Tervetuloa hakemaan lainaa ilman vakuuksia. Sivustomme yhteistyökumppanit tarjoavat pikavippejä 100 – 700 € sekä keskisuuria kulutusluottoja 1000 – 35 000 €. Olemme koonnet tähän artikkeliin luotettavaksi havaittuja lainantarjoajia ja edullisimmat lainat. Valitse alla olevasta listasta sopiva vaihtoehto ja hae lainaa! (Artikkelin tiedot ja tarjoukset on päivitetty 12.02.2014)

Tuorein lainatarjous

Hae lainaa!
Hae lainaa!

Luottoa jopa 5 000 € asti

Edullinen jopa 5000€ jatkuva luotto Euroloanilta. Ikäraja vain 18v. Rahat tilille heti.

Hae lainaa!
Hae lainaa!

Luottoa jopa 35000 € asti kilpailuttamalla

Edullinen jopa 30000€ kulutusluotto Freedom Rahoitukselta. Ikäraja 24v.

Esittelemme ensin muutaman nopean lainan, jotka voit saada heti tilille, tämän jälkeen hieman edullisemmat netistä haettavat kulutusluotot. Viimeiseksi esittelemme pankkien vakuudelliset kulutusluotot, jotka ovat hitaimpia hakea, mutta edullisimpia.

Jos haluat rahat heti tilille 50€ – 2500€

Haluatko rahat tilille 15 minuutin kuluessa? Nämä lainat ovat kalliita, mutta et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Nopean verkkohakemuksen avulla saat rahat välittömästi tilillesi.

Näitä vakuudettomia lainoja varten ei tarkisteta tulotasoa, vain henkilöllisyys ja luottotiedot.

Edullisimmat lainat 500 – 30000 € ilman vakuuksia

Seuraavat lainasivustot tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja. Näidenkin hakeminen onnistuu netin välityksellä. Nämä lainat ovat kuitenkin kalliimpia kuin pankkien vakuudettomat kulutusluotot, joista löydät vertailun alempaa. Nopsalainan, Joustolainan ja Aasan korot vaihtelevat 9 – 15 % välillä, siinä missä pankista voit saada lainaa jopa alle 5 % korolla.

Näiden vakuudettomien lainojen hakemiseen tarvitset säännölliset tulot. Lainaa saa nopeasti, hakeminen onnistuu netissä ja vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

 • Yleislaina
 • Ikäraja 18 vuotta
 • Lainaa 2000 – 5000 €
 • Maksuaikaa 6-24 kk
 • Lainapäätös heti
 • – 3,39


  Loading...Loading…

 • Lue lisää
 • Aasa.fi
 • Ikäraja 20 vuotta
 • Lainaa 500 – 3000 €
 • Maksuaikaa 3 vuotta
 • Lainapäätös heti
 • – 3,53


  Loading...Loading…

 • Lue lisää
 • Joustolaina.fi
 • Ikäraja 25 vuotta
 • Lainaa 2000 – 10000 €
 • Maksuaikaa 10 vuotta
 • Ei lyhennyksiä 1. vuonna
 • – 3,38


  Loading...Loading…

 • Lue lisää
Hae lainaa!
Hae lainaa!

Freedom lainaa 1000€ – 30000€

Freedom Rahoitus tarjoaa lainaa jopa 30 000 € 12 vuoden maksujalla yli 24-vuotiaille hakijoille.

Säntillisimmänkin taloudenpitäjän saattaa kohdata yllättävä rahantarve. ”Kulutuksen rahoittaminen terveellä pohjalla on rasvaa talouden rattaisiin”, Nordean yksikönjohtaja Jussi Mekkonen muotoilee. Sampo-konsernin pankkitoiminnasta vastaava entinen toimitusjohtaja Mika Ihamuotila antaa kulutusluoton pyytäjille synninpäästön. Lyhytaikaisen lainan hakeminen pankilta on täysin normaalia, eikä siitä tarvitse nolostua.

