Etusivu » Lainaamo.fi

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Lainaamo.fi

Lainaamo.fi-verkkopalvelu tarjoaa tavallisille kuluttajille suunnattua vakuudetonta lainaa erilaisiin tarkoituksiin, kuten remonttilainaksi tai reissuluotoksi. Luoton hakeminen ja myöntäminen on tehty nopeaksi.

Siirry Lainaamon sivuille >>

Mikä on Lainaamo?

Lainaamo Oy on kotimaisen Fellow Finance Oy:n tytäryhtiö, jonka kautta tarjotaan suomalaisille kuluttajille vakuudettomia kulutusluottoja. Fellow Finance tunnetaan paremmin Pohjoismaiden suurimpana vertaislainayhtiönä- mutta Lainaamo on kuitenkin ihan perinteisellä tapaa toimiva lainapalvelu, ei vertaislaina.

Toisin kuin pikavippifirmoilla, Lainaamolla ei ole tiettävästi ollut kahnauksia kuluttajaviranomaisen tai markkinaoikeuden kanssa. Se on nykytiedon valossa luotettava rahoitusalan toimija, joka myöntää vertaislainojen ja kulutusluottojen lisäksi isoja ja pieniä yrityslainoja.

Lainaamo tarjoaa vakuudetonta kulutusluottoa max. 20 000 euroa

Lainaamon päätuote on 500 – 20000 euron suuruinen vakuudeton kulutusluotto, jonka laina-aika vaihtelee vuodesta kymmeneen vuoteen. Lainaa voivat hakea 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joiden luottotiedot ovat kunnossa ja tulot riittävät lainan takaisin maksamiseen.

Pankkien tarjoamiin kulutusluottoihin verrattuna Lainaamo.fi-palvelun hinnat ovat hieman korkeat, kuten kaikkien netin kulutusluottojen. Mutta pikavippimarkkinoilla palvelu on suosittu ja vaikuttaa itse antamiensa hintatietojen perusteella suhteellisen kohtuuhintaiselta.

Lainaamon lainojen hinnat

Lainaamon korot vaihtelevat tapauskohtaisesti. Luotettavaa hintavertailua Lainaamon hinnoista ei pysty tekemään julkisesti saatavilla olevien tietojen perusteella.

Lainaamo toki esittelee lainahintojaan verkkosivujensa lainalaskurissa, jossa annettu hinta perustuu yrityksen väitteiden mukaan aiemmin myönnettyjen lainojen keskikorolle. On kuitenkin syytä epäillä, että laskurissa käytetään todellisuudessa matalampaa hintaa kuin mikä keskikorko on, sillä useimmat nettilainat eivät ole näin halpoja. Tuskin Lainaamokaan pystyy keskimääräisesti näin edulliseen hinnoitteluun.

Jos vastakkaista todistusaineistoa esitetään, muutamme kernaasti mieltämme. Siihen asti suosittelemme kuluttajia olettamaan, että keskimääräisen Lainaamo.fi-lainan hinta saattaa olla kalliimpi kuin tässä taulukossa:

Lainasumma24 kk60 kk120 kk
500 €18 %
3000 €20 %15 %13 %
10 000 €12 %9 %8 %
20 000 €8 %7 %7 %

 

Yllä olevassa taulukossa on annettu arvio Lainaamon luottojen todellisesta vuosikorosta. Prosentteihin on tarkoitus sisältyä kaikki kulut. Tämä tarkoittaa nimelliskorkoa, 2 € / kk tilinhoitomaksua sekä enintään muutaman prosentin suuruista avausmaksua.

Millaisia ovat Lainaamon asiakkaat?

Lainaamon kulutusluotto on suunnattu tavalliselle suomalaiselle kuluttajalle, joka tarvitsee lainaa suurempia hankintoja varten. Tyypillisiä käyttökohteita voivat olla remontti, lomamatkat, auton osto tai muu hankinta. Lainan käyttökohdetta ei yleensä tarvitse erikseen lainayritykselle selvittää.

Hakijana voi toimia myös avio- tai avopari yhdessä, jolloin suurempien lainasummien myöntämisen edellytyksen paranevat. Laina on yhdessä haettuna aina yhteisvastuullista eli kumpikin puoliso vastaa lainan takaisinmaksusta.

