Etusivu » Bank Norwegian

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Bank Norwegian

Bank Norwegian tarjoaa suomalaisille isoja kulutusluottoja, luottokortteja ja säästötilejä. Tässä luotettava arvio Norwegianin lainoista ja muista tuotteista.

Bank Norwegianin kulutusluotot:

  • Lainasumma on 1000 – 60 000 €. Luotto on vakuudetonta ja sitä voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa.
  • Maksuaika on max. 15 vuotta. Tarjolla olevat maksuaikavaihtoehdot riippuvat lainasumman suuruudesta.
  • Alaikäraja on 23 vuotta. Maksuhäiriö on este lainan hakemiselle.
  • Bank Norwegian on norjalainen rahoitusyhtiö, joka tekee yhteistyötä Norwegian-lentoyhtiön kanssa. Lentoyhtiö omistaa 20 % Bank Norwegianista.

Isot vakuudettomat kulutusluotot ovat Bank Norwegianin alaa

Bank Norwegian kilpailee isojen vakuudettomien kulutusluottojen markkinoilla. Se ei siis myönnä varsinaista pikavippiä eikä myöskään tarjoa tililuottoja, jotka ovat netin lainamarkkinoilla nykyään kovin suosittuja. Isojen vakuudettomien kulutusluottojen etuna on, että ne ovat perinteisiä pikavippejä halvempia. Norwegianin luotto ei kuitenkaan hyvällä tahdollakaan voi sanoa halvaksi.

Bank Norwegianin lainasummat ovat parhaimmillaan erittäin isoja. Harvalta yritykseltä on mahdollista saada 60 000 euron vakuudetonta kulutusluottoa, mutta niin vain Norwegian tällaista tuotetta tarjoaa.

Bank Norwegianin lainojen hinnat

Bank Norwegian -lainan hinta koostuu nimelliskorosta, avausmaksusta ja kuukausimaksusta.

  • Vuosittainen nimelliskorko vaihtelee merkittävästi hakijalle tehtävän luottokartoituksen perusteella. Se liikkuu välillä 6,99 % – 21,99 %. Korkoa lyhennetään kuukausittain. Huomaa, että todellinen vuosikorko on Norwegianin pienten lainojen tapauksessa enimmillään jopa 36,88 %.
  • Avausmaksu on 45 tai 95 euroa riippuen lainan suuruudesta. Tämä ei ole kovin merkittävä lisä ison luoton hintaan. Joillakin kilpailijoilla, jopa pankeilla, avausmaksu voi olla satoja euroja.
  • Kuukausimaksu on 5 euroa. Mitä pidemmällä maksuajalla lainaa haetaan, sitä merkittämmäksi kuukausilisän osuus muodostuu. Kymmenen vuoden maksuajalla kuukausittainen lisä on jo 600 euroa.

Koska lainan nimelliskorko riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta, lainavertailun tekeminen ilman hakemuksen lähettämistä on vaikeaa. Käytämme tässä artikkelissa Bank Norwegianin itse ilmoittamia esimerkkilukuja. Niihin kannattaa suhtautua varauksella.

Bank Norwegianin lainataulukko

Seuraavaan taulukkoon on koottu arvioitu kuukausierä Bank Norwegianin eri lainoille.

 

3 vuotta7 vuotta15 vuotta
5000 €180 €
10 000 €354 €199 €
20 000 €392 €285 €
60 000 €845 €

 

Tämän taulukon pohjalta voit arvioida, minkä suuruiseen ja minkä pituiseen lainaan sinulla on varaa. Kannattaa aina mitoittaa laina-aika niin, että maksaa velan pois mahdollisimman nopeasti. Näin voi säästää jopa tuhansia euroja kuluissa.

Muista myös, että Norwegianin lainojen nimelliskorot vaihtelevat valtavasti. Siksi myös kuukausittaisen lyhennyksen suuruus voi heitellä merkittävästi asiakkaan taloudellisesta tilanteesta riippuen.

