Etusivu » Autolaina

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49 € avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %. Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 500 € ja takaisinmaksuajan 1 vuosi on kuukausierä 51.5 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 617,97 €. Todellinen vuosikorko 48.78 % . Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 5 kk ja 15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60.000 €.

Autolaina

Auto on monille kallein asia, jonka he elämänsä aikana hankkivat. Harvalla on kuitenkaan rahaa maksaa autoa suoraan, jolloin täytyy hankkia autolaina.

Mikä on autolaina?

Autolaina on kulutusluotto. Se ei kuitenkaan ole mikä tahansa kulutusluotto, sillä sitä tarjotaan yksinomaan auton hankkimista varten. Useimmilla pankeilla onkin tarjolla erillinen muista kulutusluotoista poikkeava autolaina. Auton voi tietenkin hankkia myös muunlaisella kulutusluotolla, mutta yleensä niiden ehdot ovat tiukemmat muuten tiukemmat – maksuaikaa ei ole yhtä paljon tai korko on häijympi.

Autolainojen maksuajat vaihtelevat, mutta tyypillisesti ne liikkuvat kahden ja viiden vuoden välimaastossa. Korko on viitekorkoineen ja marginaaleineen noin 5-10 % maksuajasta ja muista tekijöistä riippuen.

 

Miten autolainaa haetaan?

Autolaina myönnetään aikuiselle henkilölle, jolla on säännölliset tulot ja puhdas luottorekisteri. Takaajista voi olla etua lainaa haettaessa.

Erillistä vakuutta autolainaan ei varsinaisesti tarvita. Autoa ei kalleudestaan huolimatta voi tarjota vakuudeksi oikeastaan mihinkään lainaan, sillä se ei ole kiinteää omaisuutta. Onneksi autolainan kohdalla tehdään poikkeus. Usein lainalla hankittu auto toimii vakuutena lainalle, eli jos lainaa ei makseta takaisin, auto siirtyy pankin haltuun. Kuitenkaan kaikki pankit eivät kaipaa autolainalle minkäänlaista vakuutta.

Autolainaa tarjoavat pankit, kuten Nordea, Sampo Pankki ja Osuuspankki. Lisäksi muut lainafirmat, kuten Santander ja Freedom Rahoitus auttavat autonhankkijaa. Monilla autokauppiailla on myös omat autolainansa ja toisinaan jopa automerkeillä, kuten Toyotalla.

Autoleasing

Autolaina ei ole ainoa keino hankkia uusi auto. Autoleasingin avulla kuluttaja voi vuokrata auton käyttöönsä vaikkapa pariksi vuodeksi. Tämä voi olla vapaampi ja rennompi vaihtoehto joillekin ihmisille. Autoleasingia on kahta lajia – huoltoleasing ja rahoitusleasing. Huoltoleasingissä asiakas saa rahallista etua siitä, että ei käytä autoa liikaa. Ennakkoarvioita aktiivisemmasta ajelusta pitää vastaavasti pulittaa ekstraa. Rahoitusleasingissä asiakas maksaa itse auton huollot ja vuokrakauden lopussa auton markkina-arvo arvioidaan. Kulkupelin kunnosta riippuen asiakas saa tällöin bonusta tai mätkyjä.