Etusivu » Big Bank on virolainen laina- ja talletuspankki

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Big Bank on virolainen laina- ja talletuspankki

Big Bank on virolainen pankki, joka on ankkuroitunut myös Suomen kulutusluottoapajille. Millaista on Big Bankin laina ja miten se vertautuu muihin kulutusluottoihin? Entä mitä ovat Bigbankin talletustilit? Katso vastaukset tästä.

Siirry sivustolle >>

Big Bankin kulutusluotto 1000 – 50 000 euroa

Tällaista on Big Bankin kulutusluotto:

 • Big Bankin lainat ovat suuruudeltaan 1000 – 50 000 euroa. Kaikki luotot ovat vakuudettomia.
 • Laina tulee maksaa takaisin 2 – 10 vuodessa.
 • Yli 10 000 euron ja yli 6 vuoden lainaa varten tarvitaan yhteishakijaksi käytännössä puoliso. Eli yksinäiselle hakijalle korkeita lainoja ei myönnetä. Yhdessä toisen henkilön kanssa lainaa haettaessa lainan saamisen todennäköisyys paranee, ja hinta voi laskea.
 • Hakijoiden tulee olla vähintään 22-vuotiaita Suomen kansalaisia tai vakituisesti Suomessa asuvia. Maksuhäiriö on este Big Bank -kulutusluoton myöntämiselle.
 • Hakijan nettokuukausitulojen täytyy olla vähintään 1200 euroa. Tämä tulee todistaa hakemusta tehdessä.
 • Big Bankin lainaa voi käyttää useiden pienempien lainojen yhdistämiseen saman katon alle. Tällä tapaa on mahdollista säästää pikkulainojen korkokuluissa.

Big Bankilla on kaksi eri lainatyyppiä

Big Bank jakaa kulutusluottonsa kahteen eri tyyppiin. Ensinnäkin Big Bankilta saa pientä pikavipin kaltaista lainaa, jonka suuruus on 1000 – 3000 euroa. Sille myönnetään maksuaikaa 3–5 vuotta.

Big Bankin isommat lainat ovat suuruudeltaan 3100 – 50 000 euroa. Yli 10 000 euron lainoihin tarvitaan käytännössä aina puoliso yhteishakijaksi riskejä jakamaan. Pienempiä luottoja voi hakea myös yksin.

Big Bankin hintataulukko

Big Bank tarjoaa eri asiakkaille erihintaista lainaa. Seuraava hintataulukko perustuu Big Bankin omilla verkkosivuillaan ilmoittamiin esimerkkihintoihin. Emme kuitenkaan usko, että nämä ovat yleisiä Big Bankin lainojen hintoja. Todellisuudessa keskimääräinen korko on todennäköisesti korkeampi. Useimmat nettilainaa hakevat ovat vähätuloisia, ja heille tarjottu luotto on korkeariskistä. Nettilainasivustoa ei voi pyörittää näin matalilla keskikoroilla.

Lainasumma2 v5 v10 v
1000 €27,95 %
4000 €10,16 %8,66 %7,97 %
10 000 €8,35 %6,93 %6,38 %
50 000 €7,38 %6,00 %5,52 %

 

Esitettyjen korkojen todenmukaisuutta voi epäillä myös sen puolesta, että tiedetään kilpailijoiden, kuten Lainaamon, Santanderin ja Bank Norwegianin, myöntävän lainoja kalliimmalla. Myös Big Bankin entinen Nopsalaina.fi-lainapalvelu oli yleensä paljon kalliimpi kuin tämä. Jotkut Big Bankin lainakorot ovat jopa niin matalia, että ne pystyvät haastamaan perinteiset pankkilainat. Tämä tuskin pitää paikkansa useimpien hakijoiden kohdalla. Pankkilaina on halvempaa kuin netin kulutusluotot lähes aina.

Mistä Big Bankin hinta koostuu?

