Etusivu » Kuluttaja-asiamies: Vältä tätä lainayritystä

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Kuluttaja-asiamies: Vältä tätä lainayritystä

Kuluttaja-asiamies on todennut, että ainakaan yhdellä Suomessa toimivista lainayrityksistä ei ole puhtaat jauhot pussissaan. Lue tästä, mistä lainaa ei kannata ainakaan hakea.

 

Suomen Rahoitusyhtiö Oy kuluttaja-asiamiehen kourissa

Etulainaa.fi on varoittanut jo useaan kertaan aiemmin Suomen Rahoitusyhtiö Oy:n olevan epämääräinen ja huonomaineinen ja todennut, ettei sen lainapalveluita kannata käyttää. Nyt myös kuluttaja-asiamies on tullut samaan tulokseen. Asiamies vaatii markkinaoikeutta kieltämään Suomen Rahoitusyhtiötä tarjoamasta lainoja. Se on toiminut nimittäin kuluttajansuojalain vastaisesti. Suomen Rahoitusyhtiön ongelmia ovat olleet muun muassa:

 • Todelliset vuosikorot, jotka ylittävät lain määrittelemän pienlainojen korkokaton (50,5 %).
 • Maksullisten viestien asiakkaille kerryttämät kulut.
 • Laittoman korkeat maksut, joita on peritty eräpäivän siirtämisestä.
 • Asiakkailta peritty maksun viivästymisestä johtuva sopimussakko on ollut liian korkea.

 

Millaisia lainatuotteita Suomen Rahoitusyhtiö on tarjonnut?

Suomen Rahoitusyhtiö on virolainen yritys, joka saapui Suomen pikavippimarkkinoille muutama vuosi sitten joukon päältä päin edullisen näköisiä vippituotteita kanssa. Heidän lainansa ovat kuitenkin osoittautuneet monella tapaa ongelmallisiksi. Välillä niitä on myyty suoraan vain ylihinnoiteltuna, toisinaan yletön hinta on yritetty piilottaa maksullisen ”takaukseen”, jonka avulla vippien hinta on voitu näennäisesti pitää lain sallimissa rajoissa. Viimemmäksi Suomen Rahoitusyhtiö on väittänyt harjoittavansa vertaislainatoimintaa, jolloin sen lainat eivät olisi kuuluneet normaaleja kulutusluottoja säätelevien lakien piiriin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Seuraavat lainasivustot ovat Suomen Rahoitusyhtiön omistamia:

 • Glee.fi
 • Orkia.fi
 • Siljalaina.fi
 • Ottoraha.fi
 • Finnlaina.fi

 

Markkinaoikeudessa myös kaksi muuta yritystä ja neljä yksityishenkilöä

Koska Suomen Rahoitusyhtiön lainatoimintaan osallistuu muitakin yhtiöitä, myös perintätoimisto Requisita Oy ja lakiasiaintoimisto Hasa Bros. Oy halutaan panna toimintakieltoon koskien saatavien perintää. Lisäksi neljälle kyseisissä yhtiöissä toimivalle henkilölle haetaan lainakieltoa.

 

Mikä on fiksumpi vaihtoehto Suomen Rahoitusyhtiölle?

Suomen Rahoitusyhtiön lainoja parempia vaihtoehtoja on suomalaisille tarjolla pilvin pimein. Muun muassa seuraavat vaihtoehdot korvaavat hyvin kyseiset pikavipit:

 • Pankkien välittämät perinteiset luottokortit ovat monin verroin pikavippejä edullisempi tapa ottaa pientä luottoa.
 • Ostosrahan ja Halinon kaltaiset keskisuuret kertalainat ovat huomattavasti virolaisia vippejä halvempia.
 • Osa tililuotoista, kuten Credit24 ja Euroloan, ovat myös kohtuullisia vaihtoehtoja Suomen Rahoitusyhtiön luotoille.
 • Pankkien ulkopuolisia lainoja voi helposti kilpailuttaa ja vertailla käyttämällä netissä toimivia ilmaisia kilpailutuspalveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi Easyfinance.fi ja Lendo.

 

Lue lisää:
Kuluttaja-asiamies hakeaa markkinaoikeudelta kieltoa kolmelle yhtiölle (Kilpailu- ja kuluttajavirasto)