Uuden lainojen todellista vuosikorkoa rajoittavan lainsäädännön myötä Suomen lainamarkkinoille on ilmaatunut monia tililuottoja (tai käyttöluottoja) kauppaavia yrityksiä. Käyttöluotto on periaatteessa kuin luottokortti ilman fyysistä korttia ja saattaa olla erittäin edullinen (esimerkiksi Nordean käyttöluotto ei ole juuri luottokorttia kalliimpi). Näistä voit lukea lisää täältä.

Ostosraha – nopea mutta kallis (400€ – 2500€, ikäraja 20v)

Hae lainaa!
Hae lainaa!

Ostosraha 400€ – 2500€ heti tilille

Lainaa heti tilille 400€ – 2500€ rahat tilille jopa 15 minuutissa. Ikäraja 20v.

OPR-Vakuuden Ostosraha.fi myöntää yli 20-vuotiaalle lainaa 400€ – 2500€. Palvelun hinnat ovat hieman tavallista korkeammat mutta lainan voi saada tilille jopa 15 minuutissa.

Halens-laina 100€ – 3000€ ikäraja 22v

Kansainvälisesti tunnettu Halens-laina on nopea ja edullinen kulutusluotto. Halens on laskenut hintojaan ja oli kesäkuussa 2014 Suomen edullisin kulutusluotto! Halens-lainaa kannattaa harkita, jos sinulla ei ole aikaa hakea lainaa omasta pankista ja tulot eivät riitä Nopsalainaan tai muihin tällä sivuilla esiteltyihin vaihtoehtoihin. Halens-lainasta voit lukea lisää täältä tai voit hakea lainaa suoraan täältä.

Hae lainaa!
Hae lainaa!

Halens laina 100€ – 3000€

Lainaa erittäin edullisesti 100€ – 3000€ . Ikäraja 22v.

 

Freedom Rahoitus kilpailuttaa lainat

Freedom Rahoitus on luotettava kulutusluottojen kilpailuttaja, jonka kautta on mahdollista saada lainansa halvemmalla. Vuonna 2004 perustettu Freedom toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön koosta kertoo, että yritys työllistää yli 100 ihmistä. Sivuston kautta on mahdollista hakea pienen kulutusluoton lisäksi myös auto-, matka-, vene- ja remonttilainaa. Sivuston yleisilme on selkeä, ja sieltä löytyy myös kätevä lainalaskuri, jonka avulla voi laskea alustavan suunnitelman omalle lainalleen.

Freedom Rahoituksen vakuudellinen kulutusluotto

Freedom Rahoituksen kautta voi hakea myös vakuudellista kulutusluottoa. Lainan vakuudeksi asetetaan omistusasunnon osakekirjat jälkipanttina. Vakuudellista lainaa tarjotaan 500 – 30 000 € enintään 12 vuoden laina-ajalla. Lainan korko on vähintään 9,9 %. Vakuudellisen lainan hakijan tulee olla täyttänyt 20 vuotta täyttänyt ja omata vähintään 1500 euron kuukausittaiset palkka- tai eläketulot. Yli 20 000 euron laina vaatii aina rinnakkaishakijaa eli näin suurta lainaa ei voi hakea yksin.

Todellinen vuosikorko esimerkiksi 8000 € lainalle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 14,02 % (perustuu 11 % vuosikorkoon ja 10 vuoden takaisinmaksuaikaan).

Freedom Rahoituksen välittämät lainat voivat olla edullisia moniin muihin kulutusluottoihin verrattuna, ja vakuudeton ja vakuudellinen luotto tarjoavat kohtuullisen laajat rahoitusvaihtoehdot. Freedomin lainojen korot jäävät kuitenkin kauas pankkien vakuudellisten kulutusluottojen koroista, jotka ovat matalimmillaan muutaman prosentin luokkaa.

Hae lainaa!
Hae lainaa!

Freedom lainaa 500€ – 30000€

Freedom Rahoitus tarjoaa lainaa jopa 30 000 € 12 vuoden maksujalla yli 20-vuotiaille hakijoille.