Big Bankin lainan hinta vaihtelee asiakkaasta toiseen. Tässä kuitenkin suuntaa-antavia tietoja hinnoista:

 • Big Bankin verkkosivuillaan esittämä arvioitu nimelliskorko 9000 euron lainalle kuuden vuoden laina-ajalla on 8,9 % ja todellinen vuosikorko 11,7 %.
 • Kaikista lainoista peritään kuukausittainen 5 euron tilinhoitomaksu. Tämä lisätään lainan lyhennyksiin. Kuukausimaksu on pudonnut viime aikoina. Ennen se oli huimat 8,50 €/kk.
 • Alussa tulee myös maksaa sopimuspalkkio, jonka suuruus on 0-2,9 % lainasummasta ja enimmillään 375 euroa.
 • Maksumuistutus on 5 euroa.
 • Sopimusmuutoksista peritään 70 euron maksu. Ei siis kannata joutua yllättäviin rahavaikeuksiin Big Bankin asiakkaana.
 • Jos lasku tilataan sähköpostiin tai e-laskuna verkkopankkiin, se on ilmainen. Paperilasku maksaa 2,50 euroa laskua kohden.

Miten Big Bankin lainoja haetaan

Big Bankin lainoja haetaan verkon kautta. Ensin pitää tunnistautua kotimaisilla verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen hakija ohjautuu Big Bankin omaan verkkopankkijärjestelmään. Siellä hän voi hakea lainaa ja suorittaa lyhennyksiä.

Hakemukseen tarvitaan mukaan todistus riittävästä tulotasosta. Asiakirjojen tulee olla pdf-, jpg- tai jpeg-muotoisia tiedostoja.

 • Palkansaaja todistaa tulotasonsa kolmen kuukauden palkkalaskelmalla.
 • Eläkeläinen näyttää kopion eläkepäätöksestä tai indeksikorotuspäätöksestä.
 • Yrittäjä puolestaan lähettää Big Bankille henkilökohtaisen verotuspäätöksensä ja sen erittelyosan sekä yrityksen viimeisimmän tilinpäätöksen.

Lainasumma siirtyy hakijan omalle pankkitilille viimeistään seuraavana pankkipäivänä, jos hakemus hyväksytään.

Huomaa, että Big Bankilta voi hakea lisälainaa, vaikka edellistä luottoa ei olisi vielä maksettu pois. Uusi laina voi olla jopa edullisempi kuin edellinen. Avoimien velkojen yhteissumma ei tosin saa nousta yli 25 000 euroon yhtä vastuullista henkilöä kohden (eli yhteishakijan kanssa raja on 50 000 euroa).

Mikä on Big Bankin yhdistelylaina?

Yhdistelylaina eli järjestelylaina on tavallinen Big Bankin vakuudeton kulutusluotto, jota haetaan erityistä tarkoitusta varten. Yhdistelylainan ideana on, että sillä maksetaan pois pikavippejä ja muita pieniä luottoja. Käytännössä sillä siis yhdistetään monta velkaa yhden lainan alaisuuteen.

Etuna yhdistelylainassa on, että se helpottaa velkojen hallitsemista ja vähentää usein niiden aiheuttamia kuluja. Laske kuitenkin aina tarkkaan, onko yhdistelylaina sinun tapauksessasi se ratkaisu, joka oikeasti katkaisee velkakierteen, vai kannattaisiko turvautua muihin vaihtoehtoihin.

Lainavertailu: Kannattaako Big Bank vai Ostosraha?

Big Bank on yksi monista keskisuuria ja suuria kulutusluottoja myöntävistä sivustoista Suomessa. Yksi kotimainen vaihtoehto Big Bankille on OPR:n omistama Ostosraha. Ostosraha myöntää 400 – 10 000 euron suuruisia lainoja jopa 10 vuoden maksuajalla.

Ostosraha tarjoaa siis pienempiä vippejä kuin Big Bank, kun taas Big Bankilta voi saada hyvinkin paljon isompaa kulutusluottoa.

Koron puolesta Ostosraha on huomattavasti Big Bankia kalliimpia verkkosivuilla annettujen tietojen perusteella. Toisaalta on syytä epäillä, että Big Bankin antamat nimelliskorot on arvioitu huomattavasti alakanttiin. On siis vaikea oikeasti arvioida, millaisilla lainasummilla Ostosraha on kalliimpi tai kannattavampi kuin virolainen kilpailijansa.