Hakijalta edellytetään 20 vuoden ikää, suomalaista pankkitiliä, vakituista osoitetta Suomessa, puhtaita luottotietoja sekä suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia.

Lainaamo tunnetaan nopeasta palvelusta

Lainaamon luottoa haetaan netin kautta. Yli 1000 euron lainaa varten tarvitaan liitteenä kopio ansiotuloista:

  • Palkansaajan tapauksessa tämä tarkoittaa kopiota palkkalaskelmasta, jossa tulevat ilmi kaikki oleelliset tiedot.
  • Eläkeläisen kohdalla tarvitaan kopio eläkepäätöksestä tai yli vuoden eläkkeellä olleiden tapauksessa kopio verotuspäätöksestä ja erittelyosasta.
  • Yrittäjien tulee lähettää viimeisin tilinpäätös täydeltä tilikaudelta.

Lainaamo tekee luottopäätöksensä nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Päätöksessä selviää, millainen lainasumma hakijalle myönnetään sekä eritellään lainan kustannukset. Mikäli tarjous ei vastaa hakijan toiveita, lainasopimuksen voi hylätä tai siihen voi pyytää muutoksia.

Kiinnitä tässä vaiheessa huomiota sinulle tarjotun lainan todelliseen vuosikorkoon. Kuten edellä hintataulukon yhteydessä selitimme, Lainaamon hinnat vaihtelevat. Jokainen lainatarjous pitää siksi tarkistaa huolellisesti, ettei päädy maksamaan yllättävän korkeaa hintaa.

Jos tarjotun lainan ehdot ja kokonaiskustannukset ovat mieleiset, lainasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti verkkopankkitunnusten avulla. Lainasumma siirretään tilille yleensä saman päivän aikana, paitsi jos hakemus on laitettu asiakapalvelun aukioloaikojen ulkopuolella.

Lainaamo tarjoaa myös yhdistelylainaa

Lainaamon kulutusluottoja voi myös käyttää yhdistelylainana eli järjestelylainana. Yhdistelylaina haetaan nimensä mukaisesti useamman pienen lainan yhdistämistä varten. Pienet pikavipit ja luottokorttilainat voivat yhdessä aiheuttaa hallitsemattoman ylivelkaantumisen, jossa lyhennyksistä ja koroista ei enää selviä. Kun pienet lainat yhdistetään saman isomman luoton alle, velan hallitseminen helpottuu ja yleensä myös välittömät kulut pienenevät. Käytä yhdistelylainaa kuitenkin vastuullisesti: varmista laskelmien avulla, että sen ottaminen oikeasti auttaa talouttasi.

Vertailu: Miten Lainaamon kulutusluotto pärjää vertailussa?

Lainaamo vs. Ostosraha lainavertailu

Ostosraha on kotimainen lainapalvelu, joka myöntää 400 – 10 000 euron lainoja. Ostosraha häviää Lainaamolle lainavalikoiman laajuudessa, sillä Lainaamo myöntää luottoa aina 20 000 euroon saakka.

Ostosraha on kuitenkin nopeampi – hakemuksessa ei tarvita liitteitä, ja rahat siirretään hakijan tilille alle vartissa.

Hintatason osalta Lainaamoa ja Ostosrahaa on vaikea vertailla, sillä Lainaamon hinnat vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Jos uskomme Lainaamon verkkosivullaan antamaa hinnastoa, siinä tapauksessa Lainaamo vaikuttaa huomattavasti edullisemmalta kuin Ostosraha. Lainaamolla 3000 euron kulutusluotto kolmen vuoden maksuajalla kerryttää yhteensä hintaa 561 euroa. Ostosrahalla vastaava laina maksaa 2135,59 euroa.

Huomaa kuitenkin, että todennäköisesti useimmat Lainaamon luotot ovat huomattavasti kalliimpia kuin tässä käytetty esimerkkitapaus. Siksi tätä hintavertailua ei kannata ottaa täysin vakavasti.

