Etusivu » Pankkipalvelut kilpailuttamalla voi säästää yli tonnin

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pankkipalvelut kilpailuttamalla voi säästää yli tonnin

Pankit laskuttavat erilaisista palveluista yhä enemmän piilokuluja. Korot ja marginaalit eivät välttämättä ole se tärkein tekijä omaa pankkia valitessa, vaan vaikkapa lainan tai luottokortin kuukausimaksut voivat olla paljon olennaisempi asia. Katso tästä, mitä Taloussanomat sai asiasta selville.

 

Näin pankkipalvelujen hinnat kohoavat

Lainojen korkomarginaalien pudotus jatkuu edelleen, samoin viitekorkojen syöksy. Tästä syystä asuntolaina on kokonaisuudessaan yhä edullisempaa, tosin suoraan korkojen lasku ei siirry kuluttajien eduksi. Pankit nimittäin piilottavat yhä enemmän lainakuluja palvelumaksuihin. Kun säästöt ja lainat eivät tuota pankeille merkittävästi voittoa, täytyy rahaa tahkota muilla keinoilla.

Etenkin vuokralla asuva sinkku joutuu kärsimään kohoavista palvelumaksuista. Sen sijaan pankit suostuvat painamaan lisämaksuja alas, jos asiakkaalla on iso asuntolaina. Kilpailuttamalla pankkipalvelut on mahdollista säästää jopa etelänloman verran rahaa vuosittain.

Suurimmat kulut liittyvät etenkin nuorilla luottokortteihin. Luottokorttien korot ja lisämaksut vaihtelevat valtavasti pankista toiseen. Halvin Visa on S-Pankin kanta-asiakasluottokortti.

Varakkaammillla asiakkailla pankkipalveluiden kokonaishintaan vaikuttaa merkittävästi myös säästöjen tuottavuuden heikkeneminen.

Kiinnostavaa kyllä, nuoret sinkut, joilla on asuntolainaa, eivät välttämättä joudu keskimäärin kärsimään nousevista maksuista. Vertailutietojen mukaan 30-vuotias sinkku, jolla on 85 000 euron asuntolaina ja satasen kuukausisäästöt, voi saada nyt pankkiasiointinsa jopa laskenut 60 euroa halvemmalla vuotta kohden kuin viime keväänä.

 

Halvimmat pankit

Taloussanomien laatimassa vertailussa yleisesti ottaen halvimmaksi pankiksi osoittautui S-Pankki. Tämä ei ole yllättävää. S-Pankki on menestynyt vuosien mittaa monissa hintavertailuissa. Edullinen vaihtoehto oli myös Nordea.

Handelsbanken sen sijaan on monien muiden selvitysten tapaan erittäin kallis vaihtoehto. Se perii suuria lisäkuluja monista palveluistaan.

 

Näin kilpailutat pankkipalvelut ja säästät satoja euroja

Pankkipalveluiden kilpailuttaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä muutamaan pankkiin. Pankille ilmoitetaan oma lainatilanne ja tarvittavat palvelut. Neuvotteluissa pankki voi myös houkutella asiakasta uusilla palveluilla, kuten lainaturvavakuutuksella tai paremmalla säästötilin korolla.

Kilpailuttaessasi anna omalle pankillesi myös tilaisuus peitota kilpailevien pankkien tarjoukset. Tällä tapaa kärsivällisesti kommunikoimalla voi olla mahdollista saada hyvinkin edullinen tarjous pankkipalveluista. Ainakin, jos taloustilanteesi on vakaa ja etenkin, jos olet hyvätuloinen ja sinulla on omaisuutta.

 

Lisää luettavaa aiheesta:
Oikein valitulla pankilla voi säästää satoja euroja (Taloussanomat)