Lainavertailu 2: Kannattaako Big Bank vai Lainaamo?

Lainaamo tarjoaa hyvin samankaltaista luottoa kuin Big Bank. Hinta riippuu hakijan maksukyvystä ja muista riskiarvioon vaikuttavista muuttujista. Big Bankin tapaan Lainaamo arvioi nettisivuillaan luottojensa koron ilmeisesti alakanttiin.

Jos käytämme hintavertailussa kuitenkin molempien lainasivustojen julkaisemia tietoja, näemme, että Big Bank väittää olevansa paljon halvempi kuin Lainaamo. Itse asiassa jos Big Bankin antamat nimelliskorot ovat todellista vastaavia, se pystyy jopa kilpailemaan kivijalkapankkien tarjoamien vakuudettomien kulutusluottojen kanssa.

Esimerkiksi 10 000 euron laina 60 kuukauden maksuajalla on Lainaamossa koroltaan 9 % ja Big Bankilla 6,81 %. Tämä on molemmissa tapauksissa todellinen vuosikorko, johon sisältyvät kaikki lisäkulut.

Tällainen on Big Bankin talletustili

Big Bank tarjoaa myös talletustilejä. Toisin kuin useimmat talletustilit, Big Bankin tili ei ole sidottu markkinakorkoihin. Sillä on kiinteä korko, joka tuottaa tallettajalle määräaikaisen sopimuksen puitteissa sovitusti voittoa. Talletuksia suojelee 100 000 euroon saakka täysimääräisesti Viron Takuurahasto. Alkutalletuksen pitää olla vähintään 1000 euroa.

Talletustilin avaaminen ei maksa mitään eikä siitä peritä kuukausikuluja. Tosin jos asiakas haluaa nostaa rahansa pois tililtä ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä, Big Bank pitää rahoista 2 %.

Big Bank pystyy pitämään yllä säästötilien korkeita korkoja, sillä se sijoittaa rahat määräaikana tarjoamiinsa kulutusluottoihin. Tämä tarkoittaa, että Big Bankin tilille tehdyt talletukset tuottavat yhtiölle enemmän rahaa kuin vaikkapa asuntolainat tuottavat normaalille pankille. Nyt matalien viitekorkojen aikana Big Bankin talletustili on luultavasti yksi tuottoisimmista säästötileistä Suomessa. Big Bankilla määräaikaisten talletusten vuosikorko on noin 1,95 %.

Perinteisten pankkien lainat

Perinteiset kivijalkapankit, kuten Danske Bank, Nordea ja OP, tarjoavat kuluttajille vakuudetonta ja vakuudellista kulutusluottoa. Vakuudeton kulutusluotto on suuruudeltaan usein noin 5000-15000 euroa ja sen todellinen vuosikorko nousee harvoin 12 prosentin yli. Useimmissa tapauksissa pankin vakuudettomat lainat ovat halvempia kuin nettilainat. Nykyään pankkilainaa voi myös hakea usein suoraan verkkopankin kautta konttorissa asioimatta.

Pankkien vakuudelliset kulutusluotot puolestaan ovat markkinoiden halvimpia kulutusluottoja. Big Bank tai Lainaamo tai Ostosraha ei pysty tarjoamaan yhtä edullista vuosikorkoa kuin pankit tarjoavat vakuuksia vastaan. Vakuudellisten lainojen tueksi tarvitaan yleensä asunto-omaisuutta tai hyviä arvopapereita. Vakuus vähentää rahoituslaitokselle koituvaa luottotappion riskiä, jolloin kuluttajalle voidaan myöntää erittäin matalaa korkoa.

Bigbank.fi yhteystiedot

Asiakaspalvelun puhelin: 09 4259 9691
Sähköposti: [email protected]
Skype-tunnus: bigbankfi

Postiosoite:
Bigbank
PL 334
00101 Helsinki