Etusivu » Instabank

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Instabank

Instabank tarjoaa vakuudetonta kulutusluottoa eri käyttötarkoituksiin, kuten remontteihin tai autolainaksi. Onko Instabank halpaa lainaa? Ja onko se luotettava?

Mikä on Instabank?

Instabank on norjalainen verkossa toimiva rahoitusyhtiö, jonka liiketoiminta rakentuu rajallisen tuotevalikoiman ympärille samaan tyyliin kuin muutamilla muilla viime vuosina esiin nousseilla nettipankeilla. Instabank tarjoaa lähinnä isoja vakuudettomia kulutusluottoja, joustolainoja ja säästötilejä.

Instabankin johtaja itse kuvailee yhtiön toimintaperiaatetta näin:

Uskomme, että digitalisoituvassa maailmassa on parempi kehittyä muutamien tuotteiden erityisasiantuntijaksi useissa maissa sen sijaan, että tuntisi suuren joukon tuotteita puolivillaisesti vain yhdessä maassa.

Pankin ensimmäinen askel kohti maailmanvalloitusta on ollut suomalaisen tytäryhtiön perustaminen.

Instabank on nykyisen tiedon valossa luotettava rahoitusalan toimija.

Instabank myöntää vakuudetonta kulutusluottoa

Instabank myöntää vakuudettomia kulutusluottoja. Valikoimaan kuuluu myös pieniä lainoja, vaikka painopiste onkin isoilla ja pitkäaikaisilla luotoilla.

Lainasummat ovat pienimmillään vain 500 euroa ja suurimmillaan jopa 50 000 euroa.

Instabankin luotoissa merkittävää on niiden maksuaika. Luottoa voi nostaa kertalainana tai sitä voi hakea tililuottona eli “joustolainana”. Jos luoton nostaa kertalainana, maksuaikaa myönnetään 3-15 vuotta.

Jos taas haluaa joustolainaa, luoton koko toimintaperiaate muuttuu. Tällöin kuluttajalle avataan luottolimiitti, josta hän voi nostaa haluamansa määrän rahaa käyttötililleen. Laina maksetaan takaisin nopeasti tai hitaasti kuluttajan haluamassa tahdissa. Mitä pidempään lainan maksaminen kestää, sitä isommiksi korkokulut nousevat.

Näin Instabankin lainojen hinta koostuu

Instabankin kertalainan ja joustolainan hinta koostuvat samoista elementeistä:

  • Nimelliskorko on 7,99 % – 19,99 %. Korko riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta. Tästä syystä Instabankin lainojen tarkkaa hintaa ei voi tietää etukäteen, vaan vasta hakemuksen lähettämisen jälkeen.
  • Viitekorko on 3 kk Euribor 360. Korko tarkistetaan neljästi vuodessa. Tällä hetkellä euribor-korot ovat miinusmerkkisiä, joten ne eivät juuri nyt vaikuta lainan kokonaishintaan. Tulevina vuosina ne varmasti taas hiipivät nollan yläpuolelle, jolloin lainan hinta myös käytännössä nousee.
  • Avausmaksu on 30-60 euroa. Tämä on marginaalinen lisähinta ottaen huomioon, että lainasumma voi olla jopa 50 000 euroa. 30 euron avausmaksu peritään alle 5000 euron lainoista. 5000 – 10 000 euron luotoista pitää maksaa 45 euroa avausmaksua ja sitä isommista 60 euroa.
  • Kuukausittainen tilinhoitomaksu on tasaisesti 5 euroa. Tämä ei ole lyhytkestoisilla lainoilla merkittävä lisä luoton hintaan, mutta pitkällä maksuajalla tai joustolainan tapauksessa tilinhoitomaksuista kertyy huomattava summa: kymmenen vuoden aikana 600 euroa.

