Etusivu » Asuntolainamarkkinat hiipuvat, mutta vain hieman

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Asuntolainamarkkinat hiipuvat, mutta vain hieman

Suomalaisten into hankkia asuntolainoja on Helsingin Sanomien mukaan hiipumassa. Mistä tämä kielii? Onko syytä huolestua kansantalouden tilasta? Lue lisää.

Uusia asuntolainoja yhä vähemmän

Marraskuussa 2013 suomalaiset ottivat 1,2 miljardia euroa uutta asuntolainaa. Tämä on 400 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntolainojen yhteismäärä jatkoi silti yhä kasvua, mutta vain 2,6 prosenttia. Ihmiset ovat myös hidastaneet takaisinmaksuaan, joten viime kuukausina keskimääräistä harvempi asuntolaina on saatu maksettua loppuun.

Myös yrityslainoja otettiin vuoden 2013 marraskuussa 2,5 miljardia euroa eli puoli miljardia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuntolainakanta oli marraskuu lopussa kokonaisuudessaan 88,3 miljardia euroa. Kulutusluottokanta on huomattavasti tätä pienempi, ”vain” 13 miljardia. Muita lainoja oli yhteensä 15 miljardia. Tämä kuvastaa asuntolainojen tärkeää roolia Suomen rahoitusalan pyörittämisessä.

Mistä tämä johtuu?

Yksinkertainen vastaus kysymykseen kuuluu: ihmiset ovat varovaisia. Talousnäkymät ovat alati epävarmat ja vaikka asuntolainojen korot ovat tasaisesti pohjalukemissa, ihmiset eivät mielellään ryhdy suuriin taloudellisiin sitoumuksiin nykyisessä taloustilanteessa. Lainaaminen on ollut ylipäätään laiskaa koko vuoden 2013 eikä vuosi 2014 näyttäisi tuovan helpotusta tilanteeseen.

Lue lisää:
Suomalaiset ottivat aiempaa vähemmän asuntolainaa (Helsingin Sanomat)