Etusivu » Pikavippejä otettiin miljoonilla

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikavippejä otettiin miljoonilla

Pikavippejä otettiin vuoden loka-joulukuussa yhteensä 65 miljoonalla eurolla. Edellisen kuukauden aikana lainarahaa otettiin 21 miljoonaa euroa. Tämän päälle kuukauden aikana maksettiin keskimäärin 5 miljoonaa euroa korkoa lainasta sekä erilaisia lainanhoitokuluja.

Pikavippien lukumäärä oli huima: 302 000 kappaletta. Rahanhimo on kova, mutta valitettavasti suurin osa tästä potista kasaantuu velkaongelmaisille. Tyypillinen velkakierteeseen joutunut pikavipin ottaja on nuori, jolla raha-asioiden hoito ei suju. Uusavuttomuus oman talouden hoidossa on poikinut lukuisia luottohäiriömerkintöjä. Nuorille onkin helppo tyrkyttää näkyvästi mainostettuja pikavippejä, joita on helppo ottaa mutta jotka ovat äärettömän kalliita. Pikavippiongelmaiselle maksamattomista lainoista aiheutuva luottohäiriömerkintä voikin olla viimeinen tapa, jolla velkakierre katkeaa. Näin pitkälle ongelma ei kuitenkaan saisi mennä, sillä luottohäiriömerkintä vaikeuttaa elämää monin tavoin usean vuoden ajan.

Kasvava velkaongelmaisten ryhmä ovat myös eläkeläiset, jotka ottavat pikavippejä päivittäisten kulujen maksamiseen. Lainasta aiheutuvien kulujen määrää ei välttämättä tajuta, 100 euron lainassa 30 euron kulut saattavat tuntua ”varsin kohtuullisilta”. Pikavippien sijaan tulisikin vähävaraisille mainostaa ponnekkaammin esimerkiksi kaupungin sosiaalihuollon tarjoamia sosiaalisia luottoja, joita voivat saada myös pienituloiset ja luottohäiriömerkinnän saaneet. Myös pankkien kannattaisi näkyvämmin mainostaa omia kulutus- ja joustoluottoja, jotka olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin pikavipit, sillä kulutusluotoissa todelliset vuosikorot ovat vain muutamia kymmeniä prosentteja pikavippien jopa tuhansien prosenttien sijaan.

Valtiovallan sääntelyjen ja kieltojen avulla ongelma tuskin ratkeaa. Tässä, kuten monessa muussakin tapauksessa ihmisten omaan henkilökohtaiseen talouteen liittyvän tietoisuuden lisääminen olisikin paras vaihtoehto.