Etusivu » Edullisin pankkien kulutusluotto juuri nyt

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Edullisin pankkien kulutusluotto juuri nyt

Pankkien ulkopuolella tarjotaan yhä enemmän erilaisia kulutusluottoja, mutta vuodesta toiseen halvimmat lainat löytyvät aina pankeilta. Mutta pankkien kulutusluottojen vertaileminen on toisinaan vaikeaa, sillä pankeilla on monimutkaiset ehdot ja hintapolitiikat. Kokosimme yhteen kattavan vertailun suomalaisten pankkien kulutusluotoista ja haimme eri lainatyypeistä ne kaikkein halvimmat. Listasimme kaikki vertaillut lainat arvioidun hinnan mukaan halvimmasta kalleimpaan.

1. OP:n vakuudellinen pankkilaina, korko 5,3 %

OP:n vakuudellinen pankkilaina on tarkoitettu lähinnä asunnonomistajille. Se on edullisempi vaihtoehto kulutusluotoksi kuin OP:n vakuudettomat lainat. Pankkilainan suuruus määräytyy tarpeen ja asiakkaan.

10 000 euron vakuudellinen pankkilaina 250 euron maksuerillä varustettuna maksaa asiakkaalle arviolta 936 euroa kaikki kulut yhteenlaskettuna. Tällöin todelliseksi vuosikoroksi tulee 5,3 prosenttia.

2. Vakuudellinen Danske Bank kertalaina, korko 5,88 %

Danske Bank tarjoaa käyttölainan lisäksi vakuudellisia kertalainoja isompiin yksittäishankintoihin, kuten veneen ostoon tai kesämökin remonttiin. Se on edullisempi vaihtoehto kuin käyttölaina, mutta vähemmän joustava.

Kertalainan suuruus on vähintään 5000 euroa, mutta kukin lainasumma neuvotellaan erikseen. Maksutavan voi myös sopia lainakohtaisesti. Huomaa, että jos sovit pankin kanssa kiinteästä korosta, et voi maksaa lainaa pois etukäteen ja näin säästää korkokuluissa, sillä pankki on tällöin oikeutettu korvauksiin menetetyistä voitoista.

Lainan korko 10 000 euron esimerkkitapauksessa ja sidottuna 12 kk euriboriin on 5,88 %. Viitekoron voi kuitenkin valita itse.

3. Nordean vakuudellinen kulutusluotto, korko 6,00 %

Vakuudellinen kulutusluotto on halvempi kuin Nordean vakuudeton joustoluotto, mutta sitä on vaikeampi hakea. Se on tarkoitettu osapuilleen samanlaisiin kertahankintoihin kuin kalliimpi vakuudeton laina.

Vakuudeksi kelpaa yleensä lähinnä oma asunto. Sadan euron lisämaksulla on kuitenkin mahdollista tarjota lainan vakuudeksi myös vierasta vakuutta tai takausta.

Laina voidaan sitoa mihin vain viitekorkoon eli 3, 6 tai 12 kuukauden euriboriin tai Nordean omaan prime-korkoon. Lainaan voidaan liittää myös 3, 5, 10 tai 15 kuukauden kiinteä korko, mutta tämä ei ole yleensä kannattavaa asiakkaalle.

Korkotaso vaihtelee huomattavasti asiakkaasta ja lainasta riippuen. Huomaa, että lainan koron päälle tulee huomattavia lisäkuluja, kuten vähintään 300 euron avausmaksu (”järjestelypalkkio”). Kaikenlaiset lainaehtojen muutokset kerryttävät myös huomattavia lisäkuluja.

Nordean vakuudellisen kulutusluoton korko on 10 000 euron lainan tapauksessa arviolta 6,00 %.

4. Aktian vakuudellinen kulutusluotto, korko 6,92 %

Aktian kulutusluotto on tyypillinen lainatuote, jota tarjotaan asiakkaille, jotka suunnittelevat tavallista suurempaa ostosta. Kulutusluotto sopii esimerkiksi auton, veneen tai jopa kesämökin hankintaan. Vakuudeksi hyväksytään yleensä vain omistusasunto.

Aktia vaatii kulutusluotoilleen vakuuden. Vakuudettomana lainana pankki tarjoaa vain tavallista Visa-luottokorttia.

Aktian kulutusluoton korko on 10 000 euron lainalla ja kolmen vuoden maksuajalla noin 6,92 %.

5. S-Laina, korko 9,934 %

S-Laina on S-Pankin tarjoama vakuudeton kulutusluotto, jonka suuruus on 5000 – 20 000 euroa. Laina-aika on pitkä – jopa 12 vuotta. S-Lainaa voi hakea vain 25-vuotta täyttänyt vakituisesti Suomessa asuva Suomen kansalainen. Tulojen pitää olla vähintään 24 000 euroa vuodessa. S-Lainaa on mahdollista hakea yhdessä toisen henkilön kanssa. Tällöin lainan riskit vähenevät ja hinta saattaa pudota.

S-Lainan korko on sitä matalampi, mitä korkeammasta lainasta on kyse. Lainan kasvaessa lainan avausmaksu kuitenkin nousee. S-Pankki laskuttaa velallisilta myös kuukausittaisen tilinhoitomaksun 7 e. Laina on aina sidottu 3 kk euribor-viitekorkoon.

