Etusivu » Fixura.fi on vertaislainojen edelläkävijä

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Fixura.fi on vertaislainojen edelläkävijä

Fixura.fi on Suomen vanhin niin kutsuttuja vertaislainoja tarjoava lainasivusto. Miten Fixuran lainat pärjäävät vertailussa muiden kulutusluottojen kanssa? Kannattaako Fixura.fi-lainaa hakea? Lue tästä vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

 

Mitä on vertaislaina?

Vertaislaina tarkoittaa rahan välittämistä yksityishenkilöltä toiselle. Yksittäiset lainanhakijat ja yksittäiset sijoittajat kohtaavat toisensa anonyymisti verkossa toimivan lainajärjestelmän kautta. Asiakkaat voivat periaatteessa itse määritellä oman lainansa hinnan. Sijoittajan tehtävänä on päättää, kannattaako kyseisellä hinnalla tarjota lainaa hakijalle. Velkasuhde muodostuu sijoittajan ja hakijan välille, vertaislainaa netissä tarjoava taho siis toimii ainoastaan välikätenä, joka ottaa pienen provision palvelun ylläpidosta.

Ensimmäisenä maailmassa nykyaikaisia vertaislainoja alkoi tarjota brittiläinen Zopa vuonna 2006, ja sen jälkeen vertaislainaaminen on levinnyt eri puolille maailmaa monien eri yritysten siivellä. Suomeen ensimmäistä kertaa Fixuran muodossa.

Nykyään Fixura on Suomen suurin vertaislainoja välittävä verkkosivu. Sen kautta on tähän päivään mennessä välitetty yli 41 miljoonan euron edestä lainarahaa. Vuodesta 2010 alkaen Fixuran osakkeen arvo on ollut tasaisessa nousussa, hieman nopeammassa kuin vertailukohtana käytettävä OMXH25-indeksi.

 

Hae Fixuralta lainaa

Siirry sivustolle >>

Fixura välittää jopa 10 000 euron kulutusluotot. Nimelliskorko alkaen 6,0 %.

 

Millaista Fixuran laina on?

Fixuran kautta voi hakea 1000 – 10 000 euron suuruisia lainoja. Korko on 6-27 %.

Hakemuksen jättäminen on maksutonta eikä velvoita asiakasta vielä ottamaan lainaa. Hakemuksen jättämisen jälkeen Fixuran työntekijät vertaavat hakemusta sijoittajien esittämiin tarjouksiin ja lähettävät sitten asiakkaalle yhden tai useampia lainatarjouksia sähköpostitse. Asiakas saa tutustua lainatarjouksiin rauhassa ja valita niistä itselleen sopivan – tai hylätä ne kaikki, jos ehdot eivät miellytä.

Hakijan tulee olla 21-68-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on säännölliset tulot. Maksuhäiriömerkintöjä ei lainanhakijalla luonnollisestikaan saa olla.

 

Fixuran lainoissa on piilokuluja

Huomaa, että Fixuran vertaislainoihin sisältyy runsaasti piilokuluja. Lainasta maksetaan 7,5 % avausmaksu, joka vähennetään suoraan lainasummasta. Tämän lisäksi joka kuukausi maksetaan 5,50 euron tilinhoitomaksu. Näistä kertyy merkittävä lisäpotti lainaa takaisin maksettaessa.

 

Entä kannattaako Fixuraan sijoittaa?

Suomalainen voi aloittaa vertaislainoihin sijoittamisen jo 1000 euron summalla. Fixuran antamien tietojen mukaan vertaislainoihin sijoittaminen on ollut asiakkaille erittäin tuottoisaa. Rahalle on saanut vuosina 2010-2013 keskimäärin yli 10 % vuodessa kaikkina lisäkuluineenkin (1-2 % merkintäpalkkio, 0,9 % transaktiomaksu).

Tämä on huomattava tuotto.

Sijoittamisen eräs peruskivistä on kuitenkin tietoisuus siitä, ettei aiempi menestys ole osoitus tulevasta menestyksestä. Vaikka saman tuoton odottaminen loputtomiin olisi absurdia, tällä hetkellä Fixuran vertaislaina vaikuttaa ihan hyvältä sijoitukselta. Fixura myös vastaa itse maksamattomien lainojen perinnästä ja ulosottoon laittamisesta, joten työmäärän kannalta vertaislainaan sijoittaminen ei ole kovin raskasta. Ennen sijoittamista muista kuitenkin, että vertaislainat ovat melko eksoottinen sijoituskohde eikä niihin kannata sitoa liikaa pääomaansa. Se sopii ennemminkin kiinnostaviin kokeiluihin pienellä summalla rahaa.

 

Fixura yhteystiedot:

Osoite:
Fixura Ab Oy
Hoivoikeudenpuistikko 15 C 29
65100 Vaasa

Sähköposti: info@fixura.fi

Asiakaspalvelun puhelin: 020 7344 530 (soitto maksaa 0,0835€/puhelu + 0,1717€/min.)