Etusivu » Pikavippien henkilötakaukset on kielletty, Ainalaina siirtyy tililuottoihin

Aloita lainan hakeminen tästä:

Ladataan..
1. Täytä hakemus

Valitse haluamasi lainasumma ja täytä nopea hakemus: ei hakemusliitteitä tai verkkopankkitunnistautumista!

2. Valitse sopiva laina

Selaa henkilökohtaisia lainatarjouksiasi, ja valitse lainoista se jonka koron ja kuukausierän koet parhaaksi. Jos et ole tarjontaan tyytyväinen, voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään sitoumuksia.

3. Nosta rahat tilillesi

Viimeistele hakemus tunnistautumalla valitsemasi pankin tai luotonantajan palveluun. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat tilitetään yleensä välittömästi.

Pikavippien henkilötakaukset on kielletty, Ainalaina siirtyy tililuottoihin

Henkilötakauksella varustettuja pikavippejä kaupannut Ainalaina on päättänyt muuttaa lainatarjontaansa kuluttajaviranomaisen puututtua maksullisten takauspalvelujen hinnoitteluun. Miksi näin tapahtui? Ja millaista kulutusluottoa Ainalaina nyt tarjoaa? Me selvitimme. Jatka lukemista.

Siirry Ainalainan sivuille >>

 

Tällaista Ainalainan pikavippi oli ennen

Kun vuonna 2013 perinteiset pikavipit kiellettiin ja pienlainoille asetettiin noin 50 % korkokatto, Ainalaina jatkoi vippien tarjoamista. Se kuitenkin kätki osan lainan korkokuluista ”vapaaehtoiseen” takauspalveluun. Käytännössä hakijan piti maksaa jopa yli 20 euroa takauksesta.

Ainalainan virallisen selityksen mukaan takauspalvelua ei ollut pakko valita, vaan vippiä oli mahdollista nostaa myös oikealla henkilötakauksella – eli jos sai kaverinsa takaamana laina. Mutta kuinka moni vippiä hakeva henkilö on tilanteessa, jossa voisi enää kääntyä kaverin puoleen ja pyytää apua raha-asioissa? Miltei kaikki Ainalainan asiakkaat turvautuivat maksulliseen takaukseen.

 

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ärjäisee

Kilpailu- ja kuluttajavirasto teki vuonna 2014 selkeän kannanoton, jonka mukaan maksulliset henkilötakaukset eivät ole lainasta erillinen tuote, vaan ne pitäisi laskea mukaan lainan todelliseen vuosikorkoon.

Jo kesällä 2014 ensimmäinen vakuudellisia vippejä tarjoava sivusto Vippi24 vedettiin alas markkinaoikeuden vaatimuksesta. Nyt myös Ainalaina on seurannut perässä, tosin sivusto on yhä toiminnassa, vain eri lainatuotteilla varustettuna.

Pankkien ulkopuoliset lainayritykset joutuvat muokkaamaan valikoimaansa jatkuvasti sen mukaisesti, millaisia rajoituksia viranomaiset kulloinkin niille asettavat. Esimerkiksi vanhanmalliset pikavipit eivät ole enää kovin yleisiä.

Eräät virolaisomisteiset lainasivustot, kuten Glee.fi ja Orkia.fi, näyttävät kuitenkin yhä taistelevan viranomaista vastaan. Ne tarjoavan maksullisella takauksella varustettuja pikavippejä. Kuinka kauan tämä toiminta saa jatkua, ennen kuin markkinaoikeus siihen puuttuu? Tämä jää nähtäväksi.

 

Tällaista on uusi Ainalaina Gold -tililuotto

Ainalaina on siirtynyt tarjoamaan monen muun lainasivuston tavoin tililuottoja. Tililuotto on luottokortin tapaan toimiva lainatili, jolta asiakas voi nostaa vapaasti rahaa aina tarpeen mukaisesti – sopimuksessa määriteltyyn limiittiin saakka.

Laina maksetaan takaisin joko saman tien, jolloin sille kertyy vähemmän korkokuluja. Tai sitten vähitellen kuukausierinä, jolloin korkoa kertyy enemmän. Huomaa, että Ainalaina Gold maksetaan takaisin verrattain isoissa erissä. Kuukausierän suuruus on puolet lainan määrästä.

Kun lainatili on kerran avattu, sitä voi nostaa nopeasti vaikkapa tekstiviestillä, jolloin rahat siirtyvät asiakkaan pankkitilille muutamassa minuutissa.

Ainalaina Gold -tililuoton suuruus on lainamarkkinoiden tyypillisen normin mukainen 2000 euroa. Nostojen suuruus on 50-2000 euroa. Lainaa voi hakea kuka vain yli 21-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jonka maksukyky on riittävä eikä luottotiedoissa ole ongelmia.

Ainalainan tililuoton kulut koostuvat 23 % nostoprovisiosta ja 25 % vuosikorosta avoimelle lainalle. Avausmaksuja tai kuukausikuluja ei ole.

Lainatilistä vastaa vuodesta 2006 asti toiminut kulutusluottoyritys Netford Capital.