Nopsalaina 1500€ – 15000€

Nopsalaina on virolaisen Bigbankin omistama lainasivusto. Nopsalainan korot ovat pankkien ulkopuolisilla lainamarkkinoilla sangen kilpailukykyiset. Perinteiset pankit ovat kuitenkin yhä edullisin vaihtoehto.

Kulutusluottojen lisäksi virolaispankki tarjoaa korkeakorkoisia vakuutettuja määräaikaistalletuksia, joilla voi tienata turvallisesti. Taloussanomien vertailussa paljastui, että Bigbank myöntää Suomen korkeimmat talletuskorot.

Nopsalaina myöntää 1000 – 15000 € kulutusluottoja jopa 5 vuoden maksuajalla. Hakijan tulee olla vähintään 22-vuotias ja hänellä tulee olla 1200 € kuukausitulot.

Mikäli ongelmia verkkopalvelun käytössä ilmenee, on Nopsalainalla myös asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa, jossa voi pistäytyä sopimassa lainaan liittyvistä asioista.

Hae lainaa!
Hae lainaa!

Nopsalaina 1000€ – 15000€

Nopsalaina tarjoaa lainaa jopa 6000€ lainaa yli 20-vuotiaille hakijoille.

Nordax laina

Nordax on vuonna 2004 perustettu ruotsalainen kulutusluottoyritys, joka on tarjonnut vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Nordax tarjoaa lainaa seuraavin ehdoin:

 • Lainaa 3 000 – 30 000 €
 • Laina-aika 12 vuotta
 • Korko vaihtelee 7,9% – 18,9%
 • Ilmainen lainahakemus
 • Normaali 14 päivän perumisoikeus
 • Voit halutessasi maksaa luoton kokonaan pois tai lyhentää sitä ylimääräisillä erillä ilman lisäkustannuksia. Maksat korkoa vain siihen päivään asti, kunnes koko luotto on maksettu takaisin.
 • Lainapäätös viikossa

Lue lisää Nordax lainasta täältä. Palvelussa voit myös hakea lainaa.

Vastaavan kokoista lainaa voit hakea myös näistä palveluista: Etua.fi, Joustolaina, Freedom Rahoitus ja Ostosraha. Muista myös, että kulutusluottoa voi saada edullisemmalla hinnalla omasta pankista.

Pankkien vakuudelliset kulutusluotot

Tutustu pankkien kulutusluottoihin tästä

 

Huomioi tämä, kun haet lainaa

Ennen lainan hakemista kannattaa miettiä, tuleeko laina todelliseen tarpeeseen. Kulutusluottojen hinnat ovat nykyään jokseenkin kohtuullisia, parhaimmillaan eivät juuri luottokorttia kalliimpia, mutta niidekin ottamista kannattaa miettiä kolmasti. Onko laina todella tarpeen?

Huomaa, että vuoden 2013 kesällä astui voimaan uusi kuluttajasuojalaki. Laki asetti kulutusluotoille 51 % korkokaton. Tämä teki pikavipeistä kannattamattoman tuotteen. Siksi perinteisiä ylihintaisia vippejä ei ole enää tarjolla. Vipit ovat korvaantuneet halvemmilla vakuudellisilla pienlainoilla ja tililuotoilla.

Korko on lainan hinta. Pulitat lainan myöntäneelle taholle esimerkiksi 10 % korkoa lainasummasta sen lisäksi, että lyhennät lainaa. Oletetaan, että lainaat 1200 € ja sovit maksavasi lainan takaisin 12 kuukauden kuluessa kuukausittaisissa erissä. Jos lainan korko on 10 %, maksat joka kuussa 100 € lainanlyhennyksen ja tämän lisäksi 12 € korkoa.

Yleisesti käytetty käsite todellinen vuosikorko on vuotuinen korko, jossa on huomioitu kaikki lainan kustannukset. Kannattaa siis lainoja vertaillessa keskittyä tähän. Tutustu Wikipedian todellista vuosikorkoa käsittelevään artikkeliin.

