Etusivu » Ennuste: Lyhyet korot pysyvät alhaalla viisi vuotta

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Ennuste: Lyhyet korot pysyvät alhaalla viisi vuotta

Kaikkien varteenotettavien talousennusteiden mukaan Euribor-viitekorko pysyy matalalla tasolla ainakin pitkälle ensi vuoteen. Tämä koskee 12 kuukauden korkoja sekä tätä lyhyempiä viitekorkoja. Asuntovelallisen on siis syystä olla iloinen. Rahaa säästyy, kun korkokulut ovat matalat. Tätäkin hurjempia ennusteita on esitetty. Lue lisää.

Viiden vuoden ennuste

Taloustaidon haastatteleman Handelsbankenin asiantuntijan mukaan lyhyet korot pysyvät matalina vielä ainakin viisi vuotta. Arvio perustuu Euroopan heikkoon työllisyystilanteeseen ja oletukseen siitä, että työttömyys ei ole pikaisesti korjaantumassa. Euroopan Keskuspankki ei voi nostaa ohjauskorkoa ennen kuin työttömyys putoaa alle 10 prosentin. Tällä hetkellä Euroopan kokonaistyöttömyys on noin 12 %. Euribor ei nouse ennen kuin ohjauskorkoon kajotaan.

Asuntovelallisen kissanpäivät jatkuvat

Euribor-viitekorot ovat olleet pohjalukemissa jo pitkään ja asuntolainojen hinnat ovat näin olleet hyvin edulliset. Uusimpien ennusteiden mukaan asuntovelallisen tilanne vaikuttaa hyvältä myös tulevina vuosina. Niin kauan kuin heikko työllisyystilanne ei vie työpaikkaa velallisen alta, Euroopan taloustilanne suosii asuntolainan lyhentäjiä.

Varo nousukautta

Tällä hetkellä Saksan vahva talous asettaa Euroopan Keskuspankille paineita nostaa ohjauskorkoa. Etelä-Euroopan talousvaikeuksissa rypevät maat vaativat kuitenkin elvytystä ja siksi korkoon ei kosketa. Jos Etelä-Euroopan maiden ongelmat hellittävät, EKP saattaa nostaa ohjauskorkoa nopeastikin. Nykyisellään viitekorot ovat niin matalalla, että ohjauskoron nosto voi kaksinkertaistaa asuntolainan korkokulut nopeasti. Ei siis kannata tuudittautua turvallisuudentunteeseen, vaan muistaa, että asuntolaina on pitkä sijoitus. Sen hinta tulee nousemaan. Siihen kannattaa kuluttajan olla taloudellisesti varautunut.

Tallettajat kärsivät matalista koroista

Alhaisilla koroilla on kääntöpuolensa. Viitekorkojen ollessa matalalla myös talletuskorot kyntävät pohjamudissa. Talletusten tuotot eivät riitä nykytasolla kattamaan inflaation vaikutusta eli säästöjen reaalikorko on negatiivinen. Koska korot eivät myöskään ole nousemassa, säästötilit ovat turhia. Rahat kannattaa sijoittaa esimerkiksi rahastoihin, jos haluaa rahojensa edes säilyttävän arvonsa.

Lue lisää:Laiskoista koroista riemua tai riesaa (Taloustaito)