Koska Instabankin lainojen nimelliskorot vaihtelevat tapauskohtaisesti, tässä artikkelissa olemme nojautuneet lähinnä Instabankin itse ilmoittamiin todennäköisiin lainahintoihin. Pidä mielessä, että laina voi oikeasti olla huomattavasti kalliimpikin.

Huomaa myös, että joustolainan todellinen vuosikorko riipuu vahvasti siitä, miten lainaa käytetään. Koska luoton takaisinmaksu on joustavaa ja lainaa voi nostaa useissa, pienissä erissä, tarkan hinnan arvioiminen on erityisen vaikeaa.

Laina maksetaan takaisin sähköpostilaskulla, joka toimitetaan asiakkaalle aina kuukauden 6.-7. päivä. Eräpäivä on 20. päivä samaa kuukautta. Laskuja voi hallinnoida myös Instabankin nettipankissa.

Kuka voi hakea Instabankilta kulutusluottoa?

Instabankilta ei voi hakea lainaa ennen kuin on täyttänyt 23 vuotta. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Vuosittaisten bruttotulojen pitää olla vähintään 20 000 euroa.

Kovin vanhoille hakijoille lainaa ei myöskään myönnetä. Kertalainan tapauksessa yhteenlaskettu hakijan ikä + lainan takaisinmaksuaika ei saa ylittää 80 vuoden rajaa. Joustolainaa ei myönnetä kenellekään yli 65-vuotiaalle.

Näin haet Instabankilta lainaa

Instabankissa sekä kertalainaa että joustolainaa haetaan netin kautta. Hakeminen on helppoa ja nopeaa. Hakemuksen ensimmäisessä osassa ei tarvitse edes todistaa henkilöllisyyttä. Ilmoitat vain perustietosi ja sinulle lähetetään lainatarjous sähköpostiin.

Jos tarjous miellyttää asiakasta, hakuprosessi jatkuu edelleen netissä. Tällöin hakijan tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, sillä lainan hakeminen netistä vaatii lain mukaan aina niin sanottua vahvaa tunnistamista. Tekstiviestilainaa ei nykyään onneksi enää myönnetä.

Samassa yhteydessä Instabankille tulee lähettää tarvittavat asiakirjat. Joissakin tapauksissa mitään asiakirjoja ei tarvita. Usein pyydetään ainakin uusin palkkalaskelma ja henkilökohtaisen veroilmoituksen erittelyosa. Toisinaan Instabank saattaa pyytää myös muita asiakirjoja, kuten todisteen vuokratuloista.

Kaikki paperit toimitetaan rahoitusyhtiölle lähtökohtaisesti sähköisessä muodossa. Jos jostakin syystä jonkin asiakirjan toimittaminen sähköisesti ei onnistu, Instabank voi myös joustaa ja ottaa tositteita vastaan kirjepostissa.

Instabank siirtää lainarahat asiakkaan tilille 1-2 vuorokauden kuluessa. Maksut tilitetään aina klo 15 Suomen aikaa. Kyseessä ei siis ole mikään alle vartin pikavippi.

Onko Instabank kilpailijoitaan halvempi?

Vertailimme Instabankin lainoja kolmen kovan kilpailijan nettiluottoihin. Katso alta, miten Instabank pärjää vertailussa.

Lainavertailu 1: Instabank vs. Bank Norwegian

Bank Norwegian on myös norjalainen kulutusluottofirma. Sen tarjoamat tuotteet ja lainaehdot ovat hyvin samankaltaisia kuin Instabankilla.

Merkittävin ero Bank Norwegianin ja Instabankin välillä on, että Instabankin kaikki lainatyypit ovat saatavilla myös joustolainana. Sen sijaan Bank Norwegian myöntää suurelta osin vain kertalainoja. Kuitenkin myös Norwegianilla on valikoimassaan luottokortti, jonka limiitti on enintään 10 000 euroa.

Bank Norwegianilta voi saada vielä isompaa kertalainaa kuin Instabankilta. Norwegianin suurimmat vakuudettomat luotot ovat jopa 60 000 euron suuruisia.