Lainan lyhennystapoja on käytännössä kolme: annuiteettilaina, tasaerälaina ja tasalyhennyslaina. Näistä kulutusluotoissa on käytössä lähes pelkästään tasaerälaina.

Kun haet lainaa, arvioi tarkkaan kuinka paljon otat ja millä laina-ajalla. Kulutusluottoa ei kannata ottaa enempää kuin tarvitsee, sillä lainarahasta joutuu aina maksamaan korkoa. Myös laina-aika tulee miettiä tarkoin. Se ei saa olla liian lyhyt, jotta elämä ei olisi pelkkää kaurapuuroa ja raejuustoa, mutta sen ei myöskään tulisi olla liian pitkä, koska laina-ajalta juoksee korko koko ajan, eli laina tulee sitä kalliimmaksi mitä pidempi laina-aika on.

Lainat edullisesti kilpailuttamalla

Yllä mainittu Freedom Rahoitus on luotettava ja moniin tarpeisiin lainaa välittävä palvelu. Freedom Rahoitus on koonnut yhden katon alle monia lainanantajia, jolloin yhdellä hakemuksella saat lainatarjouksen monelta Suomessa toimivilta lainanmyöntäjiltä. Ikävä kyllä pankit ovat yleensä ulkona tällaisista vertailuista.

Lainan kilpailuttaminen on usein hyvin vaikeaa, sillä lainanmyöntäjiä on huima määrä, ja todellisista vuosikoroista huolimatta todellisia lainakustannuksia voi olla vaikea hahmottaa, ellei ole perehtynyt talouteen paremmin. Useissa talouslehtien selvityksissä on kuitenkin käynyt ilmi, että kilpailuttaminen kannattaa: sillä saa todellista etua. Kilpailuttamisen voi tehdä omin voimin tai hyödyntää ilmaisia kilpailutuspalveluita.

Hae Freedom Rahoitus lainaVastaavaa palvelua tarjoaa myös Etua.fi.

Pikavipit ilmaiseksi ilman vakuuksia

Huomaa, että perinteisiä pikavippejä ei voi enää kesäkuusta 2013 lähtien myydä. Uusi kuluttajasuojalaki asettaa lainoille niin tiukan korkokaton, että vippifirmojen on täytynyt joko sulkea ovensa tai siirtyä tarjoamaan edullisempia (ja isompia) kulutusluottoja. Tilanne elää yhä.

Pikavipit eivät vaadi mitään vakuuksia eivätkä välttämättä edes säännöllisiä tuloja. Sinun tulee kuitenkin olla täysi-ikäinen eikä sinulla saa olla luottohäiriömerkintöjä. Pikavippi maksetaan tilille nopeasti, usein minuuteissa. Useimmat yritykset tarjoavat pikavipin lähes välittömästi. Vipin saa nopeimmin hakemalla verkon kautta.

Uuden lain myötä moni yritys tarjoaa kuitenkin myös ilmaista pikavippiä, jos olet uusi asiakas. Ilmaista pikavippiä tarjoaa ainakin Ferratum ja Vivus.fi.

Jos etsit pienempää pikavippia, katso vertailumme.

Huomaa, että vuoden 2013 kesällä astui voimaan uusi kuluttajasuojalaki. Laki asetti kulutusluotoille 51 % korkokaton. Tämä teki pikavipeistä kannattamattoman tuotteen. Siksi perinteisiä ylihintaisia vippejä ei ole enää tarjolla. Vipit ovat korvaantuneet halvemmilla vakuudellisilla pienlainoilla ja tililuotoilla.

Pikavippien ainoa todellinen etu on niiden nopeus. Kun kulutusluottoa joutuu odottamaan päivän tai kaksi, saa pikavipin yleensä tilille muutamassa minuutissa. Yllättävän rahantarpeen iskiessä pikavippi voikin olla kätevä vaihtoehto, mutta vippiä otettaessa on syytä muistaa, että nopeudella on korkea hinta. Pikavippien todelliset vuosikorot ovat monin verroin kulutusluottojen korkoja suuremmat, joten nopeaa lainaa tulisikin ottaa ainoastaan silloin, kun sitä todella tarvitsee. Mikäli rahaa tarvitsee jopa tuhansia euroja tai valuutan saamisella ei ole kiirettä, kannattaa tutustua yllä esiteltyihin kulutusluottoihin.

