Etusivu » Lainanottoa hillitään jo

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Lainanottoa hillitään jo

Ihmiset ottavat lainaa vähemmän kuin ennen: Tilastokeskuksen mukaan tuoreita asuntolainoja otettiin vajaa 5 miljardia euroa, mikä on noin 7% vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kotitaloudet omasivat lainaa syksyn alkupuolella noin 93 miljardia, mikä on 9% enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntoluottoja oli vajaat 69 miljardia ja kulutusluottoja sekä opintolainoja vajaat 15 miljardia euroa.

Pikavipit suosiossa

Vuonna 2008 syksyllä pikavippejä otettiin vajaat 47 miljoonaa euroa. Vuoden alusta laskien tuoreita pikalainoja otettiin noin 135 miljoonaa euroa. Pikalainat maksetaan takaisin keskimäärin 28 päivässä.

Pikavipinottajat maksoivat kolmannen vuosineljänneksen aikana ottamistaan lainoista yhteensä runsaat 11 miljoonaa euroa erilaisia kuluja. Ne olivat siten keskimäärin 24 prosenttia myönnetystä lainapääomasta.

Yrityksillä oli luottoja syyskuun lopussa 65 miljardia euroa eli lähes 20 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yritykset nostivat luottoja kolmannen vuosineljänneksen aikana runsaalla 10 miljardilla euroa uusia luottoja eli 17 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Luottoja suomalaisilla noin 200 miljardilla

Kaikilla luotonsaajilla oli lainaa kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen lopussa yhteensä 192 miljardia euroa. Lainakanta kasvoi vuotta aiemmista luvuista vajaat 12 prosenttia.

Uusia lainoja nostettiin heinä–syyskuussa vajaat 29 miljardia euroa, mikä on runsaat kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuoden kolmannella neljänneksellä.