Internetissä asioiminen on nykypäivää, mutta nettiostoksilla käymiseen tarvitaan yleensä luottokortti. Luottokortit ovat myös kätevä tapa hoitaa päivittäisiä raha-asioita, sillä ne lisäävät joustavuutta. Jokaista hieman suurempaa kulutuskohdetta varten ei tarvitse tehdä erillistä lainahakemusta. Kuluttajan tehtäväksi jää pitää huoli, ettei hän ota enempää luottoa kuin mitä on varaa maksaa takaisin.

Tietoa luottokorteista

Sivustoltamme löytyy runsaasti tietoa maksukorteista ja luottokorteista. Voit joko lukea tarkemmin yksittäisistä luottokorteista tai vertailla luottokortteja erillisellä luottokorttien vertailusivulla.

DFC Blue Card

DFC BlueCard MasterCard on luottokortti , jolla voit tehdä ostoksia kaikkialla maailmassa. Kortin luottoraja on 200-500 euroa valintasi mukaan. Ei avaus- tai vuosimaksuja mutta vaatii moitteettomat luottotiedot. 

  • Asiakas tekee lainahakemuksen verkossa ja myönnetty laina toimii jatkossa kortin luottorajana.
  • Asiakas saa luottorajasta nopean päätöksen heti hakemuksen yhteydessä.
  • Kortti toimitetaan noin viikon kuluessa hakemuksen ja tuloselvityksen tekemisestä, ja kortti on
  • käyttövalmis heti.

Hae tästä DFC BlueCard Mastercard!

Luottokortti ilman luottotietoja

Oikeaa luottokorttia ei myönnetä kuluttajille, joiden luottotiedot eivät ole kunnossa. Tätä nyrkkisääntöä saattaa olla mahdollista kiertää CellClub.eu -sivuston kaltaisten palveluiden avulla. Sivustolta on mahdollista tilata prepaid-Mastercard, jolla ei ole luotto-ominaisuutta, vaan kortille ladataan rahaa ennakkoon. Kyseessä ei siis ole oikea luottokortti, joten sen voi saada ilman luottotietojen tarkistamista. Kortti toimii maksuvälineenä aivan samalla tapaa kuin ”oikea” Mastercard.

CellClub.eu on yritys, joka tarjoaa asiakkailleen Prepaid-Mastercardin. Kyseessä ei ole luottokortti, ja kortin voi saada ilman luottotietojen tarkistamista. Kortille voit ladata rahaa netissä verkkopankin kautta tai puhelimella. Kortille ladattua rahaa voi käyttää ostamiseen tavallisissa kaupoissa sekä internetissä. Kortti toimii myös pankkiautomaateissa eli voit nostaa kortilta rahaa missä tahansa maailmassa. Prepaid Mastercardia voi käyttää mm. hotelli- ja lentovarauksiin, joissa vaaditaan luottokortti.

Hae tästä CellClub.eu – Prepaid MasterCard!

Luottokortti autoilijalle

St1 Visa on luottokortti autoilijalle. Kaikki ostokset, joita teet St1 Visa -kortilla kerryttävät etua ja tarkoittavat sinulle edullisempaa polttoainetta St1- ja Shell -asemilla. Kortilla on mahdollista säästää jopa 3,5 senttiä per litra polttoainekustannuksissa St1- ja Shell-asemilla. Ensimmäisen puolen vuoden ajan St1- ja Shell-asemilla tehdyt ostokset kerryttävät 2% etua ostosten summasta ja tämän jälkeenkin 1%. Kaikkialla muualla tehdyistä ostoksista saat St1 Visalla 0,5% etua, olipa kyseessä ruoka, ulkomaanmatka tai vaikkapa nettikaupoissa tehdyt ostokset. Paikkoja edun kerryttämiseen riittää, sillä St1 Visa hyväksytään maksuvälineenä noin 30 miljoonassa ostopaikassa ympäri maailman. Kertyneet edut hyvitetään St1 Visa -laskulla uusista St1- ja Shell-asemilla tehdyistä ostoksista. Näin saat aina vaikkapa bensiiniä kaupan päälle. Kortissa ei ole avaus- eikä vuosimaksua.

Luottokortit: Visa / Eurocard / Mastercard / Diners Club / American Express

Voiko opiskelija saada luottokortin?

