Etusivu » Pikavippien myöntäminen vaikeutuu

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikavippien myöntäminen vaikeutuu

Hallitus tehostaa pikavippejä koskevaa lainsäädäntöä. Pikavippejä tarjoavan tahon pitää todennäköisesti tulevaisuudessa rekisteröityä ja viranomaisen on selvitettävä luotontarjoajan soveltuvuus alalle.

Näkyvin osuus lakimuutoksessa on lomake, joka lainanantajan on näytettävä asiakkaalle luoton myöntämisen yhteydessä. Lomake kertoo tietoja luototosta sekä lisätietoja kuluttajan oikeuksista ja velvollisuuksista.

Myös markkinointia tullaan kiristämään, sillä yllyttäminen pikavipin ottoon tullaan kieltämään uudessa laissa. Luotonantajan velvollisuudet tiedottamisen ja neuvonnan suhteen kasvavat, sillä asiakasta tulee neuvoa mm. avunsaantimahdollisuuksista maksuvaikeuksissa.

Tulevaisuudessa pikavippiyritysten täytyy suhtautua suopeammin maksujärjestelyjä tarvitsevaan asiakkaaseen. Eräpäivää pitää olla valmis siirtämään ja muutenkin neuvottelemaan takaisinmaksusta. Tämä onkin tervetullut muutos, sillä lähes kaikki muut yritykset suostuvat normaalistikin vastaaviin järjestelyihin ilman lisämaksuja, mutta eivät vippifirmat. Pikavippiyritykset veloittavat usein eräpäivän siirrosta tai eivät suostu siihen ollenkaan.

Rekisteriä tulee ylläpitämään Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka voi myös kieltää toiminnan niiltä yrityksiltä, jotka eivät toimi uuden lain mukaan. Laki on jo hyväksytty hallituksessa ja sen ennustetaan menevän läpi myös eduskunnassa.

Säätely ja kireämmät lait taitavat olla pikavippimarkkinoille tervetullut lisä, sillä vippien aiheuttamat ongelmat vaikuttavat selviltä ja ovat olleet tiedossa jo pitkään.