Ota lainaa vain sen verran kuin tarvitset. Ylimääräisestä rahasta ei kannata maksaa, sillä lainaraha on aina kalliimpaa kuin oma raha.

Pikavippejä tarjoavat monet hämäräperäiset yritykset. Vippiala on kokenut monia mullistuksia viimeisten vuosien aikana. Ala on rauhoittunut huomattavasti pioneerivuosista ja nykyään kuluttaja voikin luottaa valtaosaan markkinoilla olevista yrityksistä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä että kaikilla yrittäjillä ei ole puhtaat jauhot pussissa, eikä asiakastyytyväisyys ole ykkösprioriteetti.

Näin otat pikavipin turvallisesti

Pikavippiä otettaessa tulee ottaa huomioon muutama seikka. Ensinnäkin pikavippien lainapäätöksiä ja rahojen tilityksiä saa lain mukaan tehdä ainoastaan kello 7-23. Mikäli palvelu väittää myöntävänsä lainaa ympäri vuorokauden, on kyseessä todennäköisesti huijariyritys. Yritys saattaa rahastaa pelkillä tekstiviesteillä ilman aikomustakaan myöntää lainaa.

Pidä huolta, että palvelu ilmoittaa kaikki lainaan liittyvät kulut selkeästi nettisivuilla sekä tiedot siitä, kuka palvelun omistaa, ja mihin voi ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä.

Mistään lainasta ei myöskään tulisi maksaa kohtuutonta korkoa. Tuhatta prosenttia lähestyvät todelliset vuosikorot ovat aina kiskurimaisia, vaikka kyse olisi vain hyvin lyhyestä lainasta. Muista kiinnittää huomiota, paljonko lainan hakeminen maksaa. Osa vippifirmoista rahastaa kalliilla hakemustekstiviesteillä. Jotkut yritykset tekevät voittoa jopa asiakkaan kirjoitusvirheillä. Yhdestä ainoasta kirjoitus- tai pilkkuvirheestä voi joutua maksamaan ”käsittelykuluja” jopa 5 euroa.

Tekstiviestihuijausten välttämiseksi on suositeltavaa hakea lainaa ainoastaan sellaisista palveluista, joista hakeminen ei maksa mitään. Tämä tarkoittaa lähes poikkeuksetta verkkohakemuksella haettavia pikavippejä.

Pienempää pikavippia haettaessa vanhat OK Moneyt ja Risicumit ovat lopettaneet. Uusia lainayrityksiä, joista saat edullista tai jopa ilmaista pikavippiä ovat Ferratum, Vivus ja Ainalaina. Nämä yritykset on valittu ilmoitettujen korkotasojen ja saamamme palautteen sekä asiakkaiden antamien luokitusten perusteella.

Pienten lainojen hintavertailu

Jos etsit kattavaa hintavertailua eri kokoisista lainoista, löytyy netistä runsaasti vaihtoehtoja. Etulainaa.fi suosittelee toki omaa hintavertailuaan mutta kannattaa myös tutustua Omaraha.org Laina Edullisesti -artikkeliin, jossa vertaillaan sekä pikavippejä että isompia kulutusluottoja.

Jos lainaamiseen liittyvät termit ja sanasto askarruttavat, kannattaa tutustua Hypoteekkiyhdistyksen artikkeliin. Hypoteekkiyhdistys on useiden pankkien ja rahoitusalan laitosten omistama yhdistys, joka on erikoistunut asuntorahoitukseen. Voittoa tavoittelematon yhdistys onkin varsinainen tietopankki kaikille laina-asioista kiinnostuneille.

Jaa artikkeli kavereillesi