Etusivu » Pikalainayrityksillä vaikeuksia noudattaa lakia

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikalainayrityksillä vaikeuksia noudattaa lakia

Kuluttajaviraston selvityksen mukaan vain 30 tutkitusta 80 pikavippiyrityksestä noudattaa lakia myöntäessään lainaa ja markkinoidessaan tuotteitaan. Jo pitkään on ollut selvää, että lainaa hakeva henkilö pitää tunnistaa pankkitunnuksilla tai vastaavalla varmalla tavalla, lainaa ei saa myöntää yöaikaan ja todellinen vuosikorko täytyy kertoa selkeästi lainoja markkinoidessa.

Ainoastaan 30 tutkitusta 80:stä yrityksestä tunnistaa luotonhakijan kunnolla. Osa yrityksistä antaa kuluttajan valita tunnistautuako vai ei. Tilanne on samantyyppinen kuin jos pankkiautomaatilla saisi valita syöttääkö pin-koodin vai ei.

13 yritystä 80:stä ei osaa laskea omaa vuosikorkoaan tai pimittää tahallaan tietoja asiakkailta. Tässä kuitenkin yleisesti ottaen taso oli korkea, loput yrityksistä ilmoittivat vuosikoron oikein ja vielä oikeassa paikassa.

Neljä tutkituista yrityksistä myönsi edelleen lainaa yöaikaan.

Lue koko tiedote täältä.