Etusivu » Kulutusluottojen hinnat, tammikuu 2014

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Kulutusluottojen hinnat, tammikuu 2014

Taloustaito-lehti on jo pitkään ansioitunut vertailemalla vakuudellisten kulutusluottojen hintoja aina kerran kuussa. Joulutauon jälkeen lehti on jälleen julkaissut uuden vertailun. Lue tästä, mikä pankki on halvin ja mistä ei ainakaan kannata hakea luottoa. Selvitä, mistä hakea halvin kulutusluotto!

 

Miten vertailu tehtiin?

Kuten yleensä, Taloustaito lähetti pankeille lainatarjouspyynnön. Anottu laina on 10 000 euron suuruinen ja sillä on vakuus. Laina-aika on kolme vuotta. Tarjoukset annettiin lehdelle 10. tammikuuta.

 

Mikä kulutusluotto on halvinta?

Tammikuun vertailulla on yllätysvoittaja. Nordea on pitänyt pitkään hallussaan Taloustaidon vertailun ykkössijaa. Tammikuussa halvinta lainaa tarjosi kuitenkin Ålandsbanken 5,49 prosentin lainakorolla. Laina on sidottu Ålandsbankenin omaan Prime-korkoon.

Vain promilleyksikön kymmenesosan jäljessä saaristolaisesta kilpailijastaan on Nordea, jonka lainakorko on noussut 5,50 prosenttiin. Nordean kulutusluottojen korkotaso on ollut lievässä nousussa syksyn pohjalukemista. Syyskuussa Nordea oli vertailun ylivoimaisesti halvin pankki 4,70 prosentin korolla. Nyt mennään jo miltei prosenttiyksikkö tämän yläpuolella. Osittainen selitys tälle löytyy siitä, että Nordea sitoo lainatarjouksensa lyhytkestoisiin viitekorkoihin – tällä hetkellä 3 kk Euriboriin. Nämä reagoivat nopeasti viitekorkojen lievään nousuun.

Kolmanneksi halvinta kulutusluottoa saa Helsingin OP:lta, joka vielä vuosi sitten oli ylivoimaisesti vertailun edullisin vaihtoehto. Heidän lainatarjouksessaan korko on nyt 5,60 prosenttia, vain hieman enemmän kuin syksyllä.

 

Mikä laina on kalleinta?

Yleisesti ottaen lainojen hinnat ovat nousussa. Tämä liittyy ensisijaisesti Euribor-viitekoron varovaisiin liikahduksiin ylös niistä pohjalukemista, joissa se on jo pitkään kyntänyt.

Lainavertailun häntäpäässä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Handelsbankenin kulutusluotto on yhä ylivoimaisesti kalleinta 9,47 prosentin korolla. Se on sidottu pankin omaan Prime-korkoon. Seuraavaksi kalleimmat pankit Aktia ja Lähitapiola jäävät Handelsbankenin ökykorosta yli kaksi prosenttiyksikkö jälkeen.

 

Näin löydät halvimman lainan

Muiden tekemät lainavertailut ovat vain suuntaa-antavia. Suosittelemme siksi kilpailuttamaan lainan. Ota yhteyttä useaan pankkiin, kerro millaista lainaa tarvit ja valmistaudu esittelemään palkkatositteet, tiedot avoimista veloistasi ja muut olennaiset dokumentit. Sitten odota pankkien tarjousta. Näin löydät itsellesi halvimman vaihtoehdon. Se ei ole välttämättä tämän vertailun edullisin pankki.

 

Kannattaa kokeilla myös automaattista kilpailuttamista

Freedom-rahoitus lähettää automaattisesti hakemuksesi usealle lainayritykselle, ja valitsee sinulle edullisimman tarjouksen. Tarjoasta ei ole pakko hyväksyä!

Freedom Rahoitus tarjoaa lainaa jopa 30 000 € 12 vuoden maksujalla yli 20-vuotiaille hakijoille.

 

SAV-Rahoitus 1000€ – 6000€

Helppo saada ja edullinen, sillä autosi toimii vakuutena. Ikäraja vain 18v.

Katso koko vertailu:
Mitä maksaa kulutusluotto? (Taloustaito)