Etusivu » Onko pikavipeissä hyviäkin puolia?

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Onko pikavipeissä hyviäkin puolia?

Jyri Hänninen kirjoitti elokuun alussa Helsingin Sanomissa pikavippien hyvistä puolista. Hännisen mukaan pikavippiä otetaan myös tarpeeseen, kuten sähkölaskun maksamiseen tai ruokaan. Pikalainalla kituutetaan ne muutamat rahattomat päivät ennen kuin palkka kolahtaa tilille.

Tietenkään lainassa, jonka vuosikorko on tuhansia prosentteja, ei ole järkeä. Hännisen mukaan on kuitenkin tilanteita jossa vaihtoehtoja ei ole, koska toimeentulotuen saaminen vie ikuisuuden ja isompaa lainaa ei välttämättä saa tai halua ottaa.

Hänninen esittää hyvän kysymyksen siitä, miksi hyvinvointivaltiossa on niin suuri kysyntä pienlainoille. Selitykseksi hän esittää palkkaennakkokulttuurin häviämistä.

Koska tällä sivulla käy todennäköisesti ihmisiä, jotka ovat ottaneet vippiä tai harkitsevat sellaisen ottamista, haluaisimme kysyä lukijoiltamme miksi otit lainaa ja näetkö pikavipeissä myös hyviä puolia.