Etusivu » Kova kilpailutilanne synnyttää miltei ilmaista autolainaa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Kova kilpailutilanne synnyttää miltei ilmaista autolainaa

Autokauppa takeltelee tällä hetkellä niin pahasti, että autolainojen hintoja on ollut pakko painaa alas myyjille epäedullisilla keinoilla. Tällä hetkellä on käynnissä uskomattomat ostajan markkinat. Lue tästä lisää aiheesta.

 

Nollakorolla autolainaa?

Automarkkinoilla kilpailutilanne on ollut pitkään raaka. Talouselämän ja Taloussanomien mukaan kaupankäynti on tällä hetkellä niin heikossa tilanteessa, että autokauppiaat antavat rahoitusyhtiöille rahaa madaltaakseen lainojen hintoja. Kuluttajan kannalta tämä hullu asetelma on erinomainen. Suomen automarkkinoilla on ehdottomasti käynnissä ostajan markkinat.

Perinteisesti pankista haettava vakuudellinen kulutusluotto on ollut paras ja edullisin tapa maksaa auton hankinta – käteisen rahan ohella tietenkin. Nyt jopa vakuudelliset kulutusluotot ovat kalliimpia kuin autokauppiaiden välittämät luotot ja osamaksusopimukset.

Useiden vuosien mittaisen osamaksurahoituksen voi saada tänä kesänä 1-2 prosentin korolla ilman mitään lisäkuluja ja ilman käsirahaa. Tämä on tolkuttoman halpaa lainaa. Taustalla on puhtaasti autokauppiaiden tarve lisätä kysyntää.

 

Mistä halvinta autolainaa?

Kaikkein halvin tarjous löytyy tänä kesänä Länsi-Auton kautta. Siellä tiettyjen Opel-mallien hankinta onnistuu osamaksulla, joka on sidottu yhden prosentin kiinteään korkoon. Maksuaika on kuusi vuotta, siis melko pitkä. Rahoituksen järjestää Nordea. Pankki siis tarjoaa autokaupan kautta halvempaa lainaa kuin konttoristaan. Tämä onnistuu ainoastaan sen ansiosta, että autokauppiaat ovat ”lahjoneet” pankin madaltamaan korkojaan liiketoiminnan vilkastamiseksi.

 

Wall Street Journal: näin autokauppa saadaan kasvuun

Wall Street Journal raportoi äskettäin, että Euroopan ja Yhdysvaltojen välinen TTIP-kauppasopimus tulee nostamaan autokaupan volyymia jopa 20 prosentilla. Tämä muuttaisi luonnollisesti tilannetta Suomen automarkkinoilla monella tapaa. Yhdysvaltojen ja Euroopan välisen autosääntelyn kustannukset ovat jopa yli 20 miljardia euroa vuodessa. Autoyhtiöiden pitää valmistaa erilaiset mallit eri markkinoille, koska Euroopassa ja Yhdysvalloissa on voimassa erilaiset turvallisuus- ja ympäristösäädökset. Tämä myös rajoittaa saatavilla olevien automallien määrää, sillä yhtiöt joutuvat valmistamaan tarpeettoman pieniä autoeriä.

Vapaakauppasopimus tulee poistamaan erot sääntelyssä, laskee hintoja ja edistää näin markkinoiden kasvua. Esimerkiksi vuonna 1958 vastaava sääntelyn purkaminen vauhditti automarkkinoita 20 prosenttia. TTIP voisi osoittautua autokauppiaille samanlaiseksi jättipotiksi. Tämä on kuitenkin teoreettista pohdintaa. Käytännön vaikutus jää nähtäväksi.

 

Lue lisää:
Autokaupassa raaka tilanne (Talouselämä)
Näin autokauppa voisi kasvaa jopa +20 % (Talouselämä)