Arvioitu todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle 60 kuukauden maksuajalla on 9,934 %. Tämä on melko kohtuullinen hinta vakuudettomalle kulutusluotolle.

6. OP:n vakuudeton täsmäluotto, korko 10,6 %

OP vakuudeton täsmäluotto on kertaluotto, jota voi hakea avuksi yksittäiseen kulutushankintaan. Se on hieman edullisempi kuin joustoluotto, mutta luonnollisesti ei yhtä joustava. Laina on sidottu 3 kk euribor-viitekorkoon.

OP myöntää täsmäluottoja 3000 – 15 000 euron suuruisina.

5000 euron vakuudeton joustoluotto 150 euron maksuerillä maksaa kaikkine korko- ja lisäkuluineen arviolta 905 euroa.

7. Handelsbanken TosiKätevä, korko 11,2 %

Hieman hömelösti nimetty TosiKätevä on yksi Handelsbankenin jatkuvista luottotileistä, joita tarjotaan moniin kulutustarkoituksiin. Luottoa myönnetään 2000 – 20 000 euroa ja se sidotaan pankin omaan prime-korkoon.

Lainan todellinen vuosikorko on avausmaksuineen ja tilinhoitomaksuineen kaikkineen arviolta 11,2 %.

Huomaa, että Handelsbanken ei myönnä lainaa, jollet ole ollut asiakkaan jo vähintään puolen vuoden ajan.

8. Nordea vakuudeton joustoluotto, korko 11,7 %

Nordean joustoluotto on vakuudeton kertaluotto, jota voi hakea pieniin ja vähän suurempiinkin hankintoihin. Sillä voi tukea esimerkiksi veneen, auton tai kesämökin hankintaa.

Viitekorko on tyypillisesti 3 kk euribor ja marginaali 8 %. Lainaan liittyy runsaasti muita kuluja, kuten avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko on 6000 euron lainalle 11,7 %.

Nordean avainasiakkaat saavat lainan prosentin verran halvemmalla.

Luottoa myönnetään 2000 – 25 000 euroa.

9. OP:n vakuudeton joustoluotto, korko 12,5 %

OP joustoluotto on vakuudeton luottotili, jonka asiakas saa käyttöönsä pitkäksi aikaa. Kyseessä on ikään kuin luottokortti, johon ei kuitenkaan ole kytketty korttia. Asiakas voi nostaa haluamansa summan rahaa tililtä aina tarpeen mukaan. Nostosta peritään 3% nostoprovisio, jonka suuruus on vähintään kolme euroa ja enintään 170 euroa / nosto. Laina maksetaan takaisin joko vähimmäiskuukausierissä tai nopeammin itse valitussa tahdissa.

Joustoluoton enimmäismäärä on 8500 euroa.

5000 euron joustoluotto 150 euron maksuerillä maksaa kaikkine kuluineen arviolta 1117 euroa. Tähän on laskettu mukaan vuosimaksut, nostoprovisiot ja avausmaksut.

10. Vakuudeton Danske Bank käyttölaina, korko 13 %

Danske Bankin käyttölaina on suosittu vaihtoehto vakuudettomaksi kulutusluotoksi. Kyseessä on jatkuvassa käytössä oleva tililuotto, joka sopii vararahastoksi. Se on siis ikään kuin luottokortti ilman korttia. Sieltä voi siirtää rahaa käyttötilille oman tarpeen mukaisesti pientä provisiota vastaan. Lainaa lyhennetään joka kuukausi sovitun summan verran. Lyhennetyn lainan voi nostaa halutessaan heti uudestaan takaisin.

Käyttölainan korkein mahdollinen määrä on vakuudettomana 10 000 euroa ja vakuudellisena 20 000 euroa. Nostettua lainaa lyhennetään 2-10 % kuussa. Lainan voi maksaa takaisin nopeammin, jos haluaa, jolloin korkokulut jäävät pienemmiksi.

Laina on sidottu edulliseen 3 kk euribor-viitekorkoon. 2000 eurolle laskettuna vakuudettoman käyttölainan todellinen vuosikorko on nostopalkkioineen, laskutuspalkkioineen, vuosimaksuineen ja muine kuluineen 13 %.

Kulutusluottojen korot myös Taloustaidon vertailussa

Taloustaito vertailee monta kertaa vuodessa pankkien tarjoamien vakuudellisten kulutusluottojen hintoja. Viimeisimmässä vertailussa selkeä voittaja oli Ålandsbanken pankin omaan matalaan prime-korkoon kytketyn lainansa avulla. Toiseksi halvin oli Helsingin Osuuspankki ja vain hieman kalliimpi Danske Bank.

Vertailtava laina oli suuruudeltaan 10 000 euroa ja sen maksuaika kolme vuotta.

Handelsbanken tarjosi ylivoimaisesti kalleinta lainaa. Se toi vertailuun mukaan poikkeuksellisesti oman vakuudettoman prime-korkoon sidotun tililuottonsa, joka on korkotasoltaan aivan omassa tähtitieteellisessä luokassaan. Seuraavaksi kalleimpi vaihtoehtoja olivat S-Pankki ja Aktia.

 

Voit vertailla Danske Bankin lainoja täällä, Nordean lainoja täällä, OP:n lainoja täällä, Handelsbankenin täällä, S-Lainoja täällä ja Aktian lainoja tällä sivulla.