Etusivu » Positiivinen luottotietorekisteri

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Positiivinen luottotietorekisteri

Luottotiedot liittyvät pikavippeihin, sillä nämä tarkistetaan aina kun henkilö hakee vippiä. Suomessa luottotietorekisteriä ylläpitää Suomen Luottotieto Oy, joka on kasvanut huimaa vauhtia vuosina 2002-2007.

Nyt on herännyt keskustelua siitä, pitäisikö perustaa ns. positiivinen luottorekisteri tai liittää tälläinen ominaisuus vanhaan rekisteriin. Ideana positiivisessa rekisterissä olisi, että velalliset, jotka toimivat säntillisesti saavat positiivisen merkinnän – tämä antaa luotonantajille kuvaa henkilöstä ja voisi kompensoida esimerkiksi hyvin väliaikaisten ongelmien takia vahingoittuneita luottotietoja.

Toisaalla, pörssien negatiivinen kehitys ja korkea työttömyys on saanut Saksan finanssiministerin ehdottamaan yrityksille osingoista pidättäytymistä – rahat pitäisi käyttää työllisyyslukujen parantamiseen.

Sauli Niinistö puhuu tästä teemasta kolumnissaan Sofia Pankin sivuilla.

Hyvä on elvyttää, ei kait muuta keinoa ole. Mutta aina kun tehdään jotain täysin ennenkuulumatonta, kannattaa jo nyt uhrata muutama ajatus siihenkin, mitä siitä sitten vuorostaan seuraa.

Sofia pankki on Seppo Sairasen uusi luomus. Seppo Sairanen on FIMin entinen pääomistaja.

Lue Saulin kolumni täällä!