laina-aika on kaikille Risicum-kertalainoilla aina 12 kuukautta. Eräpäivä määritetään lainan myöntöpäivän mukaan.

Kertalainan maksuaikataulu

 • 500 euron laina maksetaan takaisin 51,38 euron kuukausierissä.
 • 750 laina maksetaan takaisin 77,07 euron kuukausierissä.
 • 1000 euron laina 102,77 euron kuukausierissä.

Miten Risicumilta haetaan lainaa?

Risicumilta voi hakea lainaa vuorokauden ympäri nettihakemuksella. Vanhat luottolimiitin omaavat asiakkaat voivat nostaa rahaa myös tekstiviestillä.

Vaikka hakemuksia käsitellään kaikkina kellonaikoina, rahaa siirretään tilille vain palvelun aukioloaikana, eli arkisin kello 7-22 ja viikonloppuisin klo 7-21.

Hakijan tulee olla 20-75-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on suomalainen pankkitili, luottotiedot kunnossa ja riittävä tulotaso lainan maksamiseksi. Tulot tarkistetaan joko palkkatositteesta tai automaattisella Instantor-palvelulla – asiakkaan oman valinnan mukaisesti.

Risicumin tililuotto vs. kilpailija Credit24

Credit24 on yksi Risicumin kovimpia kilpailijoita tililuottojen saralla. Credit24-sivustoa pyörittää IPF Digital Oy. Se on osa englantilaista IPF-rahoituskonsernia, jolla on toimintaa 13 maassa. Credit24 tunnetaan kohtuullisesti hinnoitelluista tililuotoistaan. Mutta pystyykö se haastamaan Risicumin Joustolainan?

Credit24 Joustolimiitti on enintään 4000 euron suuruinen limiittiluotto. Se toimii hyvin samankaltaisesti kuin Risicumin Joustolaina. Credit24 Joustolimiitin hinta rakentuu tosin eri tavalla kuin Risicumilla. Asiakkaalta ei peritä nostoprovisiota eikä kuukausittaisia tilinhoitomaksuja, vaan koko lainan hinta on upotettu korkoon, joka lisätään kuukausittain lainasummaan. Vuositasolla korko on useimmissa tapauksissa 40,56 %. Credit24 Joustolimiitti maksetaan takaisin joko kerralla tai kuukausierissä enintään 36 kuukauden aikana.

Ero Credit24 Joustolimiitin ja Risicumin Joustolainan välillä on hienovarainen. Risicum myöntää isompaa luottoa ja pidempää maksuaikaa. Credit24:n hinnoittelu on yksinkertaisempi kuin Risicumilla, tosin Risicum saattaa olla edullisempi, kunhan maksuaikaa ei venytetä äärimmilleen.

Risicumin kertalaina vs. kilpailija Ostosraha

Ostosraha on Risicumin kilpailija. Se on kulutusluottoja tarjoava verkkosivu, jonka omistaa kotimainen OPR-Finance. Molemmat sivustot olivat mukana netin kulutusluottomarkkinoilla jo 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

OPR Finance tarjoaa vakuudettomia kertalainoja. Lainasummissa on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja kuin Risicumilla: Pienimmät luotot ovat 400 euron suuruisia ja isoimmat jopa 10 000 euroa. Kaikki Ostosrahan lainatyypit ovat pikalainoja eli nettihakemuksen lähettämisen jälkeen rahat siirretään hakijan tilille alle vartissa.

Ostosrahan lainojen maksuaika on 1-5 vuotta.

Ostosrahan kulutusluottojen hinta koostuu avausmaksusta ja nimelliskorosta. Avausmaksu vaihtelee välillä 34-975 € riippuen lainasummasta. Nimelliskorko on 24,90 % vuodessa.

Ostosraha on hinnoittelultaan melkein identtinen Risicumin kanssa, tosin Risicum on marginaalisesti edullisempi vaihtoehto. Ostosrahan vahvuus Risicumiin verrattuna on laajempi valikoima lainoja sekä lainasummien että maksuaikavaihtoehtojen saralla. Molemmat ovat lähtökohtaisesti luotettavia yrityksiä.

Millainen on Risicumin sisarsivusto Laina.fi?

Laina.fi on toinen Aurajoki Nordicin omistama lainasivusto. Laina.fi myöntää melko samanlaisia luottoja kuin Risicum.fi, mutta kuitenkin hieman erilaisilla omaisuuksilla.

Laina.fi Käyttölaina on vastaava kulutusluotto kuin Risicumin Joustolaina. Se on enintään 5000 euron luottolimiitti, josta peritään nostoprovisio, kuukausittainen tilinhoitomaksu ja korko. Hinnoittelu on melkein identtinen Risicumin kanssa.

Laina.fi Kertalaina on erilainen kuin Risicumin Kertalaina. Laina.fi myöntää vakuudettomia kulutusluottoja aina 5000 euroon saakka ja maksuaika on jopa viisi vuotta. Kertalainan hinta muodostuu samalla tapaa kuin Risicumin luotoissa, mutta vaihtoehtoja on enemmän. Vinkkinä voi siis sanoa, että jos Risicumin Kertalaina kiinnostaa, kannattaa myös vilkaista Laina.fi-sivuston tarjonta.

Historiaa: Tältä Risicum-pikavipit näyttivät vuonna 2013

Vuoden 2013 kesäkuussa astui voimaan uusi kuluttajasuojalaki, jossa pikavipeille asetettiin korkokatto. Laki mullisti Suomen lainasivustojen tuotetarjonnan. Myös Risicum joutui muuttamaan tuolloin lainavalikomaansa.

Ennen uutta lakia Risicum myönsi perinteistä pikaluottoa 14-90 päivän maksuajalla. Lainaa haettiin netistä ja rahat siirrettiin tilille välittömästi.

Tältä näytti Risicumin pikavippien vanha hintataulukko:

30 pv90 pv
LainaIkärajaKokonaiskulutKokonaiskulut
50 €18 v17 €
100 €18 v25 €
200 €18 v49 €
500 €24 v139 €
1000 €24 v266 €

Risicum tarjosi jo tuolloin myös hieman isompia kulutusluottoja, mutta pääosa sivuston tuloista tuli pienistä pikavipeistä.

Muista kilpailuttaa lainasi

Halvinta lainaa etsiessäsi älä unohda kilpailuttamista. Pyytämällä lainatarjouksen monelta lainayritykseltä varmistat, että löydät juuri sinulle edullisimman luoton. Väärän kulutusluoton valitsemalla voit menettää satoja tai jopa tuhansia euroja. Nettilainojen hinnoittelu on usein monimutkaista, joten pidä pää kylmänä. Ja jos kaipaat apua lainojen kilpailuttamiseen, voit täyttää sivun ylälaidasta ilmaisen lomakkeen. Sen avulla löydät kymmenien vaihtoehtojen joukosta sinulle halvimman.