Etusivu » Pian Facebook-profiilisi vaikuttaa lainapäätökseen

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pian Facebook-profiilisi vaikuttaa lainapäätökseen

Yhdysvalloissa lainayritykset ja etenkin kalliimmat kulutusluottosivustot ovat alkaneet vaivihkaa tutkia hakijoiden sosiaalisen median profiileja osana yritystä arvioida hakijan luottokelpoisuus. Wall Street Journalin mukaan käytäntö on todennäköisesti leviämässä yhä laajemmalle. Lue, millä tapaa sinun some-käytöksesi saattaa pian vaikeuttaa lainan saantia!

 

Näin lainayritykset käyttävät sosiaalista mediaa

Vakuudettomia kulutusluottoja myöntävät yritykset pyrkivät aina parantamaan kykyään arvioida hakijoiden luottokelpoisuus. Kun dataa ei ole mahdollista haalia hakemuksen yhteydessä loputtomasti eikä kaiken tiedon paikkansa pitävyydestä voi varmistua, netti astuu apuun.

Facebook-sivulta lainanantajat voivat kurkata hakijan päivityksiä. Jos olet vaikkapa ilmoittanut äskettäin joutuneesi työttömäksi, lainanhaku voi tyssätä siihen. Linkedin-profiilista saatetaan tarkistaa esimerkiksi täsmäävätkö hakijan yhteystiedot profiilissa annettujen tietojen kanssa. Sosiaalista mediaa kurkkimalla voi olla mahdollista epäselvissä tapauksissa tarkentaa lainapäätöstä pienillä yksityiskohdilla. Merkittävissä määrin haku ei luultavasti voi siirtyä sosiaalisen median puolelle.

 

Näin vältät vaikeudet lainaa hakiessa

Tällä hetkellä ei ole näyttöä, että suomalaiset lainayritykset tutkisivat hakijoiden tietoja tai käyttäytymistä sosiaalisissa medioissa, mutta mahdollista se toki on ja tulevaisuudessa jopa todennäköistä. Vältä ainakin seuraavia asioita sosiaalisissa medioissa, jos et halua lainayritysten katsovan sinua kieroon, kun haet kulutusluottoa.

  • Älä julista Facebookissa ikäviä yksityiskohtia taloudellisesta tilanteestasi. Muista, että myös rivien välistä on mahdollista lukea taloudellisista ongelmista. Mieti tarkkaan, mitä jaat.
  • Mieti tarkkaan, kenen kanssa jaat mitkäkin tiedot. Voit toki jutella työttömyydestäsi ja rahattomuudestasi Fesessä, mikäs sen rattoisampaa, mutta pidä aina huolta, että julkaisun yksityisyysasetukset rajaavat keskustelun näkymään vain kavereidesi kesken. Ja toivo, että lainapäätöstä tekevä henkilö ei satu kuulumaan Facebook-kavereihisi.
  • Pidä huolta, että lainahakemuksessa annetut tiedot eivät ole ristiriidassa julkisten sosiaalisissa medioissa antamiesi julkisten tietojen kanssa.