Etusivu » Halvin vakuudellinen kulutusluotto

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Halvin vakuudellinen kulutusluotto

Taloustaito-lehti vertailee säännöllisesti pankkien vakuudellisten kulutusluottojen hinnat. Katso tästä uusimmat vertailutulokset.

 

Näin Taloustaito vertailee

Taloustaidon kuukausittaisessa vertailussa pankeilta pyydetään tarjouksia 10 000 euron vakuudellisesta kulutusluotosta. Maksuaika on kolme vuotta. Vertailu on hyödyllinen kartoittaja ainakin kokonaisuudessaan. Se on vuosien ajan seurannut lainojen yleistä hintakehitystä ja siitä huomaa muun muassa, millaisia viitekorkoja pankit suosivat. Kovin tarkkana mittarina Taloustaidon lainavertailua ei kuitenkaan kannata pitää, sillä lainat hinnoitellaan aina yksilöllisesti. Hintaan vaikuttavat muun muassa kokonaisasiakkuus, vakuuksien vahvuus ja tulotaso.

 

Kalleimmat ja edullisimmat vakuudelliset lainat

Marraskuun loppupuoliskolla annetuissa tarjouksissa pankit asettuvat vakuudellisten kulutusluottojen hintojen mukaisesti seuraavaan järjestykseen:

  1. Hypoteekkiyhdistys, kokonaiskorko 5,34 %
  2. Ålandsbanken, kokonaiskorko 5,40 %
  3. Helsingin OP, kokonaiskorko 5,70 %
  4. Danske Bank, kokonaiskorko 5,70 %
  5. Nordea, kokonaiskorko 6,00 %
  6. Suupohjan OP, kokonaiskorko 6,03 %
  7. Aktia, kokonaiskorko 6,22 %
  8. S-Pankki, kokonaiskorko 6,37 %
  9. Handelsbanken, kokonaiskorko 8,97 %

Edullisinta lainaa saa siis tällä hetkellä Hypoteekkiyhdistykseltä. Vastuullisena ja varovaisena tunnetun rahoitusyhtiön lainatarjoukseen tarttuminen voi olla fiksumpaa kuin vaikkapa oman pankin kalliimman lainan vastaanottaminen.

Toinen vähemmän tunnettu pankki, Ålandsbanken, on vertailussa kakkosena. Myös Helsingin OP ja Danske Bank menestyvät hyvin.

Kalleinta vakuudellista lainaa myöntää S-Pankki – joka tunnetaan edullisista vakuudettomista kulutusluotoistaan.

Handelsbankenin törkeän huono vertailutulos selittyy sillä, että pankki tarjoaa kuukausi toisensa jälkeen vertailtavaksi vakuudetonta tililuottoa. Tässä kategoriassa pankin tarjous on aivan kilpailukykyinen – mutta ei luonnollisestikaan vedä vertoja muiden pankkien myöntämille vakuudellisille kertalainoille.

 

Mistä muualta lainaa?

Vakuudelliset pankkilainat ovat edullisin vaihtoehto kulutusluottoa hakevalle. Vakuudettomien lainojen markkinoilla parhaat vaihtoehdot löytyvät nekin kivjalkapankeilta. Usein luottokortti on paras vakuudeton lainavaihto.

Pankkien ulkopuolella vakuudettomat kertalainat ovat edullisempia kuin vakuudettomat tililuotot. Tämä kannattaa muistaa luottoa hakiessaan. Nyrkkisääntönä voi myös sanoa, että mitä isompi laina on, sitä edullisemmaksi se tulee. Lainan kokonaishinta myös putoaa, kun laina-aikaa tiputtaa.

Lainan kilpailuttaminen on järkevä veto, haetaan lainaa sitten pankista tai pankin ulkopuolelta. Huomaa, että nykyään verkossa toimii useita ilmaisia palveluita, jotka kilpailuttavat kulutusluotot hakijan puolesta. Nämä palvelut eivät kuitenkaan vihjailuista huolimatta sisällytä kilpailutuskierrokseen perinteisiä pankkeja – joilta saa halvinta lainaa. Ei siis kannata luottaa näiden kilpailutuspalveluiden tuottamiin tuloksiin, paitsi jos haussa on muutenkin laina pankkien ulkopuolisilta rahoitusyhtiöiltä.

 

Lue lisää:
Kulutusluotot vertailussa (Taloustaito)