Etusivu » ”Pikavippi on toimiva vaihtoehto” – Sirpa Paatero (sd)

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

”Pikavippi on toimiva vaihtoehto” – Sirpa Paatero (sd)

Demari kansanedustaja Sirpa Paatero ruotii Demari.fi blogissaan pikavippiyrityksiä.

Vaikka Paatero myöntää pikalainojen olevan toimiva vaihtoehto jos lainan maksaa ajallaan takaisin, vertaa hän pikavippifirmojen toimintaa villiin länteen. Paatero ei ole varma, onko edes tänä keväänä voimaan tuleva uusi entistä kireämpi lainsäädäntö riittävä pitämään vippifirmat kurissa.

”Alan yrityksistä on löytynyn paljon ’luovuutta’ nykyisten lakien tulkinnassa.” Paatero sanoo. Etulainaa.fi:n tietojen mukaan hän saattaa hyvinkin olla oikeassa. Useiden pikavippifirmoja lähellä olevien lähteiden mukaan uudesta lainsäädännöstä ei olla vippifirmoissa erityisen huolissaan.

Paatero kertookin, että mainonnan siivoaminen tai alan täyskielto voisivat vielä tulla kysymykseen.

Miksi poistaa toimiva tuote markkinoilta?

Kuten Paatero myöntää, pikalainoissa on myös hyvät puolensa. Hän on kuitenkin oikeassa huomauttaessaan, että pikalainojen maksamatta jättämisen kustannukset kaatuvat pitkälti yhteiskunnan maksettaviksi.

Siksi Suomen Pienlainayhdistyksen ehdottama positiivinen luottotietorekisteri ja mahdollisesti pikalainojen mainnonan täyskielto saattaisivat olla parhaat ratkaisut ongelman poistamiseen täyskiellon sijaan. Myös pikavippien perinnästä tulisi tehdä vähemmän kannattavaa, kuten kirjoitimme aiemmin tänä vuonna.

Kuluttajaviranomaisten mukaan velkaantumisen taustalla on luottojen runsas markkinointi. Jos markkinointi rajoitettaisiin tai se poistettaisiin katukuvasta kokonaan saataisiin pikavippien kysyntä laskuun. Positiivisella luottotietorekisterillä taas varmistettaisiin, että lainaa myönnetään vain niille, joilla ei entuudestaan ole enempää lainaa.

Täyskielto ei tekisi mitään kysynnän vähentämiselle ja saattaisi siirtää lainamarkkinat erittäin harmaalle alueelle.