Bank Norwegianin kulutusluoton hakuohje

Bank Norwegian -kulutusluottoa voi hakea vähintään 23-vuotias henkilö, joka on ollut Suomen Väestötietorekisterissä ainakin kolmen vuoden ajan. Maksuhäiriöt ovat este lainan myöntämiselle.

Bank Norwegianin lainaa haetaan nettilomakkeella. Haun yhteydessä lainayritykselle ilmoitetaan haluttu lainatyyppi sekä omat henkilötiedot. Hakemukseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Tämä vastaa sähköisessä asioinnissa henkilöllisyystodistuksen näyttämistä.

Huomaa, että Bank Norwegianin lainoja voi hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Näin mahdollisuus isomman lainan saamiselle kasvaa. Yksittäisen hakijan voi olla hyvin vaikea saada yli 10 000 euron luottoa, jos henkilökohtainen talous  ei ole äärimmäisen vakaalla pohjalla.

Lainojen yhdistäminen Bank Norwegianin lainalla

Bank Norwegian tarjoaa vakuudetonta kulutusluottoaan myös lainojen yhdistämisen avuksi eli järjestelylainaksi. Järjestelylainan avulla kuluttaja voi yhdistää monta pientä ja kallista luottoa yhdeksi isommaksi. Yleensä järjestelylainaa käytetään pikavippien ja luottokorttivelkojen yhdistämiseen.

Järjestelylainan ideana on katkaista velkakierre. Kun monta lainaa kootaan yhden luoton alle, saavutetaan mahdollisesti tiettyjä etuja, jotka helpottavat taloudellista painetta:

  • Velan hallitseminen helpottuu, kun asiointi tapahtuu yhden velkojan kanssa.
  • Kuukausittaiset maksuerät ovat yleensä matalampia kuin monen pienen lainan kootut erät.
  • Vuosikorko on isossa luotossa yleensä matalampi kuin pienessä.

Koska Bank Norwegianin vakuudettomat kulutusluotot eivät ole yleensä yhä halpoja kuin pankkilainat, kannattaa olla tarkkana sen suhteen, kuinka merkittävää säästöä Norwegianin järjestelylainalla oikeasti saavuttaa. Huomaa myös, että pienten ja lyhyiden luottojen yhdistäminen isoksi ja pitkäaikaiseksi lainaksi voi lisätä velan kokonaishintaa. Mitä pidempi maksuaika lainalla on, sitä enemmän korkokuluja ja kuukausittaisia tilinhoitomaksuja pääsee kerääntymään.

Santander on Bank Norwegianin kovin kilpailija

Bank Norwegianin kovin kilpailija nettilainojen markkinoilla on espanjalainen Santander, joka tunnetaan parhaiten autolainojen myöntäjänä. Santander myöntää hyvin samankaltaisia lainoja kuin Norwegian.

Santander tarjoaa suomalaisille vakuudetonta lainaa skaalalla 2000 – 50 000 euroa. Toisin sanoen asteikko on marginaalisesti suppeampi kuin Bank Norwegianilla. Santanderin maksuajat ovat 2-10 vuotta eli tässäkin suhteessa tarjolla on hieman vähemmän vaihtoehtoja kuin Norwegianilla.

Santander on kuitenkin parhaimmillaan halvempi kuin Bank Norwegian. Toki Santanderin, kuten Norwegianinkin, tarkka hinta riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta. Todellinen vuosikorko liikkuu välillä 4,17 % – 28,22 %. Tähän sisältyy nimelliskorko ja kaikki muut kulut. Monille hakijoille Santander onkin parempi vaihtoehto kuin Bank Norwegian. Totuus selviää kuitenkin vain kilpailuttamalla eli pyytämällä eri lainayrityksiltä tarjous, joista voi sitten valita itselleen parhaan.

Vielä halvempaa lainaa saa kivijalkapankeista

Sekä Santander että Bank Norwegian häviävät kuitenkin useimmissa tapauksissa kivijalkapankeille, kuten Nordealle, OP:lle ja Danske Bankille. Pankista lainaa on vaikeampi hakea kuin nettirahoittajilta, mutta palkintona saa matalamman koron. Nykyään monien pankkien kulutusluottoja voi myös hakea helposti netin kautta.

