Etusivu » Euribor-korkohuijauksesta jaettiin tuomiot

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Euribor-korkohuijauksesta jaettiin tuomiot

Euribor viitekoron vääristelystä syytetyt seitsemän pankkia ovat saaneet Euroopan Komissiolta tuomion. Kuudelle pankille jaettiin tuhdit sakkorangaistukset. Barclays sen sijaan säästyi sakoilta, koska oli ensimmäisenä paljastanut korkohuijauksen. Pelastaako tämä tuomio Euriborin ja Euroopan talousalueen tulevaisuuden? Taloussanomien analyysin mukaan ei välttämättä. Lue lisää Euribor viitekoron tilasta ja tulevaisuudesta. Miten tämä kaikki vaikuttaa suomalaiseen velalliseen?

Keinottelijapankit tuomiolla

Euroopan komissio langetti viidelle pankille sakkorangaistuksen viitekorkojen manipuloimisesta oman edun kalastelemiseksi. Rangaistuksen saivat Deutsche Bank, JPMorgan, HSBC, Royal Bank of Scotland, Crédit Agricole sekä Société Générale. Tuomio tulee kartellilakien rikkomisesta ja sakon suuruus on enimmillään 10 % pankin liikevaihdosta. Suurpankkien vuosittaiset tulot ovat vähintään 16 miljardia eli siltä pohjalta voi laskea, millaisista pikkusakoista on kyse.

Brittiläinen Barclays osallistui myös korkojen manipuloimiseen, mutta säästyi sakkorangaistukselta, sillä sen tekemien tunnustusten ja paljastusten avulla Euroopan viranomaiset ylipäätään pääsivät käsiksi keinotteluvyyhteen.

Keinottelun avulla pankit pystyivät pitämään korkotasoa korkeammalla kuin markkinat vaativat ja tällä tapaa perimään velallisilta ylimääräistä rahaa. Myös Suomen asuntovelalliset ovat kärsineet omalla pienellä osuudellaan tästä manipuloinnista.

Rangaistukset pelkkä EKP:n savuverho?

Taloussanomien tunnetusti kyyninen ja eurovastainen Jan Hurri on sitä mieltä, että EKP vääristelee ihmisten käsitystä pankkien vahvuudesta. Jahtaamalla yksittäisiä rikollispankkeja ja painostamalla pienempiä konkurssin partaalla painivia yrityksiä EKP luo kuvan, että se on tekemässä jotain Euroopan talousongelmien ratkaisemiseksi.

Hurrin mielestä tämä on kuitenkin savuverho, jolla peitetään se tosiasia, että eurooppalaiset pankit eivät voi hyvin. Jopa hyvin vakaina pidetyt suomalaiset pankit ovat Taloussanomien arvion mukaan huomattavasti EKP:n optimistisia arvioita heikompia ja alttiimpia kaatumaan.

Lue täältä lisää Taloussanomien kriittisen pankkivertailun tuloksista.