Etusivu » Esittelyssä Suomen pienlainayhdistys

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Esittelyssä Suomen pienlainayhdistys

Vuonna 2005 ilmestyneet pikavipit ovat jakaneet kansan syvien rivien mielipiteitä. Vippien kieltämistä lailla on vaadittu aina ajoittain, ja lainanmyöntämiseen liittyviä lakeja on kansan vaatimuksesta kiristetty juuri pikavippien takia. Kritiikkiin vastaamaan onkin luotu pikavippiyritysten edunvalvoja, Suomen pienlainayhdistys.

Suomen pienlainayhdistyksessä vain muutamia jäsenyrityksiä

Suomen pienlainayhdistyksen suurin kompastuskivi lienee jäsenyritysten varsin pieni määrä. Vaikka mukana on hyvin suuria toimijoita, kuten pankkihakemukset Finanssivalvonnalle jättäneet Risicum ja Ferratum, sekä Suomen ensimmäisen pikavippipalvelun Pikavippi.fi:n omistaja OPR-Vakuus Oy, ovat tarkoituksella pois jättäytyneet villeimmät pikavippiryppäät, kuten Amex Rahoitus ja ”Tuomon Tuvat”, joiden lainaehtoja totisesti tulisi selkiyttää. Vaikka Pienlainyhdistys kuinka yrittäisi kantaa yhteiskuntavastuunsa sekä parantaa alan yleistä imagoa, kuten heidän toimintatavoitteissa tulee ilmi, on koko alaa koskevaa kasvojenkohotusta vaikea tehdä, elleivät kaikki merkittävimmät vippifirmat ole mukana.

Todellinen tarve alaa koskevalle kasvojenkohotukselle on, koska neljä viidestä suomalaisesta kieltäisi pikavipit kokonaan. Koska alan itsesäätelymekanismi ei selvästikään toiminut, tarttuivat lainsäätäjät tuumasta toimeen ja rankaisivat liian röyhkeäksi mennyttä vippialaa asettamalla vuoden 2010 alusta lähtien kiellon myöntää ja tilittää pikavippejä kello 23 jälkeen. Baarivipit ovat siis historiaa, ja uusi kieltojen vyyhti voi alaa koetella vielä tämän vuoden aikana, sillä Kuluttajavirasto on tehnyt kolmesta pikavippiyrityksestä kanteen markkinaoikeuteen koronkiskonnasta, ja virasto toivookin ennakkotapausta, jolla pystyttäisiin asettamaan selvät rajat kalliin lainan ja kiskonnan välille. Röyhkein tapaus liittyi Turun Sanomien uutisoimaan tapaukseen, jossa 200 euron vipin ottanut joutui maksamaan lainaan liittyviä kustannuksia yhteensä 600 euroa. Ironista kyllä, kaikkien kolmen kiskonnasta epäillyn yrityksen omistaja on yksi ainoa henkilö, jota ei ole alaan perehtyneiden ole vaikea arvata. Valtiovalta tästä kiivastuneena onkin lähettänyt kaikille alan yrittäjille elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen allekirjoituksella varustetun kirjeen, jossa uhataan uusilla lakihankkeilla, mikäli alan itsesäätelymekanismeja ei saada toimimaan. Todellista tarvetta siis Suomen pienlainayhdistykselle on.

Suomen pienlainayhdistykseen kuuluvat pikavippipalvelut

  • Ferratum
  • Get Capital
  • Monetti
  • Pikavippi.fi
  • Rahapuu
  • Risicum
  • TerraRahoitus
  • Viestilaina
  • Vippi.fi (Vipster)

Pienlainayhdistykseen kuuluvia yrittäjiä voidaan pitää alan luotettavimpina

Alan huono maine on johtunut käytännössä kahdesta syystä: lainan korkeista kuluista sekä tekstiviestihuijauksista. Korkeita kuluja eli korkeita korkoja sekä tekstiviestikuluja on toki lainayhdistykseen kuuluvilla, mutta tekstiviestihuijaukset, joissa lainaa haetaan maksullisilla tekstiviesteillä, eikä sitä myönnetä vaikka ehdot täyttyisivät, ei yhdistykseen kuuluvien yritysten palveluissa esiinny. Lainanhakija voi siis huoletta hakea lainansa näistä yrityksistä, mutta lainojen hintavertailua on silti syytä tehdä. Lainan turvallisuus on kuitenkin asia, joka lainan hinnassa saa hieman näkyäkin.