Huomaa, että etenkin pankkien vakuudelliset kulutusluotot ovat edullisempia kuin mitkään vakuudettomat vaihtoehdot. Eli jos kuluttajalla on mahdollisuus asettaa luotolle vakuus, kuten asunto-omaisuutta, tämä kannattaa tehdä. Näin voi säästää helposti tuhansia euroja ison kulutusluoton hinnassa. Vakuudellisen kulutusluoton hinta neuvotellaan aina tapauskohtaisesti.

Pankeista ei yleensä saa niin isoja vakuudettomia kulutusluottoja kuin Norwegianilta ja Santanderilta. Muutaman tuhannen euron tai enintään 20 000 euron vakuudettomat lainat kuitenkin hoituvat helposti, ja hinta on edullisempi kuin Norwegianilla tai Santanderilla. Pankkien vakuudettomien kulutusluottojen todellinen vuosikorko liikkuu suunnilleen 6-12 prosentin välimaastossa.

Bank Norwegian -luottokortti

Bank Norwegian myöntää myös luottokortteja. Ne ovat kiinnostavia lähinnä Norwegian-lentoyhtiön kanta-asiakkaille. Luottokortti kerryttää nimittäin CashPoints-pisteitä, joita voi käyttää Norwegianin lentojen ostamiseen. Jokainen ostos kerryttää CashPoints-pisteitä 0,5 – 1,0 % summasta, ja Norwegianin lentoja ostettaessa pisteitä kertyy jopa 10 %.

Norwegianin luottotili on suuruudeltaan enintään 10 000 euroa. Siitä ei peritä avausmaksua eikä vuosimaksua. Luottokortin käyttäminen ostosten tekemiseen ei myöskään maksa mitään.

Luottokortin vuosikorko riippuu luonnollisesti luottotilin käyttötavasta. Mutta arvion mukaan todellinen vuosikorko on 21,92 %, kun velkaa on 1500 euroa ja maksamiseen käytetään 12 kuukautta aikaa.

Luottokorttia voi hakea 23 vuotta täyttänyt henkilö, joka on ollut vähintään kolme vuotta Suomen Väestötietorekisterissä. Ehdot ovat siis vastaavat kuin Bank Norwegianin kertalainoissakin.

Bank Norwegian -säästötili

Bank Norwegian tarjoaa lainojen ja luottokorttien lisäksi säästötilejä. Nykyään euribor-korot ovat olleet pitkään miinumerkkisiä, joka tarkoittaa, että tilisäästäminen on ollut pankeissa erittäin kannattamatonta.

Bank Norwegian tarjoaa kuitenkin säästötileilleen kiinteää talletuskorkoa. Korko on 0,75 %. Minimitalletusta ei ole eli säästämisessä pääsee alkuun todella pienellä alkupääomalla.

Bank Norwegianin säästötileillä ei ole myöskään nostorajoitteita. Voit ottaa rahat takaisin käyttötilillesi koska tahansa ilman sakkomaksua. Tilistä ei peritä vuosimaksua, ei kuukausimaksua eikä avausmaksua.

Kyseessä on siis oikeasti ihan kiinnostava, yksinkertaisella periaatteella toimiva säästötili, joka on helppo avata ja jota on helppo käyttää.

Onko Bank Norwegian kaatumassa?

Etenkin säästötiliasiakkaita saattavat huolestuttaa huhut Norwegianin talousvaikeuksista. Jos rahat on talletettu Bank Norwegianin huomaan, saako niitä konkurssin sattuessa takaisin?

Kaikeksi onneksi Bank Norwegian kuuluu Norjan talletussuojan piiriin. Kaikki talletukset kahteen miljoonaan kruunuun (noin 205 000 euroa) saakka on vakuutettu. Jos Bank Norwegian ajautuisi konkurssiin, Norjan valtio maksaisi tuon rajan sisäpuolelle jäävät talletetut rahat korkoineen takaisin asiakkaille seitsemässä vuorokaudessa.

Norwegianin mahdolliset talousvaikeudet eivät siis uhkaa useimpien tallettajien omaisuutta.