Etusivu » Pikavippien kieltäminen ei auttanutkaan! Mikä avuksi maksuhäiriöihin?

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikavippien kieltäminen ei auttanutkaan! Mikä avuksi maksuhäiriöihin?

Suomen asiakastieto rekisteröi ennätykselliset 1,8 miljoonaa maksuhäiriömerkintää vuonna 2013. Nämä merkinnät osuivat 252 000 kuluttajalle. Maksuhäiriömerkintäisten kokonaismäärä kasvoi 14000:lla, ja on nyt 8,3% väestöstä eli 360 000 henkilöä.

Alamme päästä lähelle 1990-luvun laman tasoa, jolloin maksuhäirintä oli 360 000 suomalaisella. Uusista maksuvaikeuksista kertova velkomustuomioiden määrä kasvoi edelleen 2.7%. Pikavippien kieltäminen ei siis ainakaan vielä näytä leikanneen uusia velkomustuomioita tai etenkään vähentäneen jo velkaantuneiden saamia tuomioita.

Asiakastiedon liiketoimintajohtaja ehdottaa parempaa pääsyä katselemaan verotietoja ratkaisuksi ongelmaan. Muutenkin Suomen Asiakastieto tuntuu uskovan teknisten ja juridisten muutoksien tuovan apua maksuhäiriömerkintöihin, vaikka todellinen syy taitaa olla yleisessä taloustilanteessa. Työttömyys on Suomessa noussut tasaisesti koko vuoden ja lähestyi vuoden 2013 lopussa 8,5%. Nuoria tämä koettelee pahiten, mikä heijastuu myös maksuhäiriömerkintöihin, vaikkakin suurimmassa vaarassa saada maksuhäiriömerkintä ovat 25-39 vuotiaat miehet.

Suomen Asiakastiedon tiedote antoi ymmärtää, että Suomessa olisi ns. positiivinen luottotietorekisteri, josta pystyisi selvittämään lainanhakijan nykyiset kulutusluotot. Tällaista rekisteriä on haaveiltu maahan pitkään (sekä poliitikkojen että pikavippifirmojen toimesta) mutta Etulainaa.fi:n tietoon ei ole tullut, että tämänkaltainen rekisteri olisi juridisesti mahdollinen. Lähetimme Suomen Asiakastiedolle lisätietokyselyn.

Lisää luottotiedoista, maksuhäiriöistä ja perinnästä voit lukea täältä.