Etusivu » Pikavipit ovat vaihtuneet panttilainoiksi

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikavipit ovat vaihtuneet panttilainoiksi

Taloussanomien mukaan yhä useampi suomalainen kääntyy rahahuolissaan panttilainaamon puoleen. Tämä johtuu uudesta lainoja koskevasta lainsäädännöstä, joka on tehnyt pienten pikavippien saamisesta aiempaa vaikeampaa. Panttilainaamojen ovet ovat käyneet kevään jälkeen juuri sen verran vilkkaammin kuin minkä verran vippien saapuminen Suomeen muutama vuosi sitten hidasti panttaustoimintaa.

Panttilainaamojen asiakkaat ovat epätoivoisia

Vaikka panttilainojen kysyntä on kasvussa, huonojen hakemusten määrä on lisääntynyt huomattavasti. Pantiksi yritetään tarjota vakuudeksi kelpaamattomia esineitä, kuten arvottomia koruja ja vanhaa elektroniikkaa. Monet uusista asiakkaista ovat selvästi epätoivoisia.

Millaista panttilaina on?

Nykyaikainen panttilaina on yleensä noin 3-4 kuukauden mittainen. Lainan suuruus on noin puolet pantin arvosta. Laina-ajalta maksetaan lainaamolle lisäksi 2,5-4 % korkoa.

Noin joka kymmenes panttilainaamon asiakas ei koskaan maksa lainaa takaisin ja pantti jää lainaamolle. Tämä on panttilainan sopimusehtojen mukaan täysin sallittu vaihtoehto.

Mitä pantteja hyväksytään?

Taloussanomat haastatteli panttitoimistojen edustajia ja kyseli myös, millaisia pantteja tällä hetkellä lainaamoissa otetaan vastaan.

  • Kultaharkot ja muut kalliit yrityslahjat, kuten arvokellot, käyvät pantiksi.
  • Arvokoruja otetaan yhä vastaan.
  • Monet vähätuloiset panttaavat myös asunto-osakkeitaan.
  • Turkiksista pantiksi kelpuutetaan nykyään ainoastaan pitkiä minkkiturkkeja.
  • Taidekauppa on täysin jäissä eikä taidetta siksi panttitoimistoihin mielellään oteta.
  • Pohjois-Suomessa hyväksytään erilaisia erätarvikkeita, kuten moottorikelkkoja ja mönkijöitä. Myös metsästysaseita pantataan.