Etusivu » Isojen asuntojen hinta ja vakuusarvo on laskussa

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Isojen asuntojen hinta ja vakuusarvo on laskussa

Nyt on asuntokaupoissa ostajan markkinat, ainakin arvokiinteistöjen osalta. Toisaalta kalliiden asuntojen vakuusarvo lainaneuvotteluissa on Helsingin Sanomien mukaan heikentynyt. Lue lisää.

Nyt kannattaa ostaa kallista

Isojen ja kalliiden asuntojen hinnassa on tällä hetkellä runsaasti tinkivaraa. Esimerkiksi vanhojen omakotitalojen hinnat ovat laskeneet viime vuoden syksystä 3,7 %. Yli 600 000 euron asunnoissa on keskimäärin 15 % tinkivaraa. Vuosi sitten tinkivaraa oli vain 10 %. Etenkin Helsingin miljoonan euron kohteet on usein ylihinnoiteltu. Näin kalliiden asuntojen hinnasta on mahdollista höylätä pois jopa satojatuhansia euroja.

Oikotien tarjoamien tietojen perusteella helsinkiläisten kerrostaloyksiöiden keskimääräinen neliöhinta on pudonnut 4730 eurosta 4670 euroon kolmen viime kuukauden aikana.

Samalla kiinnostus pienempiä asuntoja kohtaan on kasvussa. Taantuma tekee ihmisistä varovaisempia, joten mieluummin valitaan kohtuullisesti tarpeet täyttävä asunto ja ehkä harkitaan muuttoa isompaan taloustilanteen kohentuessa.

Asuntojen vakuusarvot putoavat

Asuntolainaneuvotteluissa entistä asuntoa käytetään usein lainan vakuutena. Pankki arvioi asunnon hinnan ja hyväksyy vakuudeksi n. 60-75 prosenttia arvioidusta hinnasta. Välittäjien Helsingin Sanomille antamien tietojen mukaan viime aikoina asuntolainaneuvotteluissa pankkien kanssa on toisinaan paljastunut, että kalliin asunnon vakuusarvoa on yllättäen laskettu.

Muista hinnoitella asuntosi oikein

Jos haluat myydä asuntosi, muista hinnoitella oikein. Asunnon hintaan kannattaa jättää 5-10 prosentin tinkivara. Nykyään kalliimpien asuntojen kohdalla kannattaa varautua jopa siihen 15 prosenttiin. Tällä hetkellä kalliiden asuntojen myyntiajat ovat pitkiä. Nopeita kauppoja ei kannata odottaa.