Hinnan puolesta Instabank vaikuttaisi olevan hieman edullisempi kuin Bank Norwegian. Instabankin 10 000 euron esimerkkilaina on todelliselta vuosikoroltaan 15,39 %, kun Norwegianilla vastaava laina maksaa arviolta 17,04 %.

Lainavertailu 2: Instabank vs. Komplett Bank

Myös Komplett Bank on norjalainen lainayritys. Jälleen kyseessä on erittäin samantyyppinen toimija kuin Instabank ja Bank Norwegian.

Komplett Bank myöntää vakuudettomia kertalainoja, joiden suuruus on 2500 – 50 000 euroa. Lisäksi Komplett Bankilta voi hakea enintään 10 000 euron luottokorttilainaa.

Komplett Bankin lainojen hinnat vaihtelevat jonkin verran, mutta ainakin heidän 10 000 euron esimerkkilainansa on halvempi kuin Instabankin vastaava tuote. Komplett Bankilla 10 000 euron esimerkkilainan todelliseksi vuosikoroksi mainitaan 14,90 %, kun Instabankilla se on 15,39 %.

Kannattaa kuitenkin pyytää lainatarjous ennen kuin päättää hakea luottoa Komplettilta. Todellisuudessa kaikki isoja nettilainoja tarjoavat firmat arvioivat lainan hinnan aina tapauskohtaisesti.

Lainavertailu 3: Instabank vs. Santander

Espanjalainen Santander on norjalaisten nettipankkien pahin kilpailija. Santander myöntää 2000 – 50 000 euron kertalainoja, joiden maksuaika on enintään 10 vuotta.

Santanderin todellinen vuosikorko on alimmillaan jopa 4,17 %, joka on halvempi kuin norjalaisilla rahoitusyhtiöillä. Yleisesti ottaen Santander on usein halvempi kuin Instabank, tosin heidän hakuehtonsa ovat myös tiukemmat.

Onnistuuko lainojen yhdistäminen Instabankin avulla?

Instabank myöntää vakuudetonta lainaa myös järjestelylainaksi. Järjestelylaina tarkoittaa luottoa, jonka avulla maksetaan pois monta pienempää velkaa. Näin lainat saadaan yhdistettyä.

Lainojen yhdistäminen voi auttaa torjumaan ylivelkaantumista, sillä pienten lainojen kokoaminen ison luoton alle helpottaa velan hallitsemista. Usein tällöin myös kuukausittaiset maksuerät pienenevät ja vuosikorko laskee.

Instabank tarjoaa lainojen lisäksi säästötilejä

Bank Norwegianin tavoin Instabank tarjoaa suomalaisille myös säästötilejä. Nykyään pankkien säästötileillä on niin matalat korot, että säästäjä ei pysty edes kattamaan inflaatiota korkotuloilla. Siksi nettipankkien suhteessa melko korkeakorkoiset ja silti riskittömät säästötilit ovat houkuttelevia.

Instabankin säästötilin voi avata helposti netin kautta. Aina 100 000 euroon saakka korko on 0,8 % eli jopa hieman enemmän kuin Bank Norwegianilla – ja merkittävästi enemmän kuin kivijalkapankeilla. Merkittävän tästä korosta tekee myös se, että tilin avaamisesta tai ylläpitämisestä ei peritä maksua.

Huomaa, että Instabankin tililtä rahaa voi nostaa takaisin omaan käyttöönsä koska vain ilman maksuja.

Instabankin tilille talletetut rahat ovat myös hyvin turvassa, sillä ne kuuluvat Norjan talletussuojan piiriin. Kaikki talletukset kahteen miljoonaan Norjan kruunuun (hieman yli 100 000 euroa) saakka on vakuutettu ja maksetaan kuluttajalle takaisin, jos pankki ajautuu konkurssiin.