Etusivu » Miten selvitä pienestä rahapulasta?

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Miten selvitä pienestä rahapulasta?

Kun palkkaa ei jostain syystä enää tipu esimerkiksi irtisanomisen tai muun viiveen takia, kannattaa harkita todella huolella mistä hakee apua väliaikaiseen kassavajeeseen.

Äkillinen kassavaje ei ole ongelma, mikäli maksukyky ja luottotiedot ovat hyvässä jamassa. Kun ottaa luottoa, kannattaa kuitenkin pitää järki mukana ja pohtia miten äkkiä pystyy lainan maksamaan taikaisin tai pystyykö ollenkaan.

Jos harkitset pikalainan ottamista, mieti tarkkaan, millaiselta taholta lainaat. Lainatun rahan hinnassa on todella suuria vaihteluita.

Usein luottokortti on halvin tapa selvitä äkillisestä rahapulasta. Useasta pankista saattaa pystyä saamaan luottokortin ilman ylimääräisiä kustannuksia, mikäli olet ollut pankin asiakkaan pitkään ja sinulla on siellä velkaa tai omaisuutta.

Luottokortti onkin monille ainoastaa maksuaikakortti. Jos maksat luottorajan alittavan summan kerran kuussa pois, et joudu maksamaan korkoa. Luottokortin haltija maksaa tällä hetkellä noin 10 % korkoa ottamastaan luotosta.

Panttilainaamoon voit kantaa nurkkiin kertynyttä arvotavaraa ja maksaa korkoa noin 6% kuukaudessa. Tai sitten luopua panttaamastasi omaisuudesta.

Tai sitten voit sopia velkojiesi kanssa alennuksista jo aiemmin otetun velan lyhennyksiin, esimerkiksi muuttaa 200 euron maksuerän vaikkapa 100 euroksi.

Pikavipit ovat markkinoiden kalleimpia lainoja, mutta niitä saa usein sellainenkin henkilö, jotka eivät luottokorttia saisi, sillä tulotasoa ei tarkisteta. Pikavippi on siitä kätevä, että lainan saa todella nopeasti, toisin kuin oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa. Mutta jos lainasumma on yli 2000, kannattaa ottaa luottokortti tai maksukortti. Kulutusluotot ovat myös vippiä parempi tapa selvitä pienestä rahapulasta.