Etusivu » Pikavippiyritykset rekisteriin

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikavippiyritykset rekisteriin

Kulutusluottoja ja pikavippejä säätelevä lainsäädäntö uudistuu kokonaan, kun tasavallan presidentti vahvistaa uuden lain perjantaina. Laki astuu voimaan joulukuussa. Pikavippiyrityksille laki tarkoittaa käytännössä pakollista rekisteröintiä. Pikalainoja ja kulutusluottoja voivat tarjota vain yritykset, jotka hyväksytään rekisteriin. Rekisteriin pääsy vaatii ”luotettavaa toimintaa”.

Laki tarkentaa tämän tarkoittavan sitä, että yritysten on noudatettava hyvää luotonantotapaa. Kuluttajan etu pitää huomioida niin markkinoinnissa, sopimusta tehtäessä kuin ongelmien ilmetessä. Uudistuksen tavoite on kiristää pikavippiyritysten valvontaa, mutta laki tuntuu edelleen erittäin vaisulta ja jättää paljon tulkinnanvaraa.

Kuluttajavirasto ja Etulainaa.fi uutisoivat aiemmin pikavippiyritysten vaikeuksista noudattaa lakia. Tämän lain pitäisi parantaa viranomaisten ja poliisin kykyä puuttua puutteisiin, joita Kuluttajaviraston tutkimuksen mukaan ilmeni vielä viime keväänä monen pikavippiyrityksen toiminnassa. Vain 30 kaikista 80 tutkitusta yrityksestä vaati lainmukaista vahaa tunnistautumista ja vuosikoronkin onnistui ilmoittamaan puutteellisesti 13 yritystä. Neljä vippifirmaa lainasi edelleen yö-aikaan.

Kuluttajavirasto ei valitettavasti ole vielä julkaissut listaa lakia noudattavista tai rikkovista yrityksistä. Kuluttajavirasto lupasi kuitenkin tiedottaa myöhemmin siitä, ”millaisiin toimenpiteisiin olemme rikkeiden korjaamiseksi ryhtyneet. Siinä yhteydessä voimme myös kertoa yritysten nimiä.”