Etusivu » Putkiremontti tulossa? Remonttilaina on nyt tiukassa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Putkiremontti tulossa? Remonttilaina on nyt tiukassa

Jotkin taloyhtiöt ovat vaarassa jäädä ilman pankin rahoitusta, kun tarve putkiremonttiin iskee. Erityisissä vaikeuksissa ovat syrjäseutujen taloyhtiöt, mutta myös kasvukeskuksissa kannattaa varautua vaikeuksiin. Mistä on kyse? Lue lisää.

 

Etenkin muuttotappiopaikkakunnilla taloyhtiö voi jäädä ilman remonttirahaa

Taloussanomat haastatteli Hypon toimitusjohtajaa Ari Paunaa ja sai selville kiinnostavia ja joidenkin suomalaisten näkökulmasta huolestuttaviakin asioita remonttilainan saatavuudesta. Etenkin pienillä muuttotappiopaikkakunnilla on yleistä, että pankki evää taloyhtiöltä remonttirahoituksen. Mitä kauempana kohde on kasvukeskuksista, sitä varmemmin ongelmiin joudutaan.

Ongelman ytimessä on viime kädessä remonttien lykkääminen liian pitkälle, jolloin kiinteistön kunto heikkenee. Tämä voi johtua taloyhtiön kyvyttömyydestä saada kaikkia asukkaita remonttipäätöksen taakse kylliksi ajoissa. On äärimmäisen tärkeää, että taloyhtiössä huolehditaan rakennuksen kunnossapidosta.

 

Yleensä remonttilaina saatetaan evätä tapauksissa, joissa:

  • Kohde sijaitsee alle 10 000 asukkaan muuttotappiopaikkakunnalla.
  • Peruskorjauksia ja remontteja on lykätty jo useasti myöhemmäksi, vaikka tarvetta on ollut.
  • Rakennuksen jatkuvaa kunnossapitoa ei ole hoidettu kunnolla.

 

Esimerkkejä remonttilainoista

Taloyhtiöillä ja yksittäisillä asukkailla on useita eri tapoja rahoittaa remontteja. Seuraavassa muutamia esimerkkejä.

  • Pankin kulutusluotto on yksi tapa suorittaa pieniä remontteja. Esimerkiksi Nordean Joustoluotto sopii 2000 – 25 000 euron suuruisten remonttien hoitoon. Taloyhtiön peruskorjauksiin tästä ei luonnollisesti ole iloa.
  • Monet pankit tarjoavat vielä pienempiäkin remonttilainoja luottokorttien muodossa. Visalla tai Mastercardilla ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, jos kyse on jostakin isommasta kuin olohuoneen tapetoinnista. Yleensä luottokortin yläraja on käytännössä 10 000 euron kieppeillä.
  • Paras remonttilaina toimii asuntolainan tavoin. Siltä pankilta, joka on tarjonnut asukkaalle asuntolainan, voi myös usein nostaa remonttilainaa jopa yhtä halvalla kuin mikä asuntolainankin hinta on. Tällöin remonttilainan summa voidaan yksinkertaisesti lisätä asuntolainan avoimen summan päälle. Asuntolainan tapaan toimiva remonttilaina on usein edullisin vaihtoehto ja siinä on hyvää myös mahdollisuus vähentää osa korkokuluista asuntolainan korkovähennysoikeuden puitteissa pääoma- tai tuloverotuksesta.
  • Pankkien ulkopuolelta on mahdollista hakea rahaa pientä remonttia varten vertaislainoja ja kulutusluottoja tarjoavilta verkkosivuilta. Esimerkiksi Bigbank, Joustolaina ja Fixura voivat toimia oman kodin pieneen remontointiin. Näiden lainojen hinnat ovat kuitenkin korkeammat kuin pankin, ja kannattaa harkita tarkoin, ennen kuin tarttuu näiden yhtiöiden tarjouksiin.

 

Lisää aiheesta:
Pelottava ilmiö: ei lainaa putkiremonttiin (Taloussanomat)
Tätä on pelätty: pankit eivät antaneet lainaa taloyhtiön putkiremonttiin (Rakentaja)