Lainaamo vs. Bigbank lainavertailu

Bigbank.fi on isoja vakuudettomia kulutusluottoja myöntävä verkkosivu, jonka omistaa virolainen Bigbank. Bigbank peittoaa lainasummien ylärajan osalta Lainaamon: Bigbankin luotot ovat suuruudeltaan 2000 – 50 000 euroa. Sen sijaan Bigbankilta ei saa lainkaan pienimpiä vippejä.

Bigbankin hintavertailun ongelma on sama kuin Lainaamon: Verkkosivuilla annetut esimerkkihinnat eivät todennäköisesti vastaa keskimääräisen hakijan saamaa hintatarjousta vaan vaikuttavat epätodennäköisen halvoilta.

Bigbank ilmoittaa esimerkiksi 9000 euron lainalle 6 vuoden maksuajalla vuosikoroksi 9 %.

Lainaamo väittää tarjoavansa vastaavaa lainaa keskimäärin vuosikorolla 10 %.

Näin löytyy edullinen ja turvallinen kulutusluotto netistä

Kulutusluoton hakeminen netistä voi olla vaikeaa. Vaihtoehtoja on tarjolla valtavasti, ja sen tunnistaminen, mikä toimijoista on luotettava, vaatii työtä. Osa lainasivustoista saattaa periä moninkertaisia hintoja verrattuna kilpailijoihin. Jotkut eivät edes noudata lakia.

Käyttämällä netissä toimivia kilpailutussivustoja pystyt karsimaan ainakin pahimmat huijaukset pois pelistä. Myös tämän sivun yläreunassa on ilmainen kilpailutuspalvelu. Kirjoittamalla hakulomakkeeseen tarvitsemasi luoton tiedot meidän palvelumme etsii ilman lisämaksua halvimman vaihtoehdon luotettavaksi osoitettujen lainayritysten ja pankkien joukosta.

Voit myös kilpailuttaa lainasi itse. Tällöin kannattaa pyytää lainatarjous ainakin viideltä eri pankilta ja lainayhtiöltä. Vertaile tarjouksia huolellisesti ennen valinnan tekemistä. Yleensä todellinen vuosikorko on paras tapa vertailla hintoja, jos tarjottujen lainojen maksuaika on sama. Jos joissakin luotoissa laina-aika on alle vuoden, niiden vertailu pidempiin luottoihin pelkän todellisen vuosikoron perusteella muuttuu vaikeaksi.

Fellow Financelta myös yrityslainat

Lainaamo.fi-luottopalvelun emoyhtiö Fellow Finance tarjoaa myös yrityslainoja. Niiden suuruus on 1500 – 250 000 euroa ja periaatteessa jopa miljoonan euron yritysluotto on mahdollinen. Eli pienimmät Fellow Financen yritysluotot ovat melkeinpä kuin yritysten pikavippejä, kun taas isoilla lainoilla voi rahoittaa vaikka maailmanvalloituksen.

Millainen on Fellow Financen vertaislaina?

Fellow Finance tunnetaan parhaiten vertaislainoistaan. Vertaislaina on luottotyyppi, joka vastaa yleensä hinnoittelultaan ja suuruudeltaan tyypillisiä netin vakuudettomia kulutusluottoja. Vertaislainasta tekee erikoisen luoton taustalla piilevä rahoitusmenetelmä. Fellow Finance ei lähtökohtaisesti itse rahoita vertaislainoja, vaan sen tekevät sijoittajat, jotka hakevat voittoa luottojen rahoittamisesta vapailla lainamarkkinoilla. Parhaimmillaan vertaislainat voivat olla sijoittajalle huomattava voiton lähde, mutta toki kyseessä on kiistatta riskisijoitus, jossa sijoittaja voi menettää paljon.

Fellow Financen kulutusluotot ovat suuruudeltaan 500 – 15 000 euroa. Laina-aika on 2-7 vuotta. Lainan hinta riippuu hakijan maksukyvystä ja sijoittajien valmiudesta rahoittaa luottoa. 7000 euron lainalle laskettu todellinen vuosikorko on vähintään 14,62 % eli selvästi enemmän kuin esimerkiksi Lainaamon hinnaston mukainen vuosikorko. Fellow Finance -vertaislainan vuosikorko koostuu nimelliskorosta, avausmaksusta ja kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta.