Etusivu » Monet rahoittavat lomansa lainarahalla

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Monet rahoittavat lomansa lainarahalla

Kesäloma asettaa monen suomalaisen vaikeaan asemaan taloudellisesti. Useat kotitaloudet rahoittavatkin siksi lomansa lainarahalla. Katso tästä lisää aiheesta.

Gallup: Joka kymmenes ottaa lomalainaa

Uutisvuoksi-sivuston julkaiseman uutisen mukaan joka kymmenes suomalainen ottaa tänä kesänä lainaa selvitäkseen lomakustannuksistaan. Tyypillisesti velkaa otetaan noin 500 euroa tai jopa vähemmän – eli suurista lainoista ei ole kyse. Lainasto Oy:n teettämän selvityksen mukaan vain 70 prosenttia suomalaisista uskoo selviytyvänsä koko kesästä ottamatta lainkaan lisävelkaa. Kyselyyn osallistui 1010 suomalaista 18-60 vuoden ikähaarukasta.

Lomalainaa haetaan yleisimmin vanhemmilta tai muulta lähipiitiltä. Tällöin kyse on tavallisesti nuorten kesänvietoista, esimerkiksi festivaalivierailuista. Lähipiirin jälkeen suosituin lähde lomalainalle on luottokortti. Etenkin ulkomaanmatkoilla korttia vingutetaan usein innokkaasti.

Kulutusluottoja ja pikavippejä nostetaan vain harvoin lomamatkan rahoittamiseksi: alle viisi prosenttia suomalaisista suunnittelee sellaisen hakemista. Tämä on järkevää, sillä näiden lainojen kustannukset ovat usein erittäin korkeat eikä lainan makseleminen takaisin syksyn pimetessä ole mitenkään kovin hohdokasta.

Nordean selvitys näyttää toisenlaisen todellisuuden

Nordean tekemän vastaavan selvityksen tulokset poikkeavat kuitenkin Lainaston antamista tiedoista. Nordean mukaan miltei kukaan suomalainen ei aio ottaa lainaa lomansa tueksi. Lainan varassa aikoo lomailla voin noin prosentti kyselytutkimukseen vastanneista ja luottokorttiakin aikoo käyttää vain noin 12 prosenttia. Tulokset kuulostavat uskomattomilta. Ovatko suomalaiset todellakin näin vastuullisia rahankäyttäjiä?

Keskimäärin kesälomaan aiotaan käyttää rahaa 1410 euroa henkilö kohden. Tämä on 150 euroa vähemmän kuin vielä muutama vuosi sitten. Suomalaiset siis lomailevat yhä maltillisemmin. Usein loma rahoitetaan säästöillä. Jopa puolet suomalaisista säästää rahaa erityisesti lomanviettoa silmällä pitäen.

Mistä lomalainaa kannattaa hakea?

Helpointa loman rahoittaminen lienee luottokortilla. Kaikkein halvin vaihtoehto on kuitenkin lähipiiriltä lainaaminen. Harva pyytää korkoa lainatessaan rahaa ystävilleen tai sukulaisilleen.

Jos raha-asiat ovat kunnossa ja suhde omaan pankkiin on muutenkin kohdallaan, pankin kulutusluotto voi olla vaihtoehto. Etenkin, jos hakijalla on tarjota lainalle vakuuksia, pankkilaina on halvempi vaihtoehto kuin luottokortti.

Luottokorttia kalliimpia vaihtoehtoja on tarjolla useita. Esimerkiksi netin tililuotot, kuten Euroloan ja Credit24, ovat hintavampia kuin luottokortit, mutta toimivat vastaavalla periaatteella. Kertalainat, kuten Halino ja Ostosraha ovat hieman varteenotettavampia vaihtoehtoja. Verkon kautta kulutusluottoa hakiessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana – toisinaan lainojen hinnat voivat olla suorastaan törkeitä. Etenkin tililuotot kerryttävät helposti huimia kuluja nostoprovisioiden ja kuukausikorkojen yhdistelmillä.

Lue lisää:
Kysely: Joka kymmenes lomailee velaksi (Uutisvuoksi.fi)