Etusivu » ASP-laina on liian pieni asunnon ostamiseen

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

ASP-laina on liian pieni asunnon ostamiseen

Korkotuettujen asuntosäästötilien eli ASP-lainojen suosio kasvaa. Mutta etenkin pääkaupunkiseudulla ASP-laina on liian pieni asunnon ostamiseen. Lue tästä, mikä neuvoksi, kun pitää hankkia lisärahoitusta.

ASP-lainan suosio on kasvussa

Korkotuettu ASP-laina on tarkoitettu ensiasunnon ostamiseen. Viime vuonna yli 3000 nuorta aikuista nosti ASP-säästöjensä tukemana halpaa ASP-asuntolainaa. Lainoista yli kolmannes nostettiin pääkaupunkiseudulla. Vuosikymmenen alussa ASP-lainoja myönnettiin alle puolet nykyisestä määrästä, joten suosion nousu on ollut huomattavaa.

Pääkaupunkiseudulla ASP-laina ei riitä

Pääkaupunkiseudulla ASP-lainan enimmäismäärä on 145 000 euroa. Useimmille ensiasunnon ostajille tämä ei riitä. Vain edulliset putkiremonttikohteet saattavat mahtua lainan piiriin. Yleensä joudutaan ottamaan lisärahoitusta.

Monissa tapauksissa lisärahoitusta haetaan vanhemmilta tai sukulaisilta. Osa ostajista järjestää puuttuvat rahat omista säästöistään. Myös pankki voi astua apuun ja myöntää ostajalle lisälainaa vähemmän edullisella sopimuksella.

ASP on kannattava säästömuoto

Vaikka ASP-lainan yläraja ei ole aivan nykyisten asuntohintojen tasalla, se on erittäin hyödyllinen väline nuorelle asuntosäästäjälle. ASP-säästöille myönnetään 2-4 % lisäkorko. Sen ja lainaan liittyvien muiden etujen ansiosta nuoren on mahdollista säästää helposti tuhansia euroja koko lainan ajalla.

Huomaa kuitenkin, että ASP-lainaan vaadittavat säästöt on pystyttävä tallettamaan ennen 31. ikävuotta. Muuten edullinen laina menee sivu suun.

Lue myös:
ASP-lainat kasvussa (Mtv3.fi)
ASP-laina (Wikipedia)