Etusivu » Pikalainat kiellettävä

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikalainat kiellettävä

Eduskunnassa paljon keskustelua herättäneet lakialoitteet pikavippialan rajusta rajoittamisesta tai jopa kokonaisesta kiellosta saivat täysistunnossa laajaa kannatusta. Molemmat lakialoitteet ovat keränneet yli sata allekirjoitusta ja seuraavaksi selvitetään, millä keinoilla pikavippialaa voidaan perustuslain takaaman elinkeinovapauden puitteissa rajoittaa.

Pikalainojen kieltäminen olisi yhteiskunnan kannalta todennäköisesti toivottavaa, mutta lainsäädännöllisesti hyvin haastavaa. Rajoituksilla markkinointiin ja luottojen myöntämiseen voitaisiin saada parempia tuloksia.

Pikavippien kustannukset yhteiskunnalle ovat suhteellisen suuret ja viime kädessä maksaja todella on yhteiskunta. Etulainaa.fi:n saamien tietojen mukaan yli 30% pikalainan ottajista ei maksaa lainaansa takaisin ajallaan. Saman alalla työskentelevän lähteen mukaan kaikki pikalainayritykset tekevät valtavat voittonsa lähinnä perinnällä, eivät maksavilla asiakkailla. Ei ole ihme, että useiden pikavippiyritysten kyljessä toimii perintätoimisto. Perinnän taas kustantaa viime kädessä yhteiskunta, sillä kun köyhiltä ihmisiltä peritään rahaa, tulevat rahat käytännössä perusturvasta.

Mikäli em. väitteet pitävät paikkansa, on vaikea keksiä syitä sille, miksi pikalainoja ei pitäisi laittaa ainakin markkinointikieltoon. On vaikeaa perustella, että pikalainayrittäjien vapaus ”yrittää” on tärkeämpi kuin yhteiskunnalle koituvat kustannukset ja tuhansien ihmisten elämät, joita maksuhäiriömerkinnät vaikeuttavat merkittävästi.

Lue lisää:
Eduskunta tyrmäsi pikavipit
Pikavipit kiellettävä lailla