Etusivu » Halvin remonttilaina – Väärä remonttilaina tulee kalliiksi: Löydä halvin

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Halvin remonttilaina – Väärä remonttilaina tulee kalliiksi: Löydä halvin

Remonttilaina on luotto, jota otetaan kodin kunnostamista tai parantelemista varten. On useita tapoja hakea remonttilainaa. Me selvitimme, mikä niistä on edullisin.

Remonttilaina on kulutusluotto, jota tarjotaan asuinkiinteistön korjaus-, saneeraus- tai muutostöitä varten.

Mikä tekee remonttilainasta erityisen?

Remonttilainasta tekee erityisen se, että sen korot ovat vähennyskelpoisia verotuksessa. Tällä voi vähentää lainan korkomenoja jopa kolmanneksen. Monet pankit myös tarjoavat kanta-asiakkailleen bonuspisteitä remonttilainasta. Tällaisista seikoista kannattaa kysellä henkilökohtaisesti oman pankin konttorista.

Yleensä kyseessä on vakuudeton kulutusluotto. Sitä saadakseen ei siis tarvitse pantata omaisuuttaan tai hankkia takaajia lainan tueksi. Remonttilainaa voi hakea nopeammin ja kätevämmin kuin asuntolainaa, usein ihan vain verkkopankin välityksellä. Henkilökohtaisiin lainaneuvotteluihin kannattaa ryhtyä, jos laina on erityisen suuri. Remonttilaina maksetaan takaisin sopimuksessa määritellyllä tavalla kuukausierissä, kuten muutkin kulutusluotot. Yleensä lainoille tarjotaan myös lyhennysvapaita kuukausia, joiden osalta maksetaan vain lainan korot.

Usein remonttilainaa haetaan ennen kiinteistön myymistä. Hyvin ajoitetulla remontilla voi nostaa asuntonsa tai talonsa hintaa huomattavasti. Tällöin remonttilaina maksaa itsensä lopulta takaisin moninkertaisesti. Tämä kuitenkin lisää lainan kannattavuuslaskelmien monimutkaisuutta. Aina tulee ottaa huomioon paitsi lainan kaikki mahdolliset kulut, myös myytävän kiinteistön oletettava kauppahinta (mieluummin alakanttiin pyöristettynä) ja lainasta koituvat verovähennykset.

Mistä remonttilainaa kannattaa hakea?

Kannattaa yleensä olla tarkkana lainaa hakiessa, sillä etenkin pankkien ulkopuoliset kulutusluottoja tarjoavat yritykset, kuten Freedom Rahoitus, saattavat periä yllättävän korkeaa marginaalia tai muita käsittelykuluja, joita ei heti osaa huomioida. Remonttilaina saattaa olla sen verran suuri kulutusluotto, että sillä voi harkitsematon kuluttaja sotkea taloutensa pahemman kerran.

Remonttilainaa kannattaa hakea ehdottomasti pankista. Oma pankki tarjoaa yleensä parhaan mahdollisen turvan ja jouston tämän kaltaisen kulutusluoton kohdalla. Jos pankki ei lainaa tarjoa esimerkiksi aiempien asuntolainojen vuoksi, ei välttämättä siltikään kannata mennä nostamaan lainaa muualta, jollei tilanne kotona ole aivan pakottava, eli että vaikka on pakko saada putket juuri heti remppaan tai homevauriot korjatuksi.

Helsingin Sanomat vertaili yleisiä remonttilainoja

Helsingin Sanomat laati kiinnostavan vertailun erilaisten remonttilainojen hinnoista. Hintaerot osoittautuivat merkittäviksi eri vaihtoehtojen välillä. Helsingin Sanomat vertaili viittä eri lainayritystä, pääasiassa kivijalkapankkeja. Kilpailuttamalla remonttilainansa voi säästää jopa tuhansia euroja lainakuluissa.

Kilpailuttaminen on senkin vuoksi tärkeää, että pankit räätälöivät remonttilainojen hinnat yksilöllisesti. Tästä syystä neuvotteluvaraa on. Jos pystyt osoittamaan, että toinen pankki aikoo myöntää sinulle luottoa edullisemmin, oma pankkisi saattaa hyvinkin reagoida tähän alentamalla oman tarjouksensa hintaa. Lainan hintaan vaikuttavat asiakkaan tulotaso, vakuuksien arvo ja asiakassuhteen luonne.

Vakuudeton kulutusluotto remonttilainana

Vakuudeton kulutusluotto on kallein vaihtoehto remonttilainaksi. Sitä ei kannata hyödyntää kuin pienissä korjaustöissä. Isojen remonttien tapauksessa vakuudellinen laina on ainoa järkevä vaihtoehto, jos haluat välttää turhat kulut. Suuria vakuudettomia lainoja ei muutenkaan perinteisissä pankeissa myönnetä. Sen sijaan niitä pitää hakea netin rahoitusyhtiöiltä.

Seuraavaan taulukkoon on koottu Helsingin Sanomien laatiman vertailun tulokset. Remonttilainan suuruus on 5000 euroa ja laina-aika 2 vuotta. Lainat on järjestelty todellisen vuosikoron mukaisesti halvimmasta kalleimpaan.

PankkiMarginaaliTodellinen vuosikorko
Danske Bank6,00 %10,10 %
S-Pankki8,00 %11,55 %
OP6,27 %12,00 %
Nordea8,00 %13,30 %
Santander12,87 %20,47 %

 

Hae remonttilainaa:

Vakuudellinen kulutusluotto remonttilainana

Vakuudellinen kulutusluotto on poikkeuksetta vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi. Kunnollinen vakuus – yleensä asunto tai arvopaperit – asetetaan käytännössä lainan pantiksi ja tämä madaltaa luottotappion riskiä. Siksi pankki tai rahoitusyhtiö voi painaa lainan hintaa huomattavasti alemmas.

Seuraavaan taulukkoon on koottu Helsingin Sanomien vakuudellisten kulutusluottojen vertailu. Vertailtu remonttilaina on 25 000 euroa eli se sopii isompaakin remonttia varten. Maksuaika on viisi vuotta. Lainat on järjestely todellisen vuosikoron mukaisesti halvimmasta kalleimpaan. Huomaa, että Santanderin vertailuun tarjoama laina on vakuudeton – sellaiseksi se on kohtuullisesti hinnoiteltu, mutta erottuu ikävästi pankkien vakuudellisista lainoista.

PankkiMarginaaliTodellinen vuosikorko
Danske Bank1,81 %2,53 %
OP2,50 %3,30 %
S-Pankki2,50 %3,55 %
Nordea3,20 %4,00 %
Santander7,87 %9,06 %

 

Erillinen asuntolaina remonttilainana

Peruskorjauksia varten on mahdollista hakea pankilta remonttilainaa asuntolainana. Pankit kuitenkin myöntävät asuntolainana remonttilainaa vain, jos raha on tarkoitus käyttää rakenteisiin asti ulottuviin korjauksiin ja parannuksiin. Sisustuksen uusiminen ei siis ole mahdollista asuntolainalla. Käytännössä rahan käyttötarkoitusta ei toki valvota, mutta periaatteessa lainasopimus velvoittaa velallista käyttämään lainarahan asunnon pitkäaikaista arvoa korottaviin kunnostuksiin.

Seuraavassa taulukossa on listattuna halvimmasta kalleimpaan pankkien tarjoukset 25 000 euron remonttilainaksi, kun se otetaan asuntolainana. Laina-aika on kymmenen vuotta. Santander ei ole tässä vertailussa mukana, sillä espanjalaispankki ei tarjoa suomalaisille asuntolainaa lainkaan.

PankkiMarginaaliTodellinen vuosikorko
OP1,35 %1,80 %
Nordea1,35 %1,80 %
S-Pankki1,30 %1,90 %
Danske Bank1,81 %2,28 %

 

Hae remonttilainaa:

 

Uuteen asuntolainaan sidottu remonttilaina

Uutta asuntoa hankittaessa asuntolainaa voi hakea korotetun suuruisena, jos hankittavaa asuntoa aiotaan remontoida.

Seuraavassa taulukossa on neljän pankin lainatarjoukset uudelle 126 500 euron asuntolainalle, josta suurin osa on tarkoitus käyttää asunnon ostamiseen ja loput peruskorjaukseen. Jälleen Santander on poissa vertailusta, sillä se ei myönnä suomalaisille asuntolainoja.

PankkiMarginaaliTodellinen vuosikorko
S-Pankki1,00 %1,09 %
Danske Bank1,15 %1,25 %
Nordea1,35 %1,40 %
OP1,35 %1,50 %

 

Muita vaihtoehtoja remonttilainaksi: neljä esimerkkiä

Helsingin Sanomien vertailemien konventionaalisten vaihtoehtojen lisäksi remonttilainaa voi hakea miltä tahansa kulutusluottoja, vippejä tai tililuottoja tarjoavilta nettisivuilta. Alla on esiteltynä neljä vaihtoehtoa, jos pankki ei myönnä remonttilainaa.

1. Lainaa autoa vastaan

SAV-Rahoitus tarjoaa lainaa autoa vastaan. Auto on heikko vakuus, joten yleensä sitä ei kelpuuteta luoton takeeksi. SAV kuitenkin poikkeaa tästä linjasta. Siksi SAV:lta on mahdollista saada kohtuullisesti hinnoiteltua lainaa jopa tilanteessa, jossa tulotaso ei ole kovin korkea eikä vakuudeksi ole tarjolla kotia eikä arvopapereita.

SAV-Rahoitus myöntää enintään 6000 euron lainoja. Lainasumma ei saa ylittää 50 prosenttia vakuudeksi tarjotun kulkuneuvon arvioidusta hinnasta. Lainan korko lasketaan tapauskohtaisesti. Lisäkulut nostavat todellisen vuosikoron helposti melkein 20 prosenttiin.

2. Vertaislaina remonttilainana

Vertaislainat, kuten Lainaaja.fi ja Fixura ovat vakuudettomia kulutusluottoja välittäviä verkkosivuja. Vertaislainan tapauksessa lainaa rahoittavat yksittäiset sijoittavat joukkorahoituksen periaatteella. Lainan hinta riippuu siitä, miten edullista korkoa sijoittajat ovat kyseiselle hakijalle valmiita myöntämään. Vaikka vertaislaina voi nimelliskoroltaan olla kohtuullisesti hinnoiteltua, sen hinta nousee usein hyvin korkeaksi, sillä lainoja välittävät nettisivut perivät palvelusta korkeita lisäkuluja.

3. Luottokortti remonttilainana

Pieniin remontteihin ja kunnostuksiin riittävä laina voi löytyä omasta lompakosta. Luottokortit, kuten Visa ja MasterCard, voivat olla hinnaltaan halvempia kuin pankkien ulkopuoliset luotot – ja toisinaan jopa edullisempia kuin vakuudettomat pankkilainat. Myös pankkien ulkopuolelta löytyy luottokortteja. Esimerkiksi DFC BlueCard MasterCard on kevyin perustein myönnettävä luottokortti, joka on sidottu Ferratumin jatkuvaan tililuottoon. Huomaa, että pankkien ulkopuolelta haettavat luottokortit ovat kätevyydestään huolimatta usein räikeästi ylihinnoiteltuja.
Hae remonttilainaa:

4. Easyfinance.fi kilpailutuspalvelu

Jos et jaksa kilpailuttaa remonttilainaasi itse, voit hyödyntää Easyfinance.fi-kilpailutuspalvelua. Easyfinance.fi ottaa vastaan lainahakemuksesi ja kilpailuttaa sen puolestasi. Saat sähköpostiin parhaan lainatarjouksen. Easy Finance ei tee yhteistyötä kaikkien lainayritysten ja pankkien kanssa, mutta voit joka tapauksessa löytää sen kautta edullisemman tarjouksen kuin turvautumalla ensimmäiseen vastaantulevaan remonttilainaan.

Lue lisää:
HS vertaili, millainen remonttilaina kannattaa ottaa ja paljonko se maksaa (Helsingin Sanomat)