Etusivu » Pikalainamarkkinat nostavat jälleen päätään

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikalainamarkkinat nostavat jälleen päätään

Finanssialan Keskusliiton pankkibarometrissa arvioidaan ja katsellaan suomalaisten halukkuutta lainanottoon ja pikalainan käyttöön tulevana vuonna. Arviointi pankinjohtajien keskuudessa puoltaa lainamarkkinoiden hienoista heräilemistä. Riskien ottaminen ei ole kansalaisille enää yhtä suuri pelon aihe kuin aikaisemmin. Pikavippejäkin otetaan taas jo hieman innokkaammin.

Noin puolet pankinjohtajista odottaa kotitalouksien luotonkysynnän tasaantuvan, kertoo syyskuussa Taloussanomien puolesta tehty kysely. Tätä vuotta koskevissa arvioissa supistumista odottavia on vielä enemmän kuin kasvua odottavien. Arvioiden mukaan yritysten kiinnostus lainanottoon tulee olemaan kuluvan vuoden aikana edelleen heikko.

Kotitalouksien luotonkysynnän odotetaan kuitenkin kääntyvän uuteen nousuun, koska supistumista odottavia on ainoastaan neljännes. Optimistiset odotukset seuraavaa vuotta kohden perustuvat barometrin mukaan osakkeisiin, jotka ovat selvästi palaamassa yhdeksi sijoituskohteeksi kotitalouksissa. Talletusten kasvuun uskovien määrä on lisääntynyt myös hieman toukokuun lopulta, määrällisesti tosin ollaan pienemmissä lukemissa kuin missä vuosiin ollaan oltu. Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta luottaa talletusten kasvuun, missä taas aikaisemmin talletusten määrän kasvuun luottaneita on ollut yhdeksän kymmenestä.

Eläke- ja säästövakuutusten suosion kasvuun uskoo sen sijaan vain alle kolmannes vastaajista.

Joukkolainojen ja korkorahastojen suosion odotetaan kasvavan kuluvan vuoden aikana, erityisesti kotitalouksien sijoitusten kohteena. Puolet pankinjohtajista uskoo tähän muutokseen vakaasti, lisäten mukaan vielä niin sanotut indeksilainat, joista osa lainojen tuotoista on sidonnaisena osakemarkkinoiden kehityksessä.