Etusivu » Älä anna pankkitunnuksiasi äidille!

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Älä anna pankkitunnuksiasi äidille!

Omien pankkitunnusten luovuttaminen läheisellekään ihmiselle ei ole järkevää tai suositeltavaa. Edes omaan äitiin ei luottaa. Tämän osoitti jälleen savolaisnaisen tapaus, josta Savon Sanomat uutisoi muutama päivä sitten. Lue lisää alta.

Savolaisnainen petkutti tytärtään

Äiti oli pyytänyt tyttäreltään lainaan verkkopankkitunnuksia yhden pikavipin nostamista varten. Tytär oli suostunut, mutta ei selvästi tiennyt, mihin ryhtyy. Nainen ei tyytynyt käyttämään pankkitunnuksia vain yhteen vippiin, vaan nosti tyttärensä nimissä pikavippiä 15 kertaa, kaiken kaikkiaan 1620 euron edestä lainaa kahden kuukauden aikana.

Äiti oli myös ajanut autoa ajokortitta ja 1,7 promillen humalassa ja jäänyt kiinni.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen 80 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 120 euron sakkoihin. Syytteinä olivat petos ja törkeä rattijuopumus.

Vastaavia tapauksia on enemmänkin

Savolaisnaisen tapaus oli sentään melko vähäpätöinen. Suomessa tapahtuu todella törkeitä petoksia ja identiteettivarkauksia, joissa tietämättömän uhrin nimissä otetaan valtavasti lainaa.

Aiemmin tänä vuonna salolaiset isä ja poika valitsivat uhrikseen entuudestaan tuntemattoman eläkeläismiehen. He suostuttelivat tämän perustamaan verkkopankkitunnukset ja tämän jälkeen käyttivät tunnuksia vippien ottamiseen ja verkkomaksujen tekemiseen. Uhrilla oli alun perin puhtaat luottotiedot, joten verkkopankkitunnuksilla onnistuttiin keräämään yli 60 000 euron suuruinen velka ennen kuin asiaan päästiin puuttumaan.

Uhrin sukulaiset pidettiin tarvittavan kauan tietämättöminä vakuuttelemalla heille, että kaikki on kunnossa. Eläkeläinen uhri oli toipuva alkoholisti ja hänet pidettiin kontrollissa tuomalla hänelle jatkuvasti viinaa. Tämä on ollut aivan poikkeuksellisen törkeä petos joka suhteessa.

Samassa yhteydessä parivaljakko ilmeisesti petkutti pojan entiseltä koulukaverilta yli 10 000 euroa vastaavalla keinolla.

Etulainaa kehottaa ihmisiä olemaan koskaan antamatta verkkopankkitunnuksiaan muille ihmisille, edes omille perheenjäsenille. Ja perheen vanhusten perään kannattaa katsoa sen verran, etteivät huijarit pääsee hyväksikäyttämään heitä.