Etusivu » HS: Asuntolainoja lyhennetään pikavipillä

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

HS: Asuntolainoja lyhennetään pikavipillä

Tänään Helsingin Sanomien Anni Lassila jakaa varoituksen sanoja Suomen asuntolainamarkkinoista. Takuu-Säätiön velkaongelmaisista asiakkaista entistä useammalla on tätä nykyä kulutusluottojen lisäksi asuntolainaa. Osalla velallisilla on asuntolainaa jopa enemmän kuin asunnon arvon verran. Lainan lyhentämiseksi otetaan usein pikalainaa.

Tähän tilanteeseen on ajauduttu, koska etenkin Helsingin seudulla pankit kilpailevat asiakkaista erittäin kiivaasti. Miltei kaikki hakijat kelpaavat jonkun asiakkaaksi. Hakijoiden maksukyky arvioidaan liian summittaisesti.

Pankeille ylisuuret asuntolainat eivät tuota ongelmia, josta syystä asuntolainamarkkinoiden itsesäätely ei suojele kuluttajia liian suurilta lainoilta. Siksi Finanssivalvonta on vuosien ajan varoitellut pankkeja tarjoamasta asuntolainaa 100 % luototusasteella. Viime aikoina Finanssivalvonta on alkanut esittää uhkauksia lainakaton asettamisesta asuntolainoille. Tämä vaikuttaa purevan, sillä ylisuuret asuntolainat ovat vähenemään päin. Samalla kuitenkin työttömyys lisääntyy, joten viime vuosina jaetut jättilainat aiheuttanevat lisääntyviä velkaongelmia vielä vuosien ajan.