Kyllä voi, lue lisää luottokortista opiskelijalle.

Mitä vaatimuksia liittyy luottokortin saantiin?

Yleisimpiä vaatimuksia ovat noin 20 vuoden ikä, säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Jotkin luottokortit vaativat korkeampia ansiotuloja kuin toiset. Esimerkiksi American Express Gold -kortti edellyttää yli 30 000 euron vuosituloja ja Platinum-kortti jopa 50 000 vuosieuron tuloja. Tulorajat eivät kuitenkaan ole kiveen kirjoitettuja ja niistä on mahdollista neuvotella.

Luoton maksaminen takaisin

Luottokorttien korot ovat selvästi matalampia kuin pankkien ulkopuolisissa kulutusluotoissa tai pikalainoissa. Yleensä lainan voi maksaa takaisin useassa erässä. Osa korteista, kuten American Express, voi rajoittaa tätä ominaisuutta ja oletusarvoisesti edellyttää korttilaskun maksamista kuukauden sisällä.

Etua.fi ja luottokorttien kilpailuttaminen

Etua.fi-sivusto tarjoaa ilmaisen mahdollisuuden kilpailuttaa luottokorttihakemus. Ikävä kyllä sivuston yhteistyökumppaneiden määrä on rajoitettu, joten parhaan tuloksen saa ottamalla itse yhteyttä pankkeihin ja tiedustelemalla heidän korttiensa hintoja.

Hae luottokorttia heti!

Luottokorttien vertailu

Luottokorttien hintavertailu

Taloussanomien Suomen Rahatiedolla teettämä ja kesällä 2012 julkaista luottokorttien hintavertailu havainnollistaa, miten suuret erot luottokorttien kuluissa on. Vertailu on suoritettu 2000 euron luottosummalla ja kustannukset on laskettu 12 kuukauden aikatähtäimellä. Huomioi, että Sampon ja Nordean luottokortteihin saattaa tietyin ehdoin sisältyä usean euron kuukausimaksu.

Luottokortti

Marginaali

Todellinen
korko

Kokonais-
kustannukset

S-Etukortti Visa

6,00%

6,80%

135 e

Sampo Pankki MasterCard

7,00%

7,80%

155 e

Nordea MasterCard

7,50%

8,30%

165 e

Tapiola MasterCard

6,50%

8,50%

169 e

Hypo Visa

5,95%

8,50%

170 e

POP Pankki Visa

6,00%

8,90%

177 e

Handelsbanken MasterCard

7,00%

9,50%

190 e

Eurocard Gold

7,00%

9,90%

198 e

Ålandsbanken MasterCard

7,00%

10,50%

209 e

Aktia Pankki Visa

7,50%

10,60%

212 e

Nooa Säästöpankki Visa

7,00%

11,10%

221 e

Helsingin Op Visa

7,00%

11,40%

227 e

Diners Club

9,00%

11,90%

238 e

K-Plussa MasterCard

9,50%

12,70%

253 e

Stockmann MasterCard

10,00%

12,90%

257 e

Ykkösbonus MasterCard

11,50%

14,10%

281 e

Tuohi MasterCard

12,00%

15,80%

315 e

Mitä taulukko kertoo?

  • Luottokortin marginaali ja lainan todelliset kulut eivät kulje aina käsi kädessä edes saman luottokorttityypin kohdalla: POP Pankin ja S-Pankin Visan marginaali on sama, mutta kokonaiskulut ovat POP Pankilla 30 % korkeammat.
  • Luottokorttivelkojen kuluissa on suuria eroja. Väärä valinta nostaa lainan kustannukset 2,5-kertaisiksi.
  • Luottokorttien hinnat ovat noususuunnassa. Vertaa taulukkoa vuoden 2011 ja 2010 hintoihin.
  • Ennen muuta taulukosta selviää, että kauppaketjujen omat MasterCardit ovat kaikkein kannattamattomin vaihtoehto luottokortin hankkijalle. Eli kierrä Tuohet ja Stockmannit kaukaa. Ota sen sijaan pankin oma MasterCard tai Visa S-Etukorttina. Ottaen huomioon että S-Pankki on komeillut jo kauan luottokorttivertailujen voittajana, heidän korttiaan voi suositella erityisellä lämmöllä.
Jaa